Carolina Hurricanes taistelee edelleen viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Getty Images

Ahon johtamalle Carolinalle kirpeä tappio Philadelphiassa - “Oltaisiin ehkä ansaittu voitto mutta sohlattin taas lopussa”

Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen Carolina Hurricanes kärsi kirpeän jatkoaikatappion sunnuntai-iltana Philadelphiassa. Flyersin sankarina toimi voittomaalin viimeistellyt Brayden Schenn.

NHL:n runkosarjaa on jäljellä reilut kolme viikkoa ja taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista kiihtyy päivä päivältä.

Ennen sunnuntai-illan ottelua Philadelphia Flyers ja Carolina Hurricanes jakoivat Metropolitan-divisioonan kuudetta sijaa, viimeinen pudotuspelipaikka häämötti seitsemän pisteen päässä.

Carolina Hurricanes elää organisaationa vaikeita aikoja, mutta Sebastian Aho keskittyy vain tämänhetkiseen tilanteeseen.

Hurricanesin katsojakeskiarvo (11 786) on koko liigan pienin ja GM Peter Karmanos on vihjaillut jo pitkään harkitsevansa seuran myymistä, silläkin ehdolla että joukkue olisi muuton edessä. Hurricanesin peliesitykset eivät ole viime aikoina ainakaan helpottaneet tilannetta.

Stanley Cup -kevään (2006) jälkeen Hurricanes on selviytynyt pudotuspeleihin vain kerran. Aho kertoo Jatkoajalle nauttivansa elämästä Pohjois-Carolinassa, mutta ymmärtää joukkueen paineen menestyä ja kerätä yleisöä.

− Lätkäkaupunkina ei ehkä ihan liigan kärkitasoa tai Kanadan luokkaa, mutta yllättävän hyvä tunnelma on hallissa ollut vaikka katsojat onkin aika vähissä. Organisaatio tarjoaa hyvät puitteet kehittyä pelaajana. 

Ahosta tuli lauantaina Patrik Laineen ohella vasta toinen suomalaispelaaja, joka on rikkonut 40 pisteen rajapyykin tulokaskaudellaan. 2000-luvulla samaan ovat pystyneet Laineen ja Ahon lisäksi Tuomo Ruutu (2003-2004) ja Jussi Jokinen (2005-2006).

Edellisessä ottelussa Flyersia vastaan Aho iski uransa ensimmäisen hattutempun ja samalla hänestä tuli koko seurahistorian nuorin kolmen maalin sylkijä. Aho jatkoi Philadelphiassa siitä mihin jäi lauantaina. Nuorukaisen ensimmäinen vaihto huipentui läpiajoon, joka päättyi kuitenkin Steve Masonin torjuntaan. 

Valtteri Filppula vei Flyersin 2−1-johtoon toisen erän puolivälissä, mutta Hurricanes tuli tasoihin aivan erän loppuhetkillä. Hurricanesille tarjoutui kolmannen erän puolivälissä ylivoimamahdollisuus ja joukkue käytti sen tehokkaasti. 

Jordan Staalin ylivoimamaali vei Hurricanesin 3−2-johtoon. Joukkueet vuorottelivat maalinteossa ja viimeisestä varsinaisen peliajan maalista vastasi Flyers. Travis Konecnyn maali vei ottelun ratkaisun jatkoajalle. 

Jatkoaikaa ei ehditty pelata edes minuuttia, kun Brayden Schenn ratkaisi ottelun Flyersille. 

Itse ottelusta Aholla oli selvä mielipide. 

− Oltiin aika jaloissa ensimmäinen erä, Flyers oli meidän päädyssä koko erän. Tultiin toiseen erään hyvin ja saatiin pari maalia. Kolmas erä oli tasaista vääntöä ja oltaisiin ehkä ansaittu voitto, mutta sohlattiin taas lopussa. 

Vaikka Hurricanesin kausi onkin ollut melkoista vuoristorataa, Ahon tulokaskausi on ollut tasaisen varmaa tekemistä. Nuorukainen on vakuuttanut kokeneemmatkin pelaajat hyvällä pelisilmällään ja millin tarkoilla syötöillään.

Vaikka vuoden tulokas -titteli jaetaankin mitä todennäköisemmin Laineen ja Auston Matthewsin kesken, kerää Aho varmasti muutaman äänen itselleen.

