Aleksi Mustonen superketjustaan: "Kemiamme kohtaavat hyvin"

LIIGA / Haastattelu
Aleksi Mustosella on ollut päällä lentokeli. (Arkistokuva)
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Liigan tämän hetken kuumimman ketjun peliä maestroiva Aleksi Mustonen on tehnyt syyskauden aikana läpimurron Liigan eliittiin.

Ilves nousi lauantaisella paikalliskamppailun voitollaan sarjataulukossa sijalle seitsemän, vain kahden pisteen päähän kakkossijasta. Maajoukkuetauon jälkeisellä viikolla tupsukorvat kävivät nappaamassa kolme pistettä kaikista kolmesta ottelustaan.

Yksi voittojen arkkitehdeistä on 19-vuotias keskushyökkääjä Aleksi Mustonen, jolle viikon kolme ottelua tuottivat tehopisteet 2+3.

- En kyllä tiedä mitä täällä on maajoukkuetauon aikana tehty, koska olin kaksikymppisten maajoukkueen mukana. Hienoa että voittoja on tullut, jatketaan vaan samalla lailla.

Ilveksen kolmosketjua sentteröivä Mustonen jakaa menestyksestään tunnustusta myös muille.

- Ketjussa on kyllä hyvät äijät vierellä, (Roope) Hintz ja (Teemu) Rautiainen, heidän kanssaan on helppo pelata.

Ketjun parhaat puoletkin tulevat kysyttäessä kuin liukuhihnalta.

- Eiköhän se tuo meidän liike ole. Jokainen meistä liikkuu hyvin, ja osaamme lukea peliä. Tykkäämme pitää myös kiekkoa, niin siinähän ne meidät vahvuutemme taitavat ollakin.

Ketjun erikoislaatuisuus tuli kolmikolle selväksi hyvin nopeasti.

- Kyllä sen heti huomasi että kemiat kohtaavat aika hyvin, kun ekoihin treeneihin mentiin. Jälki on ollut sen mukaistakin.

Mustosen oikealla laidalla hyökkää Liigan tulokkaiden pistepörssiä johtava vasta 17-vuotias Hintz. Hänestäkään ei itsekin nuorella jokerikasvatilla ole pahaa sanottavaa.

- Hän on mies muiden joukossa, ei ole mitään lapsellisia juttuja, Mustonen naurahtaa.

Mustonen on noussut tasaisella suorittamisellaan hätyyttelemään jo legendaarisen teksti-tv-pistepörssin rajoja, ja majailee tehoillaan 5+11 pörssissä sijalla 21.

- Kyllähän se totta kai hyvältä tuntuu kun pisteitä tulee. Itseluottamus nousee koko ajan. Ja pitäähän niitä pisteitä tulla, kun on paikkojakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle