Juha Metsola torjui Amurille tärkeän voiton.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Amurille tehdään aikaisempaa enemmän maaleja: "Minähän siitä vähän niin kuin olen vastuussa"

Amur Habarovsk nappasi arvokkaan voiton Jokereista ja vankisti asemiaan kamppailussa idän pudotuspelipaikoista. Amurin maalivahti Juha Metsola joutui jälleen kovaan kiekkosateeseen.

Amurin jatkoaikavoiton takeena seisoi jälleen suomalaisvahti Juha Metsola. Hän torjui 46 kertaa, tosin selän taakse meni neljä osumaa.

– Hieno jääkiekkopeli. Tuli maaleja ja yleisö varmaan viihtyi. Olimme aika tehokkaita omissa paikoissamme. Hyvä voitto meille, Metsola tiivisti pelin jälkeen.

Ei ollut paljosta kiinni, että Amur olisi saanut Helsingistä mukaan täyden pistepotin. Jokerit nousi kuitenkin viime hetkillä tasoihin 4−4:ään. Voitto tarttui mukaan kuitenkin jatkoajalla.

– Jokerit pelaa hyvää lätkää, ja oli hienoa lähteä haastamaan. Lähellä oli, että olisimme saaneet kolme pistettä.

Metsolalle vierailu Helsinkiin on harvinainen, sillä Amur vierailee vain kerran kaudessa Helsingissä.

– Onhan tämä hienoa tulla aina tänne pelaamaan. Aina sitä odottaa. Pääsee näkemään vähän tuttuja, hyvin vähän kylläkin, Metsola harmitteli ottelutahdin luomaa kiirettä.

Kausi KHL:ssä ja Amurissa on Metsolalle kolmas. Hän on pelannut jälleen vahvasti Amurin maalilla, vaikka omiin onkin mennyt hieman enemmän maaleja kuin aikaisemmin. Amur kuitenkin kamppailee tosissaan pudotuspelipaikasta.

– Tässä tämä on mennyt ihan mallikkaasti. Nyt oikeasti taistelemme pudotuspelipaikasta. Maaleja teemme ihan eri lailla kuin aikaisempina vuosina. Omissakin on kyllä soinut. Minähän siitä vähän niin kuin olen vastuussa, mutta ihan hyvin itselläkin on mennyt, Metsola selitti.

Amurin kotikaupunki Habarovsk sijaitsee Kiinan rajalla, kaukana monista muista KHL-paikkakunnista. Matkustamista on runsaasti, mutta reissaaminen ei ole Metsolan mukaan haastavin asia.

– Ei se matkustaminen ole niin paha, mutta aikaero on aika älytön. Nytkin se on kahdeksan tuntia. Ei se voi kauhean hyväksi ihmiselle olla.

Metsola halajaa olympialaisiin

Venäjän EHT-turnaus siintää muutaman viikon päästä. Metsola kertoo, että maajoukkueen valmennus ei ole ottanut turnauksen tiimoilta ainakaan vielä yhteyttä.

– Ei ole soiteltu. Kyllä voin ilmoittautua, että voisin lähteä. Mutta katsotaan nyt, Metsola naureskeli.

Monilla KHL-pelaajilla on ajatuksissa helmikuussa pelattavat olympialaiset, jonne suomalaisten KHL-maalivahtien eliittiin kuuluva Metsola on vahva ehdokas.

– Onhan olympialaiset tietenkin käyneet mielessä, ja kyllähän sinne hinku olisi. Siihen ei voi hirveästi itse vaikuttaa. He ottavat, jos ottavat, Metsola pohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

KHL:n suomalaiset vko 44: Alkukauden top 5 suomalaiset onnistujat ja epäonnistujat

KHL | 7.11.2017 9:15
KHL hiljeni viime viikolla ensimmäiselle maajoukkuetauolleen. Vaikka ollaan marraskuun alussa, on runkosarjasta pelattuna jo lähes puolet. Siksi Jatkoajan KHL-toimitus valitseekin alkukauden top-5 topit ja flopit sarjan suomalaisista. Keskiviikkona on vuorossa samainen listaus koko sarjan osalta. lue lisää

Jokereiden kausi toistaiseksi: ailahteleva, tasapaksu ja toisaalta kliininen – Mitkä ovat näkymät pudotuspeleihin?

KHL | 29.1.2018 9:56
Vahvan alkukauden jälkeen Helsingin Jokerit ajautui ongelmiin. Pitkin talvea myös loukkaantumiset ovat verottaneet joukkuetta isommalla kädellä. Missä Jokerit nyt menee? Onko KHL:n läntisen konferenssin kärkiseuralla vielä mahdollisuus pitkään kevääseen? Jatkoajan toimittajat käyvät aihetta läpi tässä artikkelissa. lue lisää

Mestareita katsomossa, ei kentällä

KHL | 26.1.2018 22:06
Jokerit kunnioitti perjantai-illan ottelussa Dinamo Riikaa vastaan vanhoja Suomen mestareitaan, mutta jäältä olivat mestarien elkeet kaukana, jälleen. Jukka Jalonen sysäsi vastuuta avainpelaajilleen. lue lisää

HIFK:n, SaiPan ja Dinamo Riikan puolustukset todellisissa testeissä

LIIGA | 26.1.2018 9:00
Perjantain supermonivetokierroksella on kolme ottelua Liigaa höystettynä Jokereiden KHL-kamppailulla. Kierroksen teemana on hauraiden puolustuskalustojen testaaminen. Houkuttimena toimii myös 30 000 euron bonusraha neljä oikein -voittoluokassa. lue lisää

Masi Marjamäki Almtuna IS:n riveihin

KHL | Muut Sarjat | 25.1.2018 10:31
Eilen sopimuksensa Jokereiden kanssa purkanut Masi Marjamäki siirtyy Allsvenskanissa pelaavan Almtuna IS:n joukkueeseen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Juha Metsola

Amur #77 L mv Suomi #77 L mv
s. 1989 Tampere
177CM / 71KG
SOPIMUS: 2018