Armian katse on suunnattu eteenpäin

LIIGA / Haastattelu
Armia ei muistele menneitä.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Nuorten MM-kisoista Ässien vahvuuteen palannut Joel Armia saalisti syöttöpisteen porilaisten voitto-ottelussa Kärppiä vastaan. On selvä asia, että Buffalo Sabresin ykköskierroksen varaus näyttelee suurta roolia Padan pudotuspelipaikkajahdissa.

- En ole jaksanut miettiä miksi nuorten kisoissa kävi niin kuin kävi. Aika turhia pelejä siinä lopussa pelattiin, joten eivät omat tehotkaan lämmitä. Nyt vain katse eteenpäin ja uudella innolla kohti loppukautta, Joel Armia tuumi Kärpät-kamppailun jälkimainingeissa.

Ässien tilanne heikkeni Armian poissaollessa entisestään. Patapaidat valahtivat neljän tappion myötä jo pudotuspeliviivan alapuolelle.

- Kuulemma joukossa on ollut hyviäkin pelejä, vaikka voittoja ei ole tullutkaan.

- Nyt pystyimme ainakin pelaamaan positiivisesti ja rennosti. Sen takia voitimme tämän pelin, Armia totesi.

Ässät pelasi ennen tiistain kärppäpeliä neljä yhden tehdyn maalin kotimatsia peräkkäin. Nyt onnistumisia tuli kuusi. Armialla ei ollut tarjota selitystä vaisulle kuukauden kestäneelle jaksolle.

- En edes muista niin pitkälle. Kuten sanoin, menneitä on turha miettiä. Tässä on paljon tärkeitä pelejä jäljellä. Pitää vain pelata yksinkertaista peruspeliä, nauttia voitoista ja suhtautua vakavasti tappioihin.

19-vuotias Armia on vielä nuori hyökkääjä, vaikka pelaakin liigassa jo kolmatta kauttaan. Ässien pelaajalistaa vilkuillessa huomaa nopeasti sen, että mikäli porilaiset mielivät pudotuspeleihin, Armian on pystyttävä tekemään tasaisesti maaleja ja jopa johtamaan joukkuettaan. Pystytkö siihen?

- Kai minä pystyn. Jos sanoisin tähän, etten pysty, niin sitten en ainakaan pystyisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle