Ahonen puolustuksen johtohahmona dramaattisessa vierasvoitossa

MESTIS / Haastattelu
Ahonen painoi punapaitoja vastaan sata lasissa.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Mikkelin Jukurit kävi ryöstämässä kaksi vieraspinnaa Mehtimäeltä dramaattisten vaiheiden jälkeen. Nyt Mestis hiljenee joulutauolle ja Jukurit porskuttaa ylivoimaisena sarjakärkenä. Jukureiden puolustaja Rony Ahonen oli vanhassa kotikaukalossaan isäntänä talossa ja jatkuvana riesana joensuulaishyökkääjille.

Jokipoikien riveissä viime kaudella hopeaa voittanut ja ykköstähdistöön valittu Rony Ahonen palasi vanhaan kotikaukaloonsa ja näytti heti omalta osaltaan, miksi Jukurit on päästänyt ylivoimaisesti vähiten maaleja syyskauden aikana.

Karvan päälle 20 minuutin peliajan kellottanut tähtipuolustaja oli jatkuvasti oikeassa paikassa oikeaan aikaan estäen kaikki maalintekoaikeet, paitsi kymmenen sekuntia ennen loppusummeria, kun Roope Ranta tasoitti ottelun.

- Kaksi tasaista joukkuetta vastakkain, oli oikein hyvä päätös syyskaudelle. Peli kestää kuitenkin aina 60 minuuttia, sitä se on, muistutti Ahonen.

Jukurit lähtee joululomille ylivoimaisessa sarjajohdossa, sillä kaulaa sarjassa kakkosena olevaan TUTOon on jo 15 pinnaa. Maaleja joukkue on tehnyt 101, päästettyjen sarake on huima - vain 57. Seuraavaksi vähiten on päästänyt Hokki, sen lukema on roimasti suurempi 83.

- Meillä on kova ja tasainen joukkue, ei olla ihan yhden tai kahden ketjun varassa. Puolustetaan aina tiiviisti ja motivoituneesti.

- On hyvin tärkeää, että kaikki laittaa itsestään kaiken likoon ja blokkailee laukauksia. Kumpikin maalivahti on todella kova, viittaa Ahonen Mehtimäellä melkein nollapelin pelanneeseen Andreas Bernardiin sekä Petteri Similään.

25-vuotias Ahonen siirtyi kesällä Mikkelin Jukureiden riveihin juuri Joensuusta. Jokipoikien paidassa Ahonen nousi sarjan eliittiin ja oli joensuulaispuolustuksen ykkösnimi. Tuloksena oli lopulta hopeamitalit, kun Vaasan Sport oli vahvempi finaaleissa.

- Totta kai on hienoa pelata täällä ja vanhaa seuraa vastaan, varsinkin kun viime kausi oli huikea, jatkoi porvoolainen.

Mikä sitten on Ahosen mielestä se vastustaja, joka pystyy heittämään kapuloita tasaisen tappavalla vauhdilla runkosarjavoittoa kohti rullaaviin mikkeliläisrattaisiin?

- Ei niitä pysty 'rankkaamaan'. Kaikki vastustajat pitää kaataa, jos haluaa nostella kannua keväällä, päätti Ahonen odotetusti.

» Lähetä palautetta toimitukselle