Andreas Bernard oli mies paikallaan tiistain huipputärkeässä ottelussa.

Saana Hakala

Andreas Bernard paljon puhuttaneesta maalista: "Olin 99-prosenttisen varma hylkäämisestä"

Ässät alkaa saada onnistumisia viimeisellä mahdollisella hetkellä, kun HPK hengittää niskaan pudotuspelikamppailussa. Tiistai-illan "kuuden pisteen ottelussa" yksi ehdottomista onnistujista seisoi porilaisten maalinsuulla.

Ässät sai voitollaan venytettyä eron kymmeneen pisteeseen taistelussa viimeisestä pudotuspelipaikasta HPK:n kanssa. Ässämaalivahti Andreas Bernard myönsi ottelun tärkeyden näkyneen alun otteissa.

− Pelin alku meni vähän jännittämiseksi meiltä, mutta saimme kuitenkin hienosti taisteltua. Puhuimme ennen ottelua, että turhia jäähyjä ei saa ottaa, ja erikoistilanteiden laatu pitää pysyä hyvänä, Bernard kertoi.

Tunteita herätti vielä ottelun jälkeenkin HPK:lta avauserässä haaston myötä hylätty maali. Osuma olisi ollut hyväksyttynä illan ensimmäinen, mutta nyt Ässät pääsi kuittaamaan avausmaalin vain reilut kymmenen sekuntia hylkäyksen jälkeen.

− En tiennyt ensin, että kuka minussa oli tilanteessa kiinni, oliko se oma pelaaja vai vastustaja. Heti nähdessäni ensimmäisen hidastuksen tiesin kuitenkin, että maali tullaan 99-prosenttisen varmasti hylkäämään, Bernard kommentoi.

Seuraavan kerran HPK pääsi maalin makuun vasta kolmannessa erässä vierailijoiden illan ainoalla osumalla.

− Harmi se yksi päästetty, mutta tästä ottelusta kolme pistettä oli ehdottomasti tärkeämpiä kuin yksittäinen maali. Töitä sai maalilla kyllä tehdä, mutta pelaajatkin blokkasivat hyvin kiekkoja, Bernard jakoi tunnustusta joukkuetovereilleen.

Porilaisten kausi on ollut vuoristorataa

Sekä Ässien että Bernardin kausi on edennyt vaihdellen. Nyt vire alkaa jälleen löytyä niin koko joukkueella kuin maalivahdillakin synkeämmän jakson jälkeen.

− Olen mennyt samoin kuin muu joukkuekin: kauteen oli hyvä startti, sitten tuli vaihtelevampaa. Tammikuu oli kokonaisuudessaan synkkä, sillä teimme samoja asioita kuin ennenkin, mutta emme onnistuneet voittamaan. Nyt on tärkeää saada näitä hyviä pelejä alle, Bernard kertasi kautta.

Bernard on kantanut Porissa selvän ykkösvahdin viittaa läpi kauden. Jaksamisen kannalta tärkeänä mies pitää henkisen puolen hoitamista yhdessä Ässien maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahlin kanssa.

− Henkisesti vaikean tammikuun aikana oli tärkeää, kun juteltiin paljon Jaakon kanssa ja esimerkiksi katsoimme videoita. Olemme edelleen puhuneet kovan työnteon merkityksestä, ja siitä, ettei nyt ole niin tärkeää miten ne kiekot torjuu, kunhan vain on aina edessä, Bernard naurahti.

Jäljellä olevia kuutta ottelua Ässät lähtee ajattelemaan jo pudotuspeleinä.

− Tämä HPK-voitto oli henkisesti iso ja tärkeä, saimme itseluottamusta ja uskoa. Lauantaina on edessä jälleen iso peli, ja näitä loppuja runkosarjapelejä olemme päättäneet lähestyä kuin pudotuspelien seitsemänsiä kamppailuja, Bernard alleviivasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Flunssasta toipunut Bernard torjui kaiken voittomaalikilpailussa − "Tämä oli todella hyvä taistelu joukkueelta"

LIIGA | 17.10.2017 22:07
Andreas Bernard torjui kaikki TPS-pelaajien maalintekoyritykset voittomaalikilpailussa: Ilkka Heikkinen, Tomi Kallio ja Patrik Virta joutuivat kukin vuorollaan nöyrtymään, ja kaksi sarjapistettä matkasivat Poriin lukemin 3−2. lue lisää

Ässien kohun taustalla on kaamea talousyhtälö – Vuosikulut lisääntyneet puoli miljoonaa

LIIGA | 18.5.2018 19:43
Ässien ympärillä tällä viikolla velloneen hähmän alta paljastuu hyvin kireäksi päästetty talousyhtälö. Se syntyi Isomäki Areenan suurremontista. lue lisää

Ässät ajaa alas kokonaisen yrityksen – taustalla pyörii pieni piiri

LIIGA | 16.5.2018 19:46
Porin Ässien turbulenssi jatkuu. Yhtiön hallituksen jäsenillä on yllättäviä yhteyksiä. lue lisää

Porilainen hulluus on palannut Ässien toimistolle

LIIGA | 15.5.2018 19:55
Valmentajan potkut, pukuhuoneeseen väkeä ovensuuta myöten ja lopuksi toimitusjohtajan potkut. Porin Ässät on paistatellut julkisuudessa useaan otteeseen kauden aikana ja ison uutisen kanssa vielä sen jälkeenkin. lue lisää

Ässien toimitusjohtaja vaihtuu − taustalla taloudelliset syyt

LIIGA | 15.5.2018 17:30
Porin Ässien toimitusjohtajana reilun vuoden ajan toiminut Eeva Perttula ei jatka tehtävässään. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Andreas Bernard

Ässät #1 L mv
s. 1990 Egna, ITA
183CM / 80KG
SOPIMUS: 2019