"On aika hyvä merkki, kun omiin ei mene yhtään maalia"

LIIGA / Haastattelu
Kristian Näkyvän maalisarake ammottaa tyhjyyttään.
Kuva © Jarno Hietanen
JYP väänsi vähämaalisessa ottelussa perjantai-iltana 1-0-kotivoiton KalPasta. Kotijoukkueen takalinjoilla luuti tuttuun tapaan Kristian Näkyvä. Suurelle yleisölle kiekollisena puolustajana tutuksi tulleen JYP-pelurin maalisarake näyttää tämänkin illan jälkeen nollaa.

- Neljä syöttöpistettä kertynyt tähän mennessä, että ei se nyt ihan älytön määrä ole. Täytyy saada oma peli paremmin toimimaan, niin kyllä sieltä niitä tehopisteitä ja maaleja sitten tulee, pohdiskeli 22-vuotias JYP-pakki Kristian Näkyvä.

Illan ottelussa ei maaleilla tai edes maalipaikoilla juhlittu. Ilta eteni kuitenkin juuri hurrikaanien laatiman suunnitelman mukaan.

- Tosi tärkeät kolme pistettä. Lähdettiin pelaamaan hyvää puolustuspeliä, ja se on aika hyvä merkki, kun omiin ei mene yhtään maalia.

KalPa tuli avauserään hyvällä liikkeellä ja ylitti keskialueen useita kertoja näyttävästi rintamana. Varsinaisille maalipaikoille eivät kilpipaidat kuitenkaan useasti päässeet. Syy löytyi kotijoukkueen laatimasta sotasuunnitelmasta.

- Ensimmäinen erä oli tosi tiukkaa vääntöä. Yritimme pelata todella tarkkaa peliä, mutta välillä mietimme liikaakin mitä missäkin tilanteessa pitää tehdä. Keskityimme aika paljon siihen puolustamiseen.

JYP on muuttanut pelitapaansa alkukaudesta, ja sen myönsi myös ykköspakkiparissa luutiva Näkyvä.

- Kyllä olemme suoraviivaistaneet peliä, ja koitamme saada enemmän kiekkoa maalille. Laukausten kautta saadaan vastustajan pakettia enemmän sekaisin. Tavoitteenamme on, että kulmissa pyöriminen jäisi vähemmälle.

JYP ei ole viime otteluissa maaleilla mässäillyt, mutta jos Näkyvään on uskominen, huomisesta ei ole huolta.

- Se on hyvä merkki, että saadaan kuitenkin maalipaikkoja. Jatkossa täytyy vain olla tehokkaampi, niin pystymme voittamaan vähän reilummalla maalierolla kuin tänään.

Viime kaudella Leijonissa debytoinut Espoon Bluesin kasvatti, ei harmaannuta hiuksiaan miettimällä liikaa tulevaisuutta.

- Silloin, kun peli sujuu seurajoukkueessa niin voi aueta paikka Leijonissakin, mutta EHT-turnauksia tai kevään MM-kisoja en ole miettinyt vielä sen kummemmin, päätti Näkyvä.

» Lähetä palautetta toimitukselle