Antti Pennanen, pelaako joukkueesi aktiivisemmin kuin viime kaudella?

LIIGA / Haastattelu
Pennanen ei näe HPK:n pelitavan kokevan suuria muutoksia.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HPK:n päävalmentajan Antti Pennasen mukaan pelin aktiivisuus ja viihdearvo ovat toisarvoisia, kun tekeminen keskittyy voittavaan kiekkoon.

Pelaako joukkueesi aktiivisempaa jääkiekkoa tulevalla kaudella verrattuna edelliseen kauteen?

− Emme pelaa aktiivisempaa, emmekä toisaalta passiivisempaakaan peliä. Pelin iso kuva pysyy kohtuullisen samana. Olimme viime vuonnakin kohtuullisen aktiivisia, eikä siihen tule suuria muutoksia. Pelissä on useita eri osa-alueita, joita pyrimme kehittämään, samoin kuin pelaajissakin.

Millaista on mielestäsi aktiivinen jääkiekko?

− Aktiivisessa jääkiekossa hyökätään paljon eteenpäin ja myös puolustuspelaamisessa paineistetaan enemmän vastustajaa. Keskialueella pyritään ohjaamaan peliä aktiivisesti. Sen kaiken keskellä pitäisi myös pystyä saamaan pelaajat liikkumaan nopeasti ja samalla huolehtimaan viisikon tasapainosta. Yksi tärkeä hetki on suunnanmuutokset ja mitä silloin tapahtuu, kun kiekko vaihtaa omistajaa.

Onko pelin aktivoittaminen trendi Liigassa?

− Oli ainakin viime vuonna sen mukaan, miten keskustelu pyöri kansainvälisen jääkiekon ympärillä. Viime kaudella nähtiin Liigassa mielestäni hyvinkin aktiivista jääkiekkoa.

Onko aktiivinen jääkiekko parempaa kuin passiivinen?

− En ole pohtinut asiaa ollenkaan tuolta kannalta, vaan lähinnä sen, että mikä tuottaa pelissä parhaan lopputuloksen. Pelissä olevat lainalaisuudet ja todennäköisyydet täytyy koettaa pelata omalle puolelle. Se riippuu tilanteesta, milloin pitää pelata aktiivisesti tai passiivisesti. Pitää katsoa, miltä peli sillä hetkellä näyttää ja mitä se vaatii. Ei sillä ole väliä, mitä mieltä Pennanen asiasta on.

Tulisiko Liigassa pelata viime vuosia aktiivisempaa peliä, jotta Suomi menestyisi paremmin maajoukkueissa?

− Maajoukkue pelaa niin kuin maajoukkue pelaa ja Liigassa pelataan kuten valmentajat parhaaksi näkevät. Liigassa ensisijainen tehtävä on menestyä niillä pelaajilla, jotka sinulla on käytössä. Meidän ensisijainen tehtävämme ei ole palvella maajoukkueen toimintaa.

Onko viihdyttävyys huomioitava arvo, kun teet taktisia päätöksiä?

− Minun mielestäni ei ole. Peli ja sen lainalaisuudet kertovat sen, että millaista on viisas jääkiekko. Jääkiekko on valmentajan näkökulmasta vahvasti tulosurheilua, eikä siinä voi miettiä viihdyttävyyttä ainakaan ensisijaisesti. Viihdyttävyys on toki pelissä mukana, muttei se mikään lähtökohta ole.

Ovatko esimiehesi seurajohdosta esittäneet sinulle viihdyttävyystoiveita?

− Ei ole.

Onko päävalmentajan mielestäsi otettava huomioon pelillinen asiakaspalaute eli kannattajien pelilliset toiveet?

− En minä ainakaan henkilökohtaisesti ota niitä huomioon, vaan peli näyttää sen, mikä on viisasta jääkiekkoa.

Onko voittaminen jääkiekkojoukkueen tärkein keino viihdyttää yleisöään?

− Eiköhän se ole jokaisen katsojan omassa silmässä, että mitkä asiat koetaan jääkiekkopelissä viihdyttävinä.

Koetko joukkueesi esittävän tällä kaudella viihdyttävää kiekkoa?

− Sen saa jokainen itse arvioida, koska minä en ole siellä miettimässä meidän peliä viihdenäkökulmasta.

Mikä vastustajistanne pelaa aktiivisinta peliä?

− En tiedä vielä, koska en ole vielä kauheasti nähnyt joukkueiden pelejä tällä kaudella. Viime kaudella oli paljon aktiivisia ja vahvoja joukkueita, kuten esimerkiksi KalPa. Varmasti saamme tällä kaudella vastaan useampiakin samantyylisiä joukkueita.

» Lähetä palautetta toimitukselle