Alanteelle Mestis ei ollut uhka, vaan mahdollisuus

LIIGA / Haastattelu
Alanne oli erinomaisessa vireessä lauantai-iltana.
Kuva © Timo Savela
Joonas Alanne oli vastuussa joukkueensa kaikista varsinaisella peliajalla tehdyistä maaleista, kun Pelicans taisteli voiton Sportista lauantaina Lahdessa.

Lahtelaishallin näyttötaulu näytti voittomaalikilpailun jälkeen lukemia 3−2. Ottelu ei olisi mennyt niin tiukille, jos Alanne ei olisi iskenyt kotijoukkueelle kahta maalia varsinaisella peliajalla. Janne Juvonen huolehti lopusta, ja Sebastian Repo viimeisteli kahden pisteen jäämisen Lahteen tyylikkäällä maalilla voittomaalikilpailussa. 

Alanne oli ottelun yllätysnimi. Maalien lisäksi muut kenttätapahtumat todensivat rovaniemeläisen olleen taistelun paras pelaaja Juvosen ohella. Ottelun ratkaisijoita etukäteen mietittäessä Alanteen nimi ei ehkä pompannut ihmisten mieliin ensimmäisenä, mutta kovasti töitä tekevältä hyökkääjältä osasi kyllä odottaa jotakin tällaista.

Hän on hakenut vauhtia viiden pelin verran Mestiksen Peliitoista, joka on ollut merkittävä yhteistyökumppani Pelicansin kanssa.

− Alanne osoitti tänään juuri sen mitä haemme Peliitat-yhteistyöltä ja miksi se on niin tärkeää meille. Hän sai siellä maaliputkensa auki, ja toi sen mukanaan Lahteen, totesi Pelicans-luotsi Petri Matikainen ottelun jälkeen.

Mitä Alanne itse toteaa alkukaudestaan?

− Aika vaihtelevaa on ollut. Startti oli huono, mutta sen jälkeen on ollut ihan nousujohteista.  

Pelaajavirta Peliittojen ja Pelicansin välillä on ollut muutenkin vilkasta. Yksi jos toinenkin lahtelainen Liiga-peluri on käynyt vaihtamassa pelimerkkejään heinolalaisten matkassa. Pelicansin valmennusjohto käyttää tehokkaasti tätä optiota. Alanne on myös kokenut Mestis-vierailut hyödyllisinä.

− Sain Peliitoista juuri niitä asioita, joita lähdin sieltä hakemaan. Eli kiekollisen pelin kehittymistä ja onnistumisia, mitä pystyin tuomaan tämän päivän peliinkin mukanani.

Mestis ei "ota luonnon päälle"

Alanteella on tosiaan ollut aihetta olantaputukselle heinolalaisrivistössä, sillä viiteen otteluun hän ennätti iskeä saman verran maaleja.

Monelle muulle Liiga-pelaajalle alemmalla sarjatasolla piipahtaminen saattaisi ottaa luonnon päälle, mutta asia on paljon moniulotteisempi. Kuka tahansa mieluummin hakisi uusia eväitä pelaamiseensa Mestiksestä kuin pelaisi kehnosti ottelusta toiseen Liigassa.

Se on Pelicansin valmennusjohdon tehokas keino muodostaa kilpailukykyinen joukkue. Mestis-visiitit ovat siis kestävän kehityksen kannalta järkevä sijoitus. 

− Sieltä (Mestiksestä) saa hyviä asioita omaan pelaamiseensa, jos suhtautuu siihen kokemukseen oikein.

Alanne tuntuu olevan sopeutumuskykyinen pelaaja. Millaiselta Mestiksen ja Liigan välinen seilaaminen voi tuntua?

− Se riippuu ihan täysin siitä, miten asian ottaa. Itse en jaksanut stressata Mestis-komennusta. Minulle sanottiin, että mene nyt Heinolaan auttamaan sitä joukkuetta, ja sitä kautta pääset sitten takaisin tänne. Siellä kun antaa parhaansa, niin pärjää sitten täälläkin (Pelicansissa). 

− Toivon, että pelaamisessani on nyt löytynyt se balanssi, joka tuottaa lisää onnistumisia tälle kaudelle. 

RoKi-kasvatti pelaa Pelicansissa kolmatta kauttaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle