Aro uskoo yhteisöön - "Viisaus ei asu yhdessä päässä"

MESTIS / Haastattelu
Olli Arolta irtoaa hymy ja aikaa kannattajille kiireen keskelläkin.
Kuva © Johanna Lahdenperä
Espoo Unitedin tuore toimitusjohtaja Olli Aro aloitti tehtävässään 3. lokakuuta, kun Mestis-kausi ja naisten SM-liigan kausi olivat jo käynnissä. Jatkoaika otti Aron haastatteluun ja selvitti seuran asioiden lisäksi hänen omia mietteitään uudesta tehtävästä ja suhteestaan jääkiekkoon.

Aiemmin Espoo Bluesissa myyntijohtajana toiminut Olli Aro siirtyi vuoden 2015 alussa Lassila & Tikanojalle myyntijohtajaksi. Lokakuun alussa hän palasi Espooseen uuden urheiluseuran kunnianhimoisen projektin päävetäjäksi.

- Olen sanonut kaikille, että usko pitää olla aika kova, kun vaihtaa pörssiyhtiön johtotehtävistä urheilubisnekseen. Minun mielestäni se on vain todiste siitä kuinka paljon minä uskon tähän projektiin ja kuinka paljon tämä pystyy vaikuttamaan asioihin. Uskon, että tämä hanke pystyy vaikuttamaan espoolaiseen urheiluun ja ennen kaikkea mahdollistaa nuorten huippu-urheilupolun.

"Uskon tähän täysillä"

Aron usko ja innostus on haastatellessa silminnähtävää eikä hankkeen laajuuden asettamat haasteet tunnu hirvittävän.

- Uskon tähän täysillä ja uskon, että pystyn antamaan tähän paljon. Ehkä en tuonne urheilupuolelle, mutta siihen liiketoiminnan ja organisaation rakentamisen puolelle. Ja tottakai tässä pitää olla intohimoa kaikessa tekemisessä. Espoolaisuus itsessään ja espoolainen urheilu on minulle lähellä sydäntä, jos sen eteen pystyn tekemään jotain niin se on todella hienoa.

Matinkylän jäähallista uuden seuran toimitusjohtajaksi

Samalla, kun katselemme joidenkin miesten Mestis-joukkueen pelaajien jäätreenejä, otamme puheeksi Aron oman suhteen jääkiekkoon.

- Mun suhde jääkiekkoon... No, kuten poskista näkyy, niin itse en käy, tai no se on väärin sanoa etten käy, mutta en pelaa, Aro naurahtaa.

Höntsäkiekkoa Aro myöntää joskus pelaavansa, mutta muuten hänestä ei olisi apuja jäällä.

- Onhan minulla espoolainen juniorikiekkotausta itselläkin, mutta ei näillä senteillä eikä näillä käsillä siitä voinut ikinä mitään ammattia tulla. Matinkylän jäähallissa tuli vietettyä monia tunteja ja se oli minulle rakas paikka. Nythän sen tarina valitettavasti päättyy.

Ammattikiekkoilijaksi Arosta ei ollut, mutta jääkiekko on pysynyt lähellä sydäntä.
Kuva © Petteri Äikäs

Jäällä ajoittaisen pyörimisen lisäksi Aron on voinut löytää katsomosta tai muuten vaikuttamasta jääkiekkoon.

- Jääkiekko on minulle lähellä sydäntä ja olen intohimoinen penkkiurheilija. Tietysti, kun olen avustanut Noora Rätyä hänen urallaan, niin sitä kautta on tullut seurattua ihan läheltä.

Espoolainen kiekkoilu nousee selkeästi ykkösaiheeksi ja Aro onkin ehtinyt olla monessa mukana, kuten Kiekko-Espoon Liigaan nousussa ja nimen muuttuessa Bluesiksi.

- Olen ollut katsomassa I-divisioonan pelejä silloin aikanaan ja tiedän mitä espoolainen jääkiekko voi olla parhaimmillaan. Olen jopa joskus ollut mukana Espoon Kaupungintalolla hyvämielisessä mielenosoituksessa, jotta Espooseen saataisiin jäähalli. Siinä mielessä nyt on hienoa, että täällä on jäähalleja.

"Haluan tunnistaa espoolaisen jääkiekkoilun historian"

Oma eletty historia Espoossa ja jääkiekon parissa korostuu Aron puheessa ja suhtautumisessa omaan työhön.

- Tiedän sen historian omakohtaisesti ja haluan tunnistaa espoolaisen jääkiekkoilun historian, niin ettei United ole mikään irrallinen asia vaan jatkumoa sille.

Yhteisö tärkein tukipilari

Espoo Unitedin alku on ollut vähintään yhtä vauhdikas kuin itse pelikin, mutta yhteisö ja kannattajat eivät ole vielä kunnolla sitä löytänyt. Olli Arolla onkin espoolaisille ja kannattajille toive, joka painottaa yhteisön merkitystä seuran rakentamisessa.

- Meille voi tulla rohkeasti juttelemaan ja antaa palautetta. Vaikka me kuinka hoetaan, että yhdessä olemme United, niin se ei synny vain yhdestä osa-alueesta vaan kokonaisuudesta johon kuuluu juniorit, vanhemmat, kannattajat, yritykset, pelaajat ja toimistonväki. Rohkeasti vain mukaan tutustumaan ja osallistumaan.

- Viisaus ei asu missään nimessä yhdessä päässä, vaan se viisaus asuu siinä Espoo Unitedin yhteisössä, Aro tiivistää terveiset.

» Lähetä palautetta toimitukselle