Ari-Pekka Selinin työpaikka vaihtui Turkuhallista Helsingin jäähalliin.

Timo Savela

Ari-Pekka Selin, pelaako joukkueesi aktiivisemmin kuin viime kaudella?

Ari-Pekka Selin hyppää HIFK:n käskijäksi Turun Palloseurasta. Helsingin ja Turun lisäksi kokenut valmentaja on toiminut pääkäskijänä Lappeenrannassa ja Hämeenlinnassa. Jatkoaika haastatteli Seliniä pelin aktiivisuudesta ja viihdyttävyydestä.

Pelaako joukkueesi aktiivisempaa jääkiekkoa kuin se pelasi viime kaudella? Jos pelaa, miksi?

− En ota mitään kantaa viime kauteen.

Millaista on mielestäsi aktiivinen jääkiekko?

− Kyllä se on viiden miehen työmäärää ja -moraalia yhtäaikaisesti molempiin suuntiin. Se vaatii kovaa kamppailupelaamista ja reagointia. Ja ennen kaikkea syöttöjen laadun on oltava hyvä, jotta peli nopeutuu.

Onko aktiivinen jääkiekko parempaa kuin passiivinen?

− Jo on kysymys. Väsynyt kysymys. Kyllä aktiivinen on parempi kaikille, jotka tätä työtä tekevät ja peliä seuraavat.

Tulisiko Liigassa pelata viime vuosia aktiivisempaa peliä, jotta Suomi menestyy paremmin maajoukkueissa?

− Ei se ole ihan yksinkertainen syy-seuraus-asia. Monella eri tavalla pystyy voittamaan pelejä ja mestaruuksia. Aktiivinen-passiivinen-keskustelusta on nyt tullut päivän trendi. Ne ovat sellaisia asioita, joita pitäisi avata enemmän. Aktiivisuutta on monenlaista. Jotkut luistelevat paljon, jotkut pystyvät pelaamaan fyysisesti aktiivisesti, jotkut pystyvät pelaamaan kiekon kanssa paljon aktiivisemmin. Sitten, kun aktiivista aletaan perata, niin se on vain jonkun mielikuvan tuova sana. Toki nopeammassa pelissä pelaajat joutuvat reagoimaan nopeammin, se on selvää. Ja silloin myös kehittyy. Se on varmaan kysymyksen pointti.

Onko viihdyttävyys huomioitava arvo, kun teet taktisia päätöksiä?

− Kyllä se rinnalla menee. Mutta emme me sitä sillä tavalla mieti. Jos joukkue taistelee, heittäytyy pelille, pelaa tunteella ja sitoutuu, se on viihdyttävää. Me näemme sen näin päin.

Ovatko esimiehesi seurajohdosta esittäneet sinulle viihdyttävyystoiveita?

− Eivät ole.

Onko päävalmentajan mielestäsi otettava huomioon pelillinen asiakaspalaute eli kannattajien pelilliset toiveet?

− Aina palaute on tervetullutta, mutta miten niitä sitten huomioidaan tai konkreettisesti tehdään, on aivan eri juttu. Ilman muuta arvostamme kannattajien ajatuksia ja toiveita.

Onko voittaminen jääkiekkojoukkueen tärkein keino viihdyttää yleisöään?

− On.

Koetko joukkueesi esittävän tällä kaudella viihdyttävää jääkiekkoa?
− Aika näyttää. Turhanpäiväinen uhoaminen ei sovi minulle eikä meidän joukkueellemme. Kyllä me pyrimme lyömään parasta pöytään kaikissa olosuhteissa.

Mikä vastustajistanne pelaa aktiivisinta peliä?
− Niitä on varmaan useita. Tappara, JYP, Kärpät, TPS, HPK. Voisi listata aika montakin joukkuetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Valmentaja on HIFK:ssa vain syntipukki, seurajohtoon kaivataan uusia tuulia

LIIGA | 8.5.2017 12:43
HIFK:ssa valmentajien sopimuksien purkaminen on muodostunut jo perinteeksi. Jo niin monta valmentajaa on käynyt epäonnistumassa, ettei syyllistä voi etsiä pelkästään penkin takaa, vaan näin monen epäonnistumisen jälkeen syyttävän sormen tulisi osoittaa seurajohdon suuntaan. lue lisää

Roope Hintz sopimukseen Dallas Starsin kanssa

LIIGA | NHL | 4.5.2017 23:06
Kaksi edelliskautta HIFK:ssa pelannut Roope Hintz on solminut kolmivuotisen tulokassopimuksen NHL-joukkue Dallas Starsin kanssa. lue lisää

Kolme syytä, miksi suurimman mestarisuosikin kausi päättyy pronssiotteluun

LIIGA | 13.4.2017 18:01
HIFK lähti kauteen suurin odotuksin suurimpana mestarisuosikkina. Viime kaudella finaaleihin asti marssinut runko oli pysynyt kasassa ja penkin takana seisoi tuttu valmentaja. Kausi oli kuitenkin kääntymässä jo totaaliseksi mahalaskuksi, mutta viimeisellä mahdollisella hetkellä joukkue heräsi raivaten tiensä mitalipeleihin. Finaaleihin se ei kuitenkaan riittänyt ja kokonaisuutena kausi oli pettymys. lue lisää

