Amur-pelissä nahistellut Jormakka: Kovimmat myllyt veljien kanssa

KHL / Haastattelu
Pekka Jormakka pisti tanssiksi.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden laitahyökkääjä Pekka Jormakka on viime aikoina ollut joukkueensa pirteimpiä pelaajia. Sunnuntain ottelussa Amur Habarovskia vastaan hän onnistui maalinteossa, mutta heilutteli myös nyrkkejään.

Pekka Jormakka viiletti Amur-ottelussa joukkueensa kolmoskentässä yhdessä Daine Toddin ja Niko Kapasen kanssa. Palokasta maailmalle ponnistanut laituri iski joukkueensa 1-0-osuman.

- Hyvä tatsi on ollut viime aikoina, on päässyt pelin ytimeen ja onnistumisia on tullut. Silloin tuntuu, että jalka on kevyt vaikka kuinka luistelisi, laituri hymyili.

Jormakka otti pelissä myös toisenlaista roolia. Toisessa erässä Amurin Daniil Stalnov yritti ajaa jokerilaituria tilanteen jälkeen takajalalla. Jormakka sai juuri ja juuri väistettyä tilanteen, jossa olisi voinut loukkaantua pahastikin. Niin sanotusta Gordie Howe -hattutempusta jäi puuttumaan vain syöttöpiste.

- Kiekko oli siinä mennyt jo ohi, ja hän vähän törkeästikin takajalalla yritti vielä taklata. Onneksi sain väistettyä, Jormakka kertasi.

- Menin kyselemään, että mikä homma tällainen. Eiväthän he tietysti mitään englantia puhu, eikä hän sanakaan sanonut.

Lähinnä hyökkäyspään osaamisestaan tunnettua Jormakkaa ei yleensä olla nähty hanskaushommissa. Nytkin hanskat pysyivät käsissä, sillä toisen erän alkupuolella muutenkin alimiehitettynä pelanneilla Jokereilla ei ollut varaa menettää miestä suihkuun. Hän ei kuitenkaan pelännyt haastaa isompaansa.

- Vaikka pituutta ei ole paljon, niin voimaa on tässäkin varressa! Jätkät kopissa sanoivat tauolla, että lisää näitä. Jos olisin tiennyt, että viisiminuuttisella selviää, niin varmaan olisi hanskatkin tippuneet!

- Ei ole meikäläisen hommia yleensä olleet tappelut. Veljien kanssa onkin sitten myllytetty enemmän, ja ne vasta kovia myllyjä ovatkin, Jormakka viittasi niin ikään kiekkoa pelanneisiin veljiinsä Tuomoon ja Kaarloon, joista jälkimmäinen jatkaa uraansa yhä Mestiksessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle