Juha Metsola torjui Amurille tärkeän voiton.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Amurille tehdään aikaisempaa enemmän maaleja: "Minähän siitä vähän niin kuin olen vastuussa"

Amur Habarovsk nappasi arvokkaan voiton Jokereista ja vankisti asemiaan kamppailussa idän pudotuspelipaikoista. Amurin maalivahti Juha Metsola joutui jälleen kovaan kiekkosateeseen.

Amurin jatkoaikavoiton takeena seisoi jälleen suomalaisvahti Juha Metsola. Hän torjui 46 kertaa, tosin selän taakse meni neljä osumaa.

– Hieno jääkiekkopeli. Tuli maaleja ja yleisö varmaan viihtyi. Olimme aika tehokkaita omissa paikoissamme. Hyvä voitto meille, Metsola tiivisti pelin jälkeen.

Ei ollut paljosta kiinni, että Amur olisi saanut Helsingistä mukaan täyden pistepotin. Jokerit nousi kuitenkin viime hetkillä tasoihin 4−4:ään. Voitto tarttui mukaan kuitenkin jatkoajalla.

– Jokerit pelaa hyvää lätkää, ja oli hienoa lähteä haastamaan. Lähellä oli, että olisimme saaneet kolme pistettä.

Metsolalle vierailu Helsinkiin on harvinainen, sillä Amur vierailee vain kerran kaudessa Helsingissä.

– Onhan tämä hienoa tulla aina tänne pelaamaan. Aina sitä odottaa. Pääsee näkemään vähän tuttuja, hyvin vähän kylläkin, Metsola harmitteli ottelutahdin luomaa kiirettä.

Kausi KHL:ssä ja Amurissa on Metsolalle kolmas. Hän on pelannut jälleen vahvasti Amurin maalilla, vaikka omiin onkin mennyt hieman enemmän maaleja kuin aikaisemmin. Amur kuitenkin kamppailee tosissaan pudotuspelipaikasta.

– Tässä tämä on mennyt ihan mallikkaasti. Nyt oikeasti taistelemme pudotuspelipaikasta. Maaleja teemme ihan eri lailla kuin aikaisempina vuosina. Omissakin on kyllä soinut. Minähän siitä vähän niin kuin olen vastuussa, mutta ihan hyvin itselläkin on mennyt, Metsola selitti.

Amurin kotikaupunki Habarovsk sijaitsee Kiinan rajalla, kaukana monista muista KHL-paikkakunnista. Matkustamista on runsaasti, mutta reissaaminen ei ole Metsolan mukaan haastavin asia.

– Ei se matkustaminen ole niin paha, mutta aikaero on aika älytön. Nytkin se on kahdeksan tuntia. Ei se voi kauhean hyväksi ihmiselle olla.

Metsola halajaa olympialaisiin

Venäjän EHT-turnaus siintää muutaman viikon päästä. Metsola kertoo, että maajoukkueen valmennus ei ole ottanut turnauksen tiimoilta ainakaan vielä yhteyttä.

– Ei ole soiteltu. Kyllä voin ilmoittautua, että voisin lähteä. Mutta katsotaan nyt, Metsola naureskeli.

Monilla KHL-pelaajilla on ajatuksissa helmikuussa pelattavat olympialaiset, jonne suomalaisten KHL-maalivahtien eliittiin kuuluva Metsola on vahva ehdokas.

– Onhan olympialaiset tietenkin käyneet mielessä, ja kyllähän sinne hinku olisi. Siihen ei voi hirveästi itse vaikuttaa. He ottavat, jos ottavat, Metsola pohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

KHL:n suomalaiset vko 44: Alkukauden top 5 suomalaiset onnistujat ja epäonnistujat

KHL | 7.11.2017 9:15
KHL hiljeni viime viikolla ensimmäiselle maajoukkuetauolleen. Vaikka ollaan marraskuun alussa, on runkosarjasta pelattuna jo lähes puolet. Siksi Jatkoajan KHL-toimitus valitseekin alkukauden top-5 topit ja flopit sarjan suomalaisista. Keskiviikkona on vuorossa samainen listaus koko sarjan osalta. lue lisää

Jokerien Andersén kuukausia sivussa

KHL | 9.12.2017 14:51
Jokerien ruotsalaispuolustaja Niclas Andersén joutuu sairauslomalle. Hän loukkaantui tiistaina ja on sivussa koko runkosarjan lopun. lue lisää

Jalonen kummasteli ylivoimamahdollisuuksien vähyyttä: "En tiedä, itkisikö vai nauraisiko"

KHL | 7.12.2017 21:51
Jokerit sai torstai-iltana vieraakseen Dinamo Moskovan. Ottelu oli erittäin tasainen taistelu, jonka voittaja oli lopulta jalkapallolukemin vierailijat. Loppulukemiksi merkattiin 1-0. Ottelun jälkeen Jokerien päävalmentaja Jukka Jalonen kävi varsin kuumana tuomarityöskentelystä. lue lisää

O'Neillille kolmen vuoden jatko Jokereissa

KHL | 6.12.2017 10:23
Jokerien tehokkaimpiin pelaajiin tällä kaudella kuuluva Brian O'Neill on tehnyt kolmen vuoden jatkosopimuksen. lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 48: Koskirannan etsikkoaika on nyt

KHL | 5.12.2017 11:51
KHL-viikon positiivista suomalaisantia edusti Jarno Koskirannan otteet Pietarin SKA:ssa. Voiko Koskiranta säilyttää paikkansa pietarilaisten pelaavassa kokoonpanossa, kun joukkueen nimilista pursuaa keskushyökkääjiä? lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Juha Metsola

Amur #77 L mv
s. 1989 Tampere
177CM / 71KG
SOPIMUS: 2018