Aleksi Salonen haluaisi takaisin valokeilaan − "Turha valehdella"

LIIGA / Haastattelu
Salonen otti hörpyn juomaa taiston tiimellyksessä.
Kuva © Saana Hakala
Tappara nappasi tämän kauden kolmannenkin paikallispelin voiton. Ilves painoi vahvasti päälle noin erän verran. Kirvesrintojen puolustaja Aleksi Salonen puntaroi kauden paikallispelejä ja omaa tilannettaan.

Tappara nappasi kolmannen paikallispelivoittonsa, kun se kaatoi Ilveksen maalein 4−1. Kirvesrintojen alkukauden komeetta Aleksi Salonen oli syystäkin tyytyväinen jälleen yhteen kolmen pisteen pottiin.

Voitto irtosi hankalasta alusta huolimatta.

− Kyllä Ilveksestä vastusta oli, vaikka numerollisesti repsahtikin. Ilves oli aloittanut ottelunsa jo maajoukkuetauon jälkeen, ja me olimme vielä vähän omilla paikkakunnillamme. Vähän hermostunutta peliä. Kaikki menivät eri suuntiin.

Vaikka Ilves siirtyikin ottelussa johtoon, onnistui Tappara tasoittamaan seuraavasta hyökkäyksestä. Siitä eteenpäin vierasjoukkue määräsi tahdin kaukalossa.

− Kun saimme karstat pois jaloista ja päästä, alkoi homma toimia. Kroppaan pitää saada hormoneja. Kahden viikon tauon jälkeen ensimmäinen peli on aina vaikea. Tulos säilyi kuitenkin tuollaisena. Ensimmäinen erä olisi voinut olla rumempikin.

Vaikka Tappara on voittanut kolme ottelua tuloksin 3−0, 8−1 ja nyt tuoreimpana 4−1, ei Salosen mielestä joukkue ole päässyt helpolla tupsukorvia vastaan. Toisen ottelun rökälenumerot olivat Tapparalle henkisesti tärkeä saavutus.

− Kaikki ovat olleet pelillisesti tasaisia vääntöjä. Toinen kohtaaminen repsahti vähän rumaksi, kun saimme flow'n päälle. Meillä oli ollut aika nihkeää ennen sitä peliä, emmekä saaneet juuri mistään maaleja, pohdiskeli Salonen.

Tappara on löytänyt tehonsa pikkuhiljaa, ja esimerkiksi Sebastian Revon tulo joukkueeseen on saanut maaliverkot venymään kiihtyvällä tahdilla.

− Meillä on hyviä maalintekijöitä, joten sen pitäisikin olla tuollaista − paikoista täytyy laittaa sisään.

Vaikka jääkiekko onkin maalintekopeli, on myös tärkeää, että joukkueella on tolppien välissä sen viimeinen lukko. Tapparalle se on Dominik Hrachovina. Joukkueen erilaiset palaset ovat yhtä tärkeitä, kun tavoitellaan kauden päätteeksi jaettavaaa Suomen mestarin titteliä.

− Hrachovina oli hyvä maalilla tänään. Numerot olisivat voineet yhtä hyvin olla vaikka 4−3. Uskomme, että meille ei löydy pysäyttäjää. Moni uusi joukkue haastaa meidät, sillä esimerkiksi TPS ja Kärpät ovat pelanneet hyvin. Meidän tuloksia katsomalla huomaa, että olemme pelanneet varmaan 15 maalin peliä.

Salosella itsellään on viime aikoina ollut pistesarakkeessa alkukautta tyhjempää, mutta 24-vuotias puolustaja ei ota asiasta turhia paineita.

− Sain aikamoisen salama-alun kauteen. Nyt pelaamme seitsemällä puolustajalla, ja se vaikuttaa omaankin pelaamiseen. En ole jaksanut stressata. Kyllä niitä onnistumisia vielä tulee − onhan tässä vasta kolmasosa runkosarjasta takana.

Totuus kuitenkin on, että jääkiekkoilijat haluavat tehdä numerotulosta ja paistatella lehtien otsikoissa.

− Turha valehdella, sillä kyllä jokainen haluaa tehdä pisteitä ja olla esillä. Olen saanut kuitenkin alivoimavastuutakin, ja nautin kiekkojen blokkaamisesta sekä muusta likaisesta työstä. Tykkään pelata fyysisesti, vaikka olenkin pienikokoinen. Jätkät kopissa arvostavat sellaista tekemistä.

Tapparan pelit jatkuvat heti huomenna, kun se saa vieraakseen HPK:n.

− Nyt on pidettävä jalka kaasulla ja nautittava tästä lajista. Jos kohtaamme vaikeuksia, ne kasvattavat meitä joukkueena. 

» Lähetä palautetta toimitukselle