Appelgren toivoo huolellisuutta ja vahvaa hyökkäyspeliä Kokkolaan

MESTIS / Haastattelu
Hermeksen syyskauden pelissä on vielä parannettavaa. Sen tietää Niklas Appelgren.
Kuva © Timo Savela
Toisen kautensa Mestiksessä tänä syksynä aloittanut Kokkolan Hermes on askel askeleelta kasvanut toiseksi korkeimman sarjatason arkeen. Tälläkin kaudella kokkolalaisten varakapteenina kiekkoileva hyökkääjä Niklas Appelgren pysähtyi jouluviikolla pohtimaan joukkueensa syksyä.

Joulutauon kynnyksellä sarjataulukon neljänneltä sijalta löytyvä kokkolalaisnippu on pelannut koko syyskauden varsin ailahtelevaista peliä.

− Kausi on ollut melkoista vuoristorataa. Alku oli huono, mutta sitten alkoivat paremmat pelit. Muutama viikko ennen joulua meille sitten tuli seitsemän ottelun tappioputki, mutta siitäkin taas ollaan saatu peliä kasaan, Niklas Appelgren summasi.

− Olemme käytännössä pelanneet ihan hyvin, mutta maaleista olemme maksaneet liian kovaa hintaa ja sitä kautta hävinneet pelejä.

Marraskuun lopun ja joulukuun alun tienoilla Hermes ajautui ikävään tappioputkeen, joka on yksi tahra kokkolalaisten syksyssä. Selkeää syytä notkahdukseen varakapteenin on vaikea keksiä.

− Voittamiseen emme vain löytäneet sitä punaista lankaa, vaikka kaikki häviämämme ottelut olivat periaatteessa ihan hyvää pelaamista, Appelgren tuumi.

Jäähyjen suhteen Hermes on kuitenkin miehistynyt. Viime kaudella tähän aikaan kokkolalaisnipulla oli sarjan eniten jäähyminuutteja, mutta nyt niitä on vähiten. Syy tähän on selvä.

− Olemme tällä kaudella olleet paljon kurinalaisempi joukkue kuin viime vuonna, joten tyhmät jäähyt ovat jääneet vähemmälle, Appelgren totesi.

Kaiken kaikkiaan kokonaiskuva kuluneesta syksystä niin omasta kuin koko joukkueen näkökulmasta on Appelgrenista positiivinen.

− Hyvillä mielin olen siitä, että peli on kulkenut. Kun joukkue pelaa kokonaisuutena hyvin, se ruokkii myös kaikkien muiden itseluottamusta, vaikka vaikeitakin hetkiä kauteen mahtuu.

Ja taas maali. 12 maalin Appelgren on Hermeksen pistelinko.
Ja taas maali. 12 maalin Appelgren on Hermeksen pistelinko.

Niklas Appelgren on viihtynyt läpi syksyn Hermeksen kakkoskentässä. Syksyn edetessä rinnalle vakiintuivat Jussi Nättinen ja Kristian Kangas, joiden kanssa yhteinen sävel on löytynyt.

− Nättinen on hyvin peliä rytmittävä keskushyökkääjä ja Kangas on vahva kulmapelaaja ja luistelija. Meillä on selvät sävelet ketjussamme siitä, mitä haluamme kentällä tehdä.

Hermeksen onnistujat eivät kuitenkaan tällä kaudella ole jääneet vain Appelgrenin ketjuun. Kokkolalaisnipussa on ollut läpi syksyn leveyttä.

− Ketjumme ovat pysyneet melkein koko kauden samanlaisina, kun loukkaantumisia on ollut vähän. Maalintekijöitä ja pelien ratkaisijoita meiltä löytyy neljästä ketjusta, Appelgren kehaisee.

Selkeät sävelet kevättä kohti mentäessä

Vaikka ennen viimeisintä nousua tauko Mestiksestä oli melko pitkä, ei Hermes ole missään vaiheessa ollut sarjan heittopussi. Asema Mestiksen keskikastissa on alkanut vakiintua.

− Viime kautta jos miettii, oli se monelle silloin ensimmäinen kausi Mestiksessä. Kun sarja ei ollut tuttu, se vaati omanlaistaan totuttelua.

− Tällä kaudella pelaajat ovat taas vuoden vanhempia ja osaavat jo pelata tätä sarjaa. He osaavat kunnioittaa peliä jo sen verran, että esimerkiksi niitä turhia jäähyjäkään ei tule niin paljoa, Appelgren kertoo.

KooKoo-kasvatti Appelgren on itsekin kehittynyt Suomi-sarja-pelaajasta yhdeksi Mestiksen pistelingoista, mutta suunta on edelleen vain eteenpäin.

− Kovan työn kautta olen tähän sarjaan kasvanut. Kovasti teen hommia myös sen eteen, että muuallakin kuin Mestiksessä pääsisi pelaamaan. Se on aina tavoitteena, kun sitä sarjaa pelaa.

Appelgren, 26, pääsi nuorempana Mestiksen makuun jo Kouvolassa, mutta vastuun jäätyä vähille lähti hän pelaamaan Suomi-sarjaa Titaaneihin ja Ketterään.

− Paljon olen ottanut askeleita vielä näin vanhemmallakin iällä, Appelgren pohti.

Runkosarjaa on edessä vielä rutkasti, mutta tällä hetkellä Hermeksen peli on sillä mallilla, että pudotuspelipaikka on todennäköinen. Appelgren löytää joukkueen pelistä petrattavaa, mutta myös asioita, joista on hyvä pitää kiinni.

− Hyökkäyspeli on ollut meidän vahvuutemme koko syksyn. Sen täytyy pysyä samanlaisena, jos pudotuspeleihin haluamme ja vieläpä menestyä siellä.

− Huolellisuus kiekollisena täytyy keväällä olla tapissa, jotta menestytään, Appelgren lisäsi.

Pelkkä ok-taso ei kokkolalaisille riitä. Nekin osa-alueet, jotka toimivat kohtalaisesti, vaativat Appelgrenin mukaan hiomista.

− Suurin heikkous meillä on ollut puolustuspeli. Vaikka ollaankin puolustettu ihan hyvin, niin kevään peleissä se korostuu entisestään ja sitä täytyy vielä parantaa, hyökkääjä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle