Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Juhani Tyrväinen kantaa joukkueensa kultaista kypärää. (Arkistokuva)

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Ari-Pekka Selin Tyrväisen loukkaantumisesta: "Kiekko tuli kasvoihin"

HIFK kohtasi tiistai-iltana Pelicansin kotonaan. Ottelusta muodostui vauhdikas, jonka päätteeksi kotijoukkue otti voiton 5-1. Huonoja uutisiakin HIFK:lle tuli, sillä joukkueen kapteeni ja kultakypärä joutuivat jättämään ottelun kesken.

HIFK oli ottelun alusta lähtien valmistautunut vierasjoukkueen kovaan paineeseen. Helsinkiläiset rytmittivät pelaamistaan kiekolla ja pyrkivät tällä vastaamaan Pelicansin erittäin aktiiviseen karvauspelaamiseen. 

Tässä kotijoukkue onnistuikin. Hyvä liike hyökkäysalueella ja kiekon siirtely toi HIFK:lle ylivoimia. Ylivoimalla helsinkiläisjoukkue tekikin kolme maalia, kuudesta ylivoimayrityksestä. Kun Pelicans ei omista ylivoimayrityksistään onnistunut, oli ottelun voittaja selviö.

HIFK otti voiton lopulta lukemin 5—1. Varsinkin kotijoukkueen kolmosketju Juhani Tyrväisen johdolla, laidoillaan Vili Sopanen ja Erik Thorell, oli vahvassa vireessä. Tyrväinen itse iski ottelun avausmaalin ylivoimalla, Sopanen saalisti tehot 1+1 ja Thorell 0+2.

Kolmannen erän puolivälissä Tyrväinen sai kuitenkin oman joukkuekaverin purkukiekon suoraan kasvoihin. Tilanteen jälkeen Tyrväinen lähti äkkiä pukuhuoneen suojiin. Ottelun jälkeen hänen tilastaan ei ollut tietoa. 

− Kiekko tuli kasvoihin. Katsotaan mikä tilanne, vielä en ole saanut päivitystä tilanteeseen, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kommentoi ottelun jälkeen.

HIFK sai myös lisää huonoja uutisia ottelun aikana, kun joukkueen kapteeni Lennart Petrell ei pelannut kolmatta erää.

− Hän oli huonovointinen toisen erän jälkeen. Varmuuden vuoksi otimme hänet sivuun, Selin kertoi. 

Mikäli molemmat pelaajat joutuvat olemaan seuraavasta ottelusta pois, kasvaa HIFK:n loukkaantumislista kahdella pelaajalla lisää. Tällä hetkellä heitä on kahdeksan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Immosella selvät kehityskohdat mielessä: "Peli meni puskemiseksi"

LIIGA | 22.3.2018 12:24
JYPin leirissä oli ehditty kaivaa syitä tappiolle päivää pudotuspeliavauksen jälkeen. Jarkko Immosen mukaan yhtenäisyys on avainteemoja, kun joukkue suuntaa Helsinkiin. lue lisää

Hytönen kielsi passiivisen HIFK:n yllättävyyden: "Tasoitus ei tuonut riittävää latausta"

LIIGA | 21.3.2018 21:34
HIFK haki puolivälieräsarjan avausottelussa ryöstön Jyväskylästä äärimmäisen taistelevalla ilmeellä. Pelin kuva näytti hetkittäin yllättävän JYPin, mutta tätä kapteeni ei allekirjoittanut. lue lisää

JYPille elintärkeä vahvistus sairastuvalta − Lankinen aloittaa HIFK:n maalilla

LIIGA | 21.3.2018 12:31
JYP ja HIFK aloittavat taistelun välieräpaikasta. JYP saa takalinjoilleen Mikko Mäenpään puolivälieräavaukseen. lue lisää

JYPin kotivire ei hiivu pudotuspeleissäkään

LIIGA | 21.3.2018 10:00
JYP jatkaa vahvaa suorittamista kotikaukalossaan myös puolivälieräavausksessa HIFK:ta vastaan. Tappara ja KalPa puolestaan mittelevät paremmuudestaan vähämaalisesti. lue lisää

JYP-HIFK, taistelupari: Mikko Mäenpää vastaan Miro Heiskanen

LIIGA | 21.3.2018 8:39
Lepääkö HIFK:n puolustuskaluston kiekollinen osaaminen liikaa Miro Heiskasen varassa? Löytyykö JYPiltä vastaus Heiskasen loistoon esimerkiksi kokeneen Mikko Mäenpään muodossa? Entä kuka on JYPin jokerikortti puolivälieriä ajatellen? Näitä asioita käsitellään JYPin ja HIFK:n välisen ottelusarjan taisteluparin kohdalla. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

SaiPaTPS
"TPS:llä varaa parantaa"
Kaikki kunnia SaiPalle ensimmäisen ottelun hyvästä taistelusta, mutta jatkoajan ratkaisu kääntyy sekä pitkässä että lyhyessä juoksussa turkulaisten hyväksi. Lisäksi TPS:llä jäi enemmän varaa parantaa. Ensimmäinen ottelu ratkesi yksilön virheeseen, mutta virheet ovat osa pudotuspelien henkeä, ja SaiPan materiaali on herkempi virheille.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
ÄssätKärpät
"Kärpät osoittaa paremmuutensa"
Pudotuspelien parhaat yllätysmahdollisuudet ovat yleensä ensimmäisessä ottelussa, mutta Ässät ei pystynyt käyttämään tilaisuuttaan. Kärpät oli ensimmäisessä ottelussa selvällä marginaalilla parempi joukkue, eikä muutosta ole luvassa myöskään toisessa ottelussa. Ässät saattaa hyvinkin sortua kotikentällään ylihyökkäämiseen, varsinkin mikäli joutuu alkuvaiheissa takaa-ajajaksi, eikä Kärpät jätä tilaisuuksiaan käyttämättä.
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Luetuimmat

Micke-Max Åsten

HIFK #45 L lh
s. 1992 Helsinki
182CM / 88KG
SOPIMUS: 2021