Annina Rajahuhta on tyytyväinen harjoitteluolosuhteisiin Espoon Tapiolassa ja toivoo voivansa valmistautua olympialaisiin laadukkaasti harjoitellen.

Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Annina Rajahuhta Espoon kriisistä: "Luotan että jokin ratkaisu löytyy"

Jatkoaika tavoitti Vierumäeltä Naisleijonien leiriltä Espoo Unitedin Annina Rajahuhdan. Kysyimme hänen mietteitään Espoon naiskiekon tilanteesta Jussi Salonojan ilmoitettua Espoo Unitedin lopettavan seuran naisjoukkueet taloudellisista syistä.

Olet ollut viisi vuotta Espoossa Bluesin ja Espoo Unitedin joukkueissa. Aiemmin olet pelannut HPK:ssa, Ilveksessä ja Kanadassakin. Miten vertaisit pelaajan näkökulmasta Espoossa olemista muihin joukkueisiin?

− Niin Espoossa kuin Ilveksessä ja HPK:ssa on aina ollut tosi hyvät taustatiimit. Olen kyllä tykännyt kaikista joukkueista.

− Yksi hieno asia Espoo Unitedissa viime talvena oli se, että saatiin pelaajien kausimaksuja pienemmiksi. Suomessahan naispelaajat yleensä maksavat itse pelaamisestaan, palkkaa ei saa kukaan.

Raha ei silti tipahtanut puusta Unitedinkaan alaisuudessa.

− Neljäsataa euroa piti jokaisen maksaa itse. Lisäksi on tehty paljon talkoita joukkueen varainhankintaan. On seisottu pysäköintiä ohjaamassa ja järjestetty tyttökiekkoleirejä.

Yksi esillä ollut vaihtoehto on, että Espoo Unitedin naisten joukkue siirtyisi HIFKin nimen alle. Miltä tämä vaihtoehto tuntuisi − onko pelaajalle merkitystä onko päällä sininen vai punainen pelipaita?

− Olisi kyllä hienoa jos HIFK tulisi jollain aikataululla mukaan naiskiekkoon.

− Näin olympialaisiin valmistautuessa olisi tosi tärkeää, että saisi harjoitella tiiviisti ja laadukkaasti. Unitedissa on hienosti päästy treenaamaan Tapiolaan seuran muiden joukkueiden kanssa ja on saatu treenata poikien mukana, haettu sieltä vauhtia ja kovuutta. Toivottavasti voidaan jatkaa näin.

Monivuotinen joukkuekaverisi Linda Välimäki siirtyi jo aiemmin kesällä Ilvekseen. Oletteko miettineet vaihtoehtoja siltä varalta jos Espoossa ei olekaan joukkuetta ensi talvena? Esimerkiksi Ilves on sinulle jo ennestään tuttu.

− Lindan siirtyminen Ilvekseen oli tiedossa jo heti keväällä kauden jälkeen, se ei liittynyt tähän Unitedin rahatilanteeseen millään lailla.

− Kyllä luotetaan siihen että Espoossa pystytään pelaamaan, jokin ratkaisu varmasti löytyy.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Naisten Liiga: Häme peesaa hallitsevan mestarin kannoilla

Muut Sarjat | 12.10.2017 12:00
Tälle kaudelle Naisten Liigaksi uudistuneen entisen naisten SM-sarjan kärkipaikkaa pitää kuuden pelatun ottelun jälkeen hallitseva mestari Kärpät. Ilves ja HPK seuraavat tiukasti kannoilla. Seuraavassa katsaus joukkueiden alkutaipaleeseen sarjataulukon mukaisessa järjestyksessä. lue lisää

Naisleijonat Ruotsin EHT-turnauksen voittoon

MAAJOUKKUE | 27.8.2017 20:17
Naisleijonat voittivat Ruotsin Tranåsissa kaikki ottelunsa Venäjää, Ruotsia ja Saksaa vastaan. Naisten Euro Hockey Tourin osaturnauksen voitto tuli Suomeen murskaluvuin. lue lisää

Maanantai on Espoo Unitedin kohtalonpäivä

MESTIS | 13.7.2017 12:00
Espoo Unitedin on selvitettävä tilanteensa Jääkiekkoliitolle viimeistään maanantaina. lue lisää

Emma Terho ehdolla Kansainvälisen olympiakomitean urheilijakomissioon

Muut Sarjat | 11.7.2017 15:21
Naisleijonissa urallaan viidet olympialaiset ja kahdeksat MM-kisat pelannut Emma Terho on ehdolla Kansainvälisen olympiakomitean urheilijakomissioon. Lopullisesta valinnasta äänestetään helmikuussa 2018. lue lisää

Espoolainen junioritoiminta ei ole vaarassa, vaikka Espoo United kaatuisi

MESTIS | 10.7.2017 15:13
Blues juniors ry:n toiminta jatkuu, vaikka Espoo United Oy menisi konkurssiin. lue lisää

Kommentit