Annina Rajahuhta on tyytyväinen harjoitteluolosuhteisiin Espoon Tapiolassa ja toivoo voivansa valmistautua olympialaisiin laadukkaasti harjoitellen.

Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Annina Rajahuhta Espoon kriisistä: "Luotan että jokin ratkaisu löytyy"

Jatkoaika tavoitti Vierumäeltä Naisleijonien leiriltä Espoo Unitedin Annina Rajahuhdan. Kysyimme hänen mietteitään Espoon naiskiekon tilanteesta Jussi Salonojan ilmoitettua Espoo Unitedin lopettavan seuran naisjoukkueet taloudellisista syistä.

Olet ollut viisi vuotta Espoossa Bluesin ja Espoo Unitedin joukkueissa. Aiemmin olet pelannut HPK:ssa, Ilveksessä ja Kanadassakin. Miten vertaisit pelaajan näkökulmasta Espoossa olemista muihin joukkueisiin?

− Niin Espoossa kuin Ilveksessä ja HPK:ssa on aina ollut tosi hyvät taustatiimit. Olen kyllä tykännyt kaikista joukkueista.

− Yksi hieno asia Espoo Unitedissa viime talvena oli se, että saatiin pelaajien kausimaksuja pienemmiksi. Suomessahan naispelaajat yleensä maksavat itse pelaamisestaan, palkkaa ei saa kukaan.

Raha ei silti tipahtanut puusta Unitedinkaan alaisuudessa.

− Neljäsataa euroa piti jokaisen maksaa itse. Lisäksi on tehty paljon talkoita joukkueen varainhankintaan. On seisottu pysäköintiä ohjaamassa ja järjestetty tyttökiekkoleirejä.

Yksi esillä ollut vaihtoehto on, että Espoo Unitedin naisten joukkue siirtyisi HIFKin nimen alle. Miltä tämä vaihtoehto tuntuisi − onko pelaajalle merkitystä onko päällä sininen vai punainen pelipaita?

− Olisi kyllä hienoa jos HIFK tulisi jollain aikataululla mukaan naiskiekkoon.

− Näin olympialaisiin valmistautuessa olisi tosi tärkeää, että saisi harjoitella tiiviisti ja laadukkaasti. Unitedissa on hienosti päästy treenaamaan Tapiolaan seuran muiden joukkueiden kanssa ja on saatu treenata poikien mukana, haettu sieltä vauhtia ja kovuutta. Toivottavasti voidaan jatkaa näin.

Monivuotinen joukkuekaverisi Linda Välimäki siirtyi jo aiemmin kesällä Ilvekseen. Oletteko miettineet vaihtoehtoja siltä varalta jos Espoossa ei olekaan joukkuetta ensi talvena? Esimerkiksi Ilves on sinulle jo ennestään tuttu.

− Lindan siirtyminen Ilvekseen oli tiedossa jo heti keväällä kauden jälkeen, se ei liittynyt tähän Unitedin rahatilanteeseen millään lailla.

− Kyllä luotetaan siihen että Espoossa pystytään pelaamaan, jokin ratkaisu varmasti löytyy.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Naisleijonat dominoivat peliä - Ruotsi niukasti voittoon

MAAJOUKKUE | 14.12.2017 23:42
Torstaina jatkettiin naisten Pre Olympic Cupia Raumalla Suomen ja Ruotsin välisellä kamppailulla. Suomi taipui rajanaapurille tiukan pelin jälkeen. lue lisää

"Naisleijonissa on esimerkillisiä urheilijoita, jotka pistävät elämänsä likoon tämän vuoksi"

MAAJOUKKUE | 14.12.2017 15:01
Naisleijonien olympiakausi on suurten uhrausten ja valintojen aikaa. Naisten maajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen näkee ulkomailla pelaamisen olevan pelaajille kehittävin vaihtoehto, mutta toivoo samalla Suomen kehittävän omaa järjestelmäänsä paremmaksi. lue lisää

Naisleijonat aloitti Pre Olympic Cupin voitokkaasti

MAAJOUKKUE | 12.12.2017 23:07
Naisten maajoukkueiden viiden maan välinen turnaus pelataan 12.-16.12.2017 Suomessa. Olympialaisiin valmistavan turnauksen avauspäivä alkoi Suomen ja Japanin kohtaamisella. lue lisää

Danielle Rozon kiekkoilee Suomessa sydämensä kyllyydestä

Muut Sarjat | 30.11.2017 10:00
Kanadasta Ontarion pohjoisosista lähtöisin oleva Danielle Rozon pelaa Suomessa nyt jo neljättä kauttaan. Täksi kaudeksi KJT:sta Bluesiin siirtynyt hyökkääjä tuli maahan alun perin vuodeksi, mutta on viihtynyt niin hyvin, ettei maiseman vaihtaminen ole käynyt mielessä. lue lisää

Näin Suomi pelaa talviolympialaisissa 2018 - naisten turnaus

MAAJOUKKUE | 22.11.2017 7:00
Suomi aloittaa Etelä-Korean Pyeongchangssa talviolympialaisten naisten jääkiekkoturnauksessa urakkansa 11. helmikuuta iltapelillä. Naisleijonat pelaavat alkulohkon pelinsä A-lohkossa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat