Juhani Tyrväinen kantaa joukkueensa kultaista kypärää. (Arkistokuva)

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Ari-Pekka Selin Tyrväisen loukkaantumisesta: "Kiekko tuli kasvoihin"

HIFK kohtasi tiistai-iltana Pelicansin kotonaan. Ottelusta muodostui vauhdikas, jonka päätteeksi kotijoukkue otti voiton 5-1. Huonoja uutisiakin HIFK:lle tuli, sillä joukkueen kapteeni ja kultakypärä joutuivat jättämään ottelun kesken.

HIFK oli ottelun alusta lähtien valmistautunut vierasjoukkueen kovaan paineeseen. Helsinkiläiset rytmittivät pelaamistaan kiekolla ja pyrkivät tällä vastaamaan Pelicansin erittäin aktiiviseen karvauspelaamiseen. 

Tässä kotijoukkue onnistuikin. Hyvä liike hyökkäysalueella ja kiekon siirtely toi HIFK:lle ylivoimia. Ylivoimalla helsinkiläisjoukkue tekikin kolme maalia, kuudesta ylivoimayrityksestä. Kun Pelicans ei omista ylivoimayrityksistään onnistunut, oli ottelun voittaja selviö.

HIFK otti voiton lopulta lukemin 5—1. Varsinkin kotijoukkueen kolmosketju Juhani Tyrväisen johdolla, laidoillaan Vili Sopanen ja Erik Thorell, oli vahvassa vireessä. Tyrväinen itse iski ottelun avausmaalin ylivoimalla, Sopanen saalisti tehot 1+1 ja Thorell 0+2.

Kolmannen erän puolivälissä Tyrväinen sai kuitenkin oman joukkuekaverin purkukiekon suoraan kasvoihin. Tilanteen jälkeen Tyrväinen lähti äkkiä pukuhuoneen suojiin. Ottelun jälkeen hänen tilastaan ei ollut tietoa. 

− Kiekko tuli kasvoihin. Katsotaan mikä tilanne, vielä en ole saanut päivitystä tilanteeseen, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kommentoi ottelun jälkeen.

HIFK sai myös lisää huonoja uutisia ottelun aikana, kun joukkueen kapteeni Lennart Petrell ei pelannut kolmatta erää.

− Hän oli huonovointinen toisen erän jälkeen. Varmuuden vuoksi otimme hänet sivuun, Selin kertoi. 

Mikäli molemmat pelaajat joutuvat olemaan seuraavasta ottelusta pois, kasvaa HIFK:n loukkaantumislista kahdella pelaajalla lisää. Tällä hetkellä heitä on kahdeksan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

HIFK-pakin suonenveto: alkukausi nollilla, sarjakärkeä vastaan kaksi maalia viiteen minuuttiin

LIIGA | 17.11.2017 19:13
Alkukauden tehoin 0+0 pelannut Oliwer Kaski iski kahdesti avauserässä. lue lisää

Oulussa mätkitään maaleja, Lukolla mahdollisuus yllättää

LIIGA | 17.11.2017 8:00
Perjantain liigakierros tarjoaa jälleen mielenkiintoisia otteluita ja pelattavia kohteita. Katseet kääntyvät erityisesti Ouluun, jossa kohtaavat tulikuumat Kärpät ja HIFK. lue lisää

HIFK:n Varakas takaisin kaukaloon - Loukkaantumislista edelleen pitkä

LIIGA | 13.11.2017 13:07
HIFK saa puolustuskalustoonsa apuja, kun Ville Varakas on toipunut takaisin pelikuntoon. Loukkaantuneita pelaajia on silti edelleen pitkä lista. lue lisää

Debyytti ja maali - Miro Heiskasen ilta kuin pikkupojan unelma

MAAJOUKKUE | 9.11.2017 22:41
Ensimmäinen miesten maaottelu. Kotiyleisö. Vielä kun olisi ollut vastassa Venäjän sijasta Ruotsi, olisi Miro Heiskasen maajoukkuedebyytti ollut kuin suomalaisesta jääkiekkoaihesesta satukirjasta. lue lisää

HIFK:n fysiikkaharjoittelun teemoina rytmitys ja lepo: "Tärkein palautuskeino on uni"

LIIGA | 9.11.2017 12:00
HIFK:hon täksi kaudeksi fysiikkavalmentajaksi siirtynyt Harri Yrttiaho kertoo Jatkoajan haastattelussa, minkälaista kesäharjoittelu HIFK:ssa oli ja minkälaista se on keskellä kautta. Myös joukkueen kovakuntoisin pelaaja selviää. lue lisää

Kommentit

Juha-Pekka Haataja

HIFK #27 R lh
s. 1982 Oulu
179CM / 84KG
SOPIMUS: 2018