Alatalo etsii tasaisuutta otteisiinsa

HPK:n heikot vierasesitykset saivat jatkoa, kun joukkue hävisi Ässille numeroin 1-5. Joukkueen esitys harmitti puolustaja Santeri Alataloa.

– Ei tästä mikään hyvä fiilis jäänyt, kun kerran hävittiin. Me annoimme vastustajalle vähän turhan halpoja maaleja ja sitten kolmas maali tuli omalle kohdalle, Santeri Alatalo kuvaili ottelua.

Ritaripaitojen iltaa synkensi entisestään useampi loukkaantuminen. Kesken ottelun sivuun jääneet pelaajat vaikeuttivat selkeästi HPK:n takaa-ajoa.

– Me menetimme ottelun aikana neljä miestä. Heistä kolme loukkaantui ja yksi lensi pihalle. Vaikea siitä on enää nousta.

Tämän kauden liigapeleissä puolustaja ei ole onnistunut aivan odotetusti. Alatalo on kerännyt itselleen 14 ottelun aikana vain yhden pisteen. Myös tehotilasto on pahasti pakkasen puolella.

– Minulla on ollut liikaa vaihtelevuutta otteissani. Välillä on kulkenut hyvin, välillä huonosti. Liikaa tässä on ollut sitä huonoa. Tasaisuutta pitäisi saada lisää.

HPK:n puolustaja on pelannut kahtena vuonna peräkkäin harjoitusotteluissa erinomaisesti. Liigapeleissä ei ole kuitenkaan samantasoisia esityksiä kovin usein nähty.

– Ehkä vastustajat ovat olleet treenipelien paineettomassa tilassa heikompia. Sitä kautta taas olen paremmin päässyt näyttämään taitojani. Samaan kiekolliseen peliin pitäisi pystyä myös liigassa. Se on ollut vielä vähän epävarmaa. En ole saanut itsestäni kaikkea irti, Alatalo sanoi.

Pisteiden vähyys ei johdu ainakaan peliajan puutteesta. Ässiä vastaan puolustaja urakoi selvästi yli 20 minuuttia. Vastuuta tuli niin ylivoimalla kuin alivoimallakin.

– Peliaikaan täytyy olla tyytyväinen, vaikka ei ihan putkeen olekaan mennyt. Siitä pitää antaa iso kiitos valmennukselle. Tällä peliajalla varmasti kehittyy paremmaksi pelaajaksi.


Santeri Alatalo urakoi Porissa myös oman maalin edustalla.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Puolustaja on pelannut alkukauden pääosin kokeneen Jukka-Pekka Laamasen vierellä. Puolustajakaksikosta kumpikin on tullut tutuksi kiekollisesta pelistään, eikä niinkään varmoista oman pään otteista.

– Välillä meidän esitykset ovat olleet hyviä ja välillä vähän heikompia. Parityöskentelyä pitää vielä parantaa. Vierelläni on kuitenkin kokenut kaveri, jolla on paljon kilometrejä alla tästä sarjasta. Häneltä täytyy ottaa neuvoja.

– Ei meillä ole varsinaisesti rooleja. Yhteispelillä me etenemme. Välillä toinen hyökkää ja toinen taas puolustajaa. Olemme kuitenkin molemmat enemmän kiekollisia puolustajia.

Hämeenlinnalaisten alkukausi on ollut vaikea. Tappioita on tullut useita peräkkäin ja vieraskentältä joukkue ei ole kyennyt vielä nappaamaan kolmen pisteen voittoa. HPK onkin valunut sarjataulukon häntäpäähän. Alatalolla ei ole selkeää selitystä joukkueen heikolle menestykselle.

– Vaikea sanoa, miksi peli ei kulje. Välillä peli on ollut laiskaa, mutta ei läheskään aina. Ei ole vain kaikki natsannut vielä kohdalleen. En kuitenkaan usko, että yrityksen puutteesta menestys olisi kiinni. Tähän mennessä se ei vain ole riittänyt, puolustaja mietti.

Nuori puolustaja kuitenkin uskoo oman joukkueensa mahdollisuuksiin kääntää tappiot voitoiksi.

– Kyllä se muutos lähtee meistä pelaajista eikä mistään muusta. Jostain sisältä se muutos pitää kaivaa. Jos teemme yhdessä hommia, niin uskon että siitä se lähtee. Kyllä tässä joukkueessa on potentiaalia vaikka mihin.

Lue myös

Loukkaantuminen katkaisi Backmanin ja HPK:n yhteiselon - sopimus purettu

LIIGA | 18.11.2017 11:28
Ruotsalaishyökkääjä Victor Backman ei jatka HPK:n vahvuudessa. lue lisää

Oulussa mätkitään maaleja, Lukolla mahdollisuus yllättää

LIIGA | 17.11.2017 8:00
Perjantain liigakierros tarjoaa jälleen mielenkiintoisia otteluita ja pelattavia kohteita. Katseet kääntyvät erityisesti Ouluun, jossa kohtaavat tulikuumat Kärpät ja HIFK. lue lisää

Mika Lartamasta jääkiekkoilijana puhutaan liian vähän

LIIGA | 12.11.2017 9:00
Tuskin kellään on tänä syksynä jäänyt epäselväksi se, että Mika Lartamalla meni lujaa kiekkouran jälkeen niin hyvässä kuin pahassakin. Se valitettavasti jättää täysin varjoonsa ne urheilulliset seikat, miksi miehen pelinumero ylipäänsä Hämeenlinnassa jäädytettiin. lue lisää

Suoraviivaista, mutta poukkoilevaa - "Laru #24" on kuin keskustelu ilman mahdollisuutta kysyä