Hurricanes on yksi NHL:n nuorimmista joukkueista ja kirkkaampi tulevaisuus voi olla lähempänä kuin moni uskookaan.

Joukkueen runkopelaajista lähes kolmannes on syntynyt vuoden 1993 jälkeen ja joukkueen keski-ikä hipoo 26 vuotta. Ahon lisäksi nuoreen kalustoon kuuluvat muun muassa Noah HanifinElias Lindholm ja Valentin Zykov. 

me uskotaan, että voidaan pelata ja pelataankin jo ajoittain tosi hyvä lätkää.

Ahon ja Teräväisen ohella myös Aleksi Saarela on Hurricanesin omaisuutta ja mies nähdään mahdollisesti jo ensi kaudella Pohjois-Amerikassa.

Laajan nuorisokaartin lisäksi Hurricanes on panostanut viime aikoina varaustilaisuuksiin. Joukkueella on tulevan kesän varaustilaisuudessa peräti 11 varausta, joista seitsemän ensimmäisen kolmen kierroksen aikana. 

Aho on osa nuorta runkoa ja uskoo, että joukkueen tulevaisuus on kirkkaampi.

− Meillä on hyvä nippu nuoria pelaaja ja me uskotaan, että voidaan pelata ja pelataankin jo ajoittain tosi hyvä lätkää. Uskon itse, että moni meidän pelaaja pystyy nostamaan vielä tasoaan.

Aho ja Teräväinen edustavat Hurricanesin kopissa Suomea, mutta joukkueesta löytyy peräti viisi ruotsalaispelaajaa. Ahon kommentti asiaan on lyhyt ja ytimekäs.

− Ei me siitä paljon puhuta, mutta ollaan me puolemme pidetty. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Tutkapari Teräväinen ja Aho kääntäneet Hurricanesin nousuun

NHL | 22.11.2017 12:00
Tämän hetken kuumin hyökkäysketju on Carolina Hurricanesilla. Jordan Staalin kanssa ykkösketjussa pelaa suomalaiskaksikko, joka aiheuttaa jatkuvasti päänvaivaa vastustajille taidoillaan ja nopeudellaan. Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ovat jo nyt kovin suomalainen tutkapari NHL:ssä. lue lisää

Aho jatkaa Hurricanesin kärkipelaajana – ”Pudotuspeleihin pääsy on tärkein tavoitteemme”

NHL | 6.10.2017 18:00
Sebastian Aho pelasi hyvällä tulokaskaudellaan itsensä koko NHL-kansan tietoisuuteen. Nuorukainen haluaa kehittyä entistä paremmaksi ja päästä pelaamaan pudotuspelejä. lue lisää

Sebastian Aho palaa rapakon taakse voitonnälkäisenä - "Totutteluvaiheen pitäisi olla nyt ohi"

NHL | 18.9.2017 12:00
Ensimmäisen kautensa NHL-jäillä pelannut Sebastian Aho onnistui hienosti rapakon takana ja vakuutti varmasti joukkueensa taidoillaan. Taiturimainen hyökkääjä käväisi myös pelaamassa Oulussa, kun Kärppien ja Liigan alumnijoukkueet kohtasivat hyväntekeväisyysottelussa. lue lisää

Sebastian Aho on Hurricanesin kulmakivi, mutta ei ratkaisu sentteriongelmaan

NHL | 15.3.2017 12:00
Carolina Hurricanesin kausi on jälleen ollut pettymys, mutta suomalaistulokas Sebastian Aho on ollut joukkueen valopilkku. Erinomaiset otteet ovat käynnistäneet jopa spekulaatiot sentterinä pelaamisesta. Taitavasta ja älykkäästä Ahosta on kuitenkin enemmän hyötyä laidalla. lue lisää

Suora Yhteys: Monipuolinen Sebastian Aho on noussut ryminällä tutkakuviin

NHL | 9.2.2017 9:00
Minnesota Wildin Mikael Granlund ja Carolina Hurricanesin Sebastian Aho valtasivat paikat edellisen NHL-viikon tähdistössä. Viikonloppuna katseet onkin hyvä kohdistaa tähän superduoon, kun molempien joukkueet pelaavat parhaaseen katseluaikaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Sebastian Aho

Carolina #20 L h
s. 1997 Rauma, FIN
180CM / 78KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2015 Carolina Hurricanes 2.kierros #35