Alpit vaihtuivat kainuulaisvaaroihin

MESTIS / Haastattelu
Unterweger lähti kokeilemaan siipiään Mestikseen.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Kajaanin Hokki pisti kapuloita KooKoon rattaisiin, kun se vei joukkueiden kolmannen välieräkohtaamisen. Ottelun jälkeen haastateltavana oli Hokin itävaltalaislupaus Clemens Unterweger.

Kouvolalaiset veivät kaksi ensimmäistä kamppailua nimiinsä, mutta betonikaupungin perjantai-illassa sävelet olivat toisenlaiset. Hokki meni johtoon kahdella salamamaalilla toisen erän alussa, eikä kotijoukkue toipunut tällistä edes 40 minuutissa.

Hokin puolustaja Clemens Unterwegerin mielestä pudotuspelisarja on ollut tiukkaa vääntöä puolin ja toisin. Pelissä riitti tunnetta vaikka muille jakaa, sillä molemmille joukkueille jaettiin yhteensä kuusitoista rangaistusminuuttia. 2600-päisen yleisön mieliksi jälkipelejä pelattiin lähes jokaisen vihellyksen jälkeen.

− Niin se on aina pudotuspeleissä ja varsinkin kun nyt pelataan välieriä. Kaikki haluavat voittaa, eikä kukaan halua antaa yhtään ylimääräistä tilaa tai vapaalippuja vastustajalle, Unterweger summasi.

Vasta 21-vuotias alppimaan kasvatti saapui Suomeen Itävallan Graz 99ersin A-junioreista kesken kuluvan kauden. Itävaltalaispelaajia ei Suomessa paljoa vilise, ja tarina Kajaaniin päätymisestä on myös puolustajan itsensä mukaan mielenkiintoinen.

− Tunnen Hokin apuvalmentajan, Jukka Kuusivuoren. Puhuin hänen kanssaan ja hän sanoi, että voin tulla Kajaaniin näyttämään mitä osaan. Hän sanoi, että pelatessani hyvin saan jäädä Kajaaniin pelaamaan. Hokissa pelaaminen on oikein mukavaa!

Olet nuori pelaaja ja monille hieman tuntematon kasvo. Miten kuvailisit itseäsi pelaajana?

− Olen vielä kokematon pudotuspeleissä. Luistelu on ehdottomasti paras puoli pelaamisessani ja osaan auttaa joukkuettani sijoittumalla oikein.

Itävaltalaiset ovat tunnettuja pikemminkin mäkihypystä kuin jääkiekosta ja näin ollen maan kiekkosarja on monelle täysin hämärän peitossa. Unterweger kertoo, että alppimaasta löytyy hyvätasoinen liiga, vaikkei se täysin itävaltalainen olekaan.

− Etenkin ensimmäinen sarjataso on todella hyvä. Liiga ei ole kuitenkaan itävaltalainen, koska jokaisessa joukkueessa on 13-14 kanadalaispelaajaa. Liigan taso on silti korkea.

Nuori puolustaja kertoo nauttivansa Suomessa oleskelusta. Kesken lauseen peliin puuttuu kuitenkin kajaanilaishuoltaja, jolla on sanottavansa asiaan.

− Kerro totuus, älä valehtele!

Naurunpurskahduksen jälkeen Unterweger jatkoi siitä mihin jäi.

− En ole tottunut kylmään ja pimeään talveen, mutta nyt kun kevät on tulossa, täällä on todella mukavaa pelata.

Seuraava välierä pelataan jo lauantaina, kun joukkueet reissaavat Kajaanin Vimpelinlaaksoon. Numerolla seitsemän pelaavan puolustajan mukaan kotijoukkueen suunnitelmat huomiseen peliin ovat yksinkertaiset.

− Syömme ja nukumme hyvin. Yritämme pelata samalla tavalla kuin tänään.

» Lähetä palautetta toimitukselle