Helsingissä ratkaissut Partanen: ”En yllättynyt välieräpaikastamme yhtään”

LIIGA | 31.3.2017 22:05
Helsinkiläisjoukkueen leirissä tunnelmat olivat perjantaina iloiset, sillä HIFK varmisti 3-2-jatkoerävoitolla paikkansa välierissä. Ratkaisumaalin iskeneen Mika Partasen mukaan joukkue aikoo mennä aina torijuhliin asti. lue lisää

Petrell syttyi liekkeihin: "Tässä on vielä pitkä sarja tulossa"

LIIGA | 23.3.2017 21:39
Runkosarjassa Lennart Petrell oli joissain otteluissa näkymätön ja jopa passiivinen, mutta puolivälierien toinen osaottelu Helsingin jäähallissa laittoi vauhtia ikonilaituriin. Hurjalla liikkeellä ja energialla pelannut Petrell oli pisteettömästä illasta huolimatta jatkuvasti pelin sisällä. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

IlvesTPS
"Ilves maksaa virheistään"
Tampereella kohtaavat kaksi sarjan eliittiin kuuluvaa joukkueetta tasakentällisin pelaamisen viimeistelytehokkuuden osalta. Ilveksen suhdanne on ollut nousussa, kun taas TPS:lla kenties pienessä laskussa. Isompia virheitä puolustusalueella sattuu Ilvekselle, mikä puoltaa turkulaisten vierasvoittoa. Myös historia on TPS:n puolella: edellisestä kymmenestä kohtaamisesta tupsukorvat ovat voittaneet vain yhden.
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
JYPHPK
"JYP nappaa kotivoiton"
Jyväskylässä kohtaavat viime aikojen kaksi alavireisimpiin kuulunutta joukkuetta. JYPin pelaamisen taso heittelee voimakkaasti jopa erien sisällä, kun kontrolli ei pysy pelissä. Tämä kasvattaa yllättävien tapahtumien roolia pelissä, joita HPK tarvitsee vierasvoiton hakemiseksi. Viimeistelytehokkuus on kuitenkin hämeenlinnalaisille suuri ongelma, mikä estää ryöstöretken toteutumisen.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
LukkoHIFK
"Lukko ei katkaise tappiokierrettään"
Lukko ei ole onnistunut saamaan peliään toivotulle tasolle pahojen loukkaantumisten keskellä. Nimekkäät vahvistukset väläyttelevät, mutta hakevat vielä tason vakiintumista parhaaksi mahdolliseksi. Virtaa kuitenkin riittää viikon ensimmäisessä ottelussa. HIFK saapuu Raumalle sisuuntuneena tappiosta. HIFK haluaa rikkoa isäntien kiekollista peliä, mikä tuo tarvittavan tuloksen viimeistään erikoistilanteiden turvin.
 • 2
 • 3
 • 4
PelicansKärpät
"Kärpät nauttii Pelicansin virheistä"
Kärpät kuuluu sarjan parhaimpiin viimeistelijöihin niin ylivoimalla kuin tasakentällisin. Tämä tietää rankkaa iltaa lahtelaisille, jotka sortuvat jatkuvasti pahoihin virheisiin omalla alueellaan. Pelicansin ylivoimapelaaminen ei ole ollut enää alkukauden tasolla, mikä on hidastanut pistepussin karttumista. Lisäpisteitä ei tule tästäkään ottelusta, kun Kärpät hakee voiton tylyllä esityksellä.
 • 0
 • 2
 • 3
 • 4
SportTappara
"Tappara jatkaa pisteputkeaan"
Sportin yllä on ollut varsin harmaita pilviä, jotka ovat hiljalleen väistyneet kahdella peräkkäisellä voitolla. Erityisesti viimeistelytehokkuus on parantunut aiempaan verrattuna. Tapparaa vastaan paikkoja ei kuitenkaan tule läheskään niin helpolla. Tappara on tottunut pelinhallinnan ailahteluun, eikä takaiskutkaan hätkäytä. Näin kirvesrintojen pisteputki kasvaa seitsemän ottelun mittaiseksi.
 • 1
 • 4
 • 5
ÄssätJukurit
"Ässien ilta positiivisempi"
Ässillä ja Jukureilla on menossa kauden vahvin vaihe, kun Ässät on voittanut kymmenestä viimeisimmästä ottelusta kahdeksan ja Jukurit liitää kolmen ottelun voittoputkessa. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin haavoittuvaisia, mistä kertoo erityisesti Jukurien heikko avaus- ja alivoimapelaaminen. Ässien rutiini tiukkojen pelien voittamisesta on suurempi, mikä kallistaa vaakakupin oululaisille.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3

Luetuimmat

Lennart Petrell

HIFK #32 L lh
s. 1984 Helsinki, FIN
191CM / 95KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2004 Columbus Blue Jackets 6. kierros #190