LIIGA | 12.11.2017 9:00
Mika Lartama on HPK-legenda, jonka elämä ajautui turbulenssiin pelaajauran jälkeen. Lopulta niin pahasti, että HPK sulatti aiemmin jäädyttämänsä pelinumeron 24. Kirjassa käsitelläänkin paljon juuri pelaajauran jälkeistä sekavaa aikaa. lue lisää

Tähtisentteri palaa Hämeenlinnaan - Sportista lähtenyt Viitaluoma HPK:hon

LIIGA | 7.11.2017 13:05
HPK on tehnyt sopimuksen Vaasan Sportista lähteneen Ville Viitaluoman kanssa. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KalPaIlves
"KalPan pisteputki jatkuu"
Ilveksen kausi on ollut vaikea. Kausi alkoi viiden ottelun tappioputkella, nyt peräkkäisiä tappioita on neljä. Sarjataulukossa Ilves on valahtanut viimeistä edelliseksi. Vieraspeleistä pisteitä on kertynyt vähiten. Myös KalPan kausi on kokonaisuutena ollut mollivoittoinen, mutta tunnelin päässä on näkynyt valoa viime kierroksilla, nykyinen pisteputki on viiden ottelun mittainen. Suurimaalista voittoa tuskin on luvassa, mutta kuopiolaiset ovat ennakkosuosikkeja.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
JYPSport
"Isännät määräävät tahdin"
Sport on voittanut viimeisestä kahdestatoista ottelustaan vain kaksi, niistäkin toinen vasta jatkoajalla. Vieraspeleissä vaikeudet ovat olleet vielä suurempia, sillä edellinen vierasvoitto on syyskuun lopulta, sekin tuolloin vaikeuksia vastaan taistellutta KalPaa vastaan. JYP on puolestaan selättänyt suurimmat vaikeutensa ja palannut voittojen tielle. Jyväskyläläisten kiekonhallinta yhdistettynä Sportin ailahtelevaan puolustuspelaamiseen saattaa aiheuttaa suuremmankin eron.
 • 5
 • 6
 • 1
 • 2
HIFKSaiPa
"HIFK jyrää kotonaan"
Sarjataulukossa SaiPa on edellä ja kolmen ottelun voittoputki katkesi perjantaina. HIFK on kuitenkin kotikentällään vaikea pala purtavaksi. Helsinkiläiset ovat hävinneet kotonaan varsinaisella peliajalla vain yhden kotiottelun ja viimeisestä seitsemästä kotiottelusata se on napsinut täydet pisteet. SaiPan noste ei riitä lauantaina HIFK:n kaatamiseen.
 • 4
 • 5
 • 1
 • 2
JukuritÄssät
"Ässien tappioputki poikki"
Jukurit katkaisi viiden ottelun tappioputkensa edellisessä ottelussaan Sportia vastaan. Ässät on puolestaan hävinnyt neljä edellistä ottelua. Suuressa kuvassa mikään ei silti muuttunut, Jukurit on edelleen sarjajumbona ja pelaajamateriaali on huomattavasti suuria satsauksia tehnyttä Ässiä heikompi. Porilaisilla on ollut suuria vaikeuksia viimeistelyssä, mutta parhaimmillaan ketsuppipullo on yhden osuman päässä aukeamisesta.
 • 0
 • 1
 • 3
 • 4
KooKooPelicans
"KooKoolla vaikeuksia kotihallissa"
KooKoo on pelannut lukuisia pienten marginaalien otteluita, joista lopputuloksena on ollut niukkoja tappioita. Varsinkin kotikentällä on ollut yllättäviä vaikeuksia. Kouvolalaiset voittivat kolme ensimmäistä kotiotteluaan, mutta sen jälkeen täydet pistepotit ovat karttaneet joukkuetta. Pelicans hallitsee kaksikosta enemmän kiekkoa ja on ajoittain pystynyt iskemään suuria maalimääriä. Toisaalta Pelicans on myös ailahdellut, mutta lauantaina rutiini riittää vähintään pisteeseen, mutta mahddollisesti jopa täyteen pistepottiin.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
LukkoTPS
"Hyvä isäntä, vahva vieras"
Kauden alussa TPS tyylitteli suurinumeroisia voittoja, mutta viime kierroksilla on ollut vaikeampaa. Viimeisestä viidestä ottelusta joukkue on voittanut vain yhden. Vastaavasti Lukon alkukausi oli ongelmien sävyttämä, mutta viimeisestä kymmenestä ottelusta raumalaiset ovat jääneet pisteittä kahdesti. TPS on kuitenkin saanut sairastuvalta Ilari Filppulan takaisin riveihinsä ja hyökkäysvoimaa joukkueesta löytyi jo ennestään. Kotietu ja vire kääntää kelkaa raumalaisille, astetta vahvempi materiaali TPS:lle. Tasainen ottelu, jossa voittajaa saatetaan hyvinkin hakea pitkän kaavan mukaan.
 • 2
 • 3
 • 2
 • 3
TapparaHPK
"Tapparan pisteputki jatkuu"
Tappara on jäänyt viimeksi ilman pisteitä syyskuun lopulla, sen jälkeiset kolmetoista ottelua ovat tuottaneet 32 pistettä. Samalla kirvesrinnat ovat kivunneet sarjataulukossa toiseksi. Myös HPK on ollut vahvassa vireessä viime ottelut, joista neljä edellistä on päättynyt voittoon. Vieraissa hämeenlinnalaisilla on ollut takkuisempaa. Kymmenestä pelistä vain kahdesta palkintona on ollut täysi pistepotti, eikä sellaista ole luvassa lauantainakaan.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2

Santeri Alatalo

EV Zug #25 L p
s. 1990 Tampere
179CM / 79KG
SOPIMUS: 2017