Antti Hildén - Tasaisuutta ja taistelua

MESTIS / Haastattelu
Antti Hildén toivoo joukkueelta tasaista suorittamista läpi kauden.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
LeKin kokenutta kaartia edustava Antti Hildén toivoo tasaisuutta ja hyvää alkua kaudelle.

Lempäälän Kisan kokenut keskushyökkääjä Antti Hildén, 33, odottaa alkavalta Mestis-kaudelta tasaisuutta niin omaan kuin joukkueenkin tekemiseen. Hildén on ollut kauden alla pitkään sivussa poskiontelotulehduksen seurauksena ja pääsee kunnolla joukkueen harjoituksiin vasta kauden kynnyksellä.

− Sen verran kun olen päässyt vierestä seuraamaan harjoittelua, niin kyllä voi sanoa, että joukkue on sisäistänyt valmennuksen pelitavan loistavasti ja jokainen noudattaa sovittuja juttuja, Hildén toteaa määrätietoisesti.

Hildén kuvailee joukkuetta nuoreksi ja liikkuvaksi. Yllätyspotentiaalia joukkueella varmasti riittää, jos uudet nuoret ja taitavat pelaajat saavat jo alkukaudesta itseluottamusta kasvattavia onnistumisia.

− Nuorilla on kova halu kehittyä ja mielestäni LeKi tarjoaa siihen alkavalla kaudella hyvät mahdollisuudet. Juujärven Juhan johdolla valmennus tulee antamaan reiluja mahdollisuuksia nuorille pelaajille näyttää osaamistaan. Jokainen saa varmasti työmoraaliinsa nähden näyttöpaikkoja. Jokapäiväinen tekeminen on meillä isossa roolissa.

Henkilökohtaisia odotuksia kysyttäessä Hildén muistuttaa, että hänellä on muutaman edelliskauden aloitus mennyt sivu suun milloin minkäkin loukkaantumisen vuoksi. Alkavan kauden Hildén toivoisikin voivansa pelata ilman suurempia vammoja.

LeKi on ollut viime kausien ajan tamperelaisten Liiga-seurojen kanssa yhteistyössä ja Hildén pitääkin tätä yhteyttä molemminpuolisesti hyvänä ratkaisuna.

− LeKi tarvitsee tämänkaltaista yhteistyötä. Mahdollisuus Liiga-peleihin motivoi varsinkin joukkueen nuorta kaartia todella paljon. Toisaalta silloin tällöin pelaajaliikenne Tampereen ja Lempäälän välillä on ollut niin vilkasta, ettei aina ole tiennyt kuka pelaa, ja kenen kanssa. Siihen toivoisin selkeyttä ensi kaudella.

LeKi pyrkii alkavalla kaudella pelaamaan liikkuvaa jääkiekkoa ja käyttämään ennen kaikkea kotihallinsa erikoisuudet hyödykseen.

− Täällä Lempäälässä kenttä on hieman erilainen kuin muualla. Meidän tulee pystyä hyödyntämään se, jotta voimme pitkässä juoksussa taistella pudotuspelipaikasta, joka on tottakai tavoitteemme. Siitä sitten lähdemme taistelemaan mahdollisimman hyvistä sijoituksista, Hildén toteaa.

Omasta panoksesta ja roolista ei ole vielä keskusteltu valmennuksen kanssa. Kuten jokainen jääkiekkoilija, myös Hildén haluaisi pelata mahdollisimman paljon. Samaan hengenvetoon hän kuitenkin toteaa, että valmennus on sen verran oikeudenmukainen, että peluutus määräytyy työpanoksen ja onnistumisten mukaan.

 Olen sairastellut tässä kauden alla ja se varmasti vaikuttaa valmennuksen mietteisiin alkukauden kokoonpanosta jonkin verran. Tärkeintä kuitenkin on, että jokaiselle löytyy paras mahdollinen pelipaikka ja sitä kautta joukkueelle saadaan paras mahdollinen lähtökohta kauteen.

Hildén nimeää tulevalle kaudelle yhden nousevan kyvyn, jota kannattaa seurata.

− Pohjoisen poika Matias Simontaival on kehittynyt kesän aikana. Aloittaa nyt toisen LeKi-kautensa ja potentiaalia nuorella miehellä riittää. Simontaival on hyvin liikkuva taistelijatyyppi, jolta voi odottaa myös pistetehtailua. Todellinen jokapaikanhöylä, Antti Hildén päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle