Antti Wennströmin viisi vuotta päätoimittajana − vain Luc Robitaillen missaaminen jäi harmittamaan

LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE / Haastattelu
Viisi vuotta Wennströmiä tulee täyteen kesäkuussa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Viiden päätoimittajavuoden jälkeen Antti Wennström jättää tehtävänsä ja antaa vastuun uudelle päätoimittajalle Antti Pärnäselle. Pitkän pestinsä jälkeen Wennström muistelee menneitä vuosia ilolla.

Kun pestisi päättyy kesäkuussa, sinulla tulee täyteen viisi vuotta Jatkoajan päätoimittajana. Mitkä ovat kokeneen päätoimittajan päällimmäiset tunnelmat työsi kääntyessä viimeisille peliminuuteille?

− Motivoitunut ja jokaiselle mukana olleelle kiitollinen olo pienen haikeuden keskellä. Tämä on ollut erittäin opettavaista ja antoisaa aikaa; varmasti sekä Jatkoajalle että minulle. "Viisi vuotta kuluu nykyisin niin nopeasti!"

Haastatellessani Luc Robitaillea Tukholmassa unohdin kysyä häneltä Milanon rankkareista.

Mistä saavutuksista päätoimittajakaudellasi olet erityisen ylpeä ja mitä koet Jatkoajan saavuttaneen sinä aikana?

− Eniten olen ylpeä siitä, mitä kaikkea Jatkoajassa mukana olleet tekijät ovat kokeneet ja saavuttaneet verkkolehdessä sekä osa sen jälkeen ammatillisilla urillaan.

− Verkkolehden sisällön osalta koen, että olemme tuoneet monipuolisuutta ja moniarvoisuutta jääkiekkojournalismiin niin juttuaiheiden kuin juttutyyppien suhteen. Koen, että otamme entistä paremmin huomioon sekä MM-kisoja ja finaaleja seuraavat "karjalalippikset" että vuoden ympäri kiekkoja hengittävät seuraajat. Kaikki ovat meille arvokkaita.

Jäikö jokin kismittämään tai olisiko ollut jotain mitä olisit halunnut tehdä, mutta se jäi vielä tekemättä?

− Kaikenlaisen analyysin osalta työ on pahasti kesken niin Jatkoajassa kuin koko jääkiekkojournalismissa. Me olemme tehneet esimerkiksi tilastoanalyysejä ensimmäisenä Suomessa, mutta itse tilastoinninkin suhteen Suomessa ollaan vielä lapsen kengissä.

− Tulevaisuudessa mukaan saadaan lisää tilastoja, videota ja työkaluja sekä kiekkoammattilaisten ääntä. Analyysi ei ole pelin korvike, mutta se on loistava mauste sen seuraamiseen.

− Vain yhtä asiaa kadun: sitä, että haastatellessani Luc Robitaillea Tukholmassa unohdin kysyä häneltä Milanon rankkareista.

Päätoimittajana otit aktiivisesti kantaa pinnalla olleisiin puheenaiheisiin kuten Teemu Selänteen sosiaalisen median presenssiin, seksuaaliseen väkivaltaan ja homouteen suomalaisessa jääkiekossa. Mikä mielestäsi oli panoksesi suomalaiseen kiekkokeskusteluun?

− Olen pyrkinyt tuomaan kiekkokeskusteluun asioiden kautta etenevää rauhallisuutta. Kun asia on painavaa ja haastatellaan oikeita ihmisiä, ei viestiä tarvitse koristella ylilyönneillä tai minun omalla naamataulullani.

− Käsiteltävien aiheiden osalta sanoisin, etten ole ammattivedonlyöjä, mutta ajattelutapani on saman tyyppinen: poimin kokonaisuudesta yksityiskohtia ja peilaan niiden vaikutusta kokonaisuuteen.

Minkälaisia vinkkejä annat uudelle päätoimittajallemme ja mitä haluaisit vielä sanoa lukijoillemme?

− Yhden asian suhteen uskallan neuvoa seuraajaa. Sen mitä minä olen Jatkoajassa oppinut, on kuinka tekijöihin ja sisällön osalta "diippiin shittiin" eli syventäviin aiheisiin panostaminen kantaa hedelmää aina. Sen jälkeen on oikeastaan sama, mitä ne kyseiset aiheet ovat.

− Lukijoille pokkaan valtavan kumarruksen kaikesta palautteesta ja kiinnostuksesta, sekä myös näistä virinneistä keskusteluista ja ideoista. Jatkoaikaa ei olisi olemassa ilman teitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle