Ahokas: "Valmiimpi ja sitoutuneempi Suomi seuraavaan peliin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ahokkaalla on kahdesta ottelusta kaksi voittoa.

Ensimmäinen paras kolmesta -ottelusarjan otteluista päättyi Suomelle 2-1. Vaikka mukana oli tolppalaukauksia ja Latvian maalivahdin Mareks Egils Mitensin loistava peli, näin tiukat pelit voivat helposti kääntyä mihin suuntaan tahansa, sillä Latviakin sai hyviä tilaisuuksia pelatessaan ottelun lopussa kuudella pelaajalla.

− Tänään oli vaikea peli, varsinkin ensimmäisessä erässä tehtiin vääriä valintoja varsinkin omaan päähän tultaessa. Toisessa ja kolmannessa erässä saatiin hallintaa ja virtausta. Maalipaikkoja oli useampaankin osumaan, mutta voitto on tärkeintä, Suomen päävalmentaja Jussi Ahokas kommentoi.

Ahokkaalla on usko siihen, että Suomi ei ole vielä pelannut turnauksen parasta peliään.

− Uskon, että saadaan valmiimpi ja sitoutuneempi Suomi seuraavaan peliin.

Ahokkaan pestin alku ei ole tapahtunut helpoista lähtökohdista, sillä siinä vaiheessa joutuminen karsintoihin oli jo varmistunut. Nyt kyse on vain karsintojen voittamisesta.

− Keskittyminen on siihen, että Latvia voitetaan.

Ottelu alkoi paikallista aikaa klo 11. Se ei käy Ahokkaan mielestä selityksenä.

− Pelin alkamisajasta voi puhua, mutta sama asia se on Latviallekin. Täytyy olla vain valmiimpi ja reagoida Latvian tekemisiin.

Lyhyessä turnauksessa on harvemmin tilaisuