Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Annina Rajahuhta on tyytyväinen harjoitteluolosuhteisiin Espoon Tapiolassa ja toivoo voivansa valmistautua olympialaisiin laadukkaasti harjoitellen.

Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Annina Rajahuhta Espoon kriisistä: "Luotan että jokin ratkaisu löytyy"

Jatkoaika tavoitti Vierumäeltä Naisleijonien leiriltä Espoo Unitedin Annina Rajahuhdan. Kysyimme hänen mietteitään Espoon naiskiekon tilanteesta Jussi Salonojan ilmoitettua Espoo Unitedin lopettavan seuran naisjoukkueet taloudellisista syistä.

Olet ollut viisi vuotta Espoossa Bluesin ja Espoo Unitedin joukkueissa. Aiemmin olet pelannut HPK:ssa, Ilveksessä ja Kanadassakin. Miten vertaisit pelaajan näkökulmasta Espoossa olemista muihin joukkueisiin?

− Niin Espoossa kuin Ilveksessä ja HPK:ssa on aina ollut tosi hyvät taustatiimit. Olen kyllä tykännyt kaikista joukkueista.

− Yksi hieno asia Espoo Unitedissa viime talvena oli se, että saatiin pelaajien kausimaksuja pienemmiksi. Suomessahan naispelaajat yleensä maksavat itse pelaamisestaan, palkkaa ei saa kukaan.

Raha ei silti tipahtanut puusta Unitedinkaan alaisuudessa.

− Neljäsataa euroa piti jokaisen maksaa itse. Lisäksi on tehty paljon talkoita joukkueen varainhankintaan. On seisottu pysäköintiä ohjaamassa ja järjestetty tyttökiekkoleirejä.

Yksi esillä ollut vaihtoehto on, että Espoo Unitedin naisten joukkue siirtyisi HIFKin nimen alle. Miltä tämä vaihtoehto tuntuisi − onko pelaajalle merkitystä onko päällä sininen vai punainen pelipaita?

− Olisi kyllä hienoa jos HIFK tulisi jollain aikataululla mukaan naiskiekkoon.

− Näin olympialaisiin valmistautuessa olisi tosi tärkeää, että saisi harjoitella tiiviisti ja laadukkaasti. Unitedissa on hienosti päästy treenaamaan Tapiolaan seuran muiden joukkueiden kanssa ja on saatu treenata poikien mukana, haettu sieltä vauhtia ja kovuutta. Toivottavasti voidaan jatkaa näin.

Monivuotinen joukkuekaverisi Linda Välimäki siirtyi jo aiemmin kesällä Ilvekseen. Oletteko miettineet vaihtoehtoja siltä varalta jos Espoossa ei olekaan joukkuetta ensi talvena? Esimerkiksi Ilves on sinulle jo ennestään tuttu.

− Lindan siirtyminen Ilvekseen oli tiedossa jo heti keväällä kauden jälkeen, se ei liittynyt tähän Unitedin rahatilanteeseen millään lailla.

− Kyllä luotetaan siihen että Espoossa pystytään pelaamaan, jokin ratkaisu varmasti löytyy.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Olympiakoneeseen tähtäävä Ella Viitasuo: "Pyrin aina pelaamaan joukkueelle"

Muut Sarjat | 21.1.2018 21:43
Ella Viitasuo on 21-vuotias nuori jääkiekkoilija, jonka pelipaikka on puolustaja. Viitasuo tunnetaan joukkueelleen viimeisenä taistelevana sekä periksiantamattomana pelaajana. lue lisää

HPK Naisten jääkiekkojoukkueen tulevaisuus katkolla - lentopallojoukkue eriytyy omaksi seurakseen, jääkiekko jää pois uudesta kuviosta

Muut Sarjat | 14.3.2018 21:50
Hämeenlinnalainen HPK Naiset -yhdistys on päättänyt eriyttää lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaavan joukkueensa omaksi seurakseen. Päätös tarkoittaa sitä, HPK Naisten jääkiekkojoukkueen jatko on toistaiseksi vaakalaudalla. lue lisää

Kuortane teki historiaa ja marssi Naisten Liigan välieriin ensimmäistä kertaa

Muut Sarjat | 10.3.2018 18:56
Runkosarjassa viidenneksi sijoittunut Team Kuortane otti selkävoiton HPK:sta Naisten Liigan puolivälierissä ja marssi välieriin suoraan otteluvoitoin 3−0. lue lisää

Ilves vei runkosarjan näytöstyyliin, Naisten Liigan pudotuspelit käyntiin

Muut Sarjat | 8.3.2018 16:32
Naisten Liigan runkosarja päättyi viime viikonloppuna Ilveksen selvään voittoon. Pudotuspelit käynnistyivät puolivälierillä tiistaina, kun Blues ja Kuortane nappasivat avausvoittonsa. lue lisää

Jääkiekkoliitolla ei ole urheilujohtoa naisille, miehille on – "Ei järkeä rakentaa norsunluutornia"

MAAJOUKKUE | 27.2.2018 22:17
Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen johtaa koko suomalaista huippunaiskiekkoa, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki johtaa vain Leijonia. Myös eri sukupuolten maajoukkuetoiminnan pelaajamäärät ovat hyvin erilaiset. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Ella Viitasuo

Espoo Blues N #8 L p Suomi N #8 L p
s. 1996 Lahti
172CM / 67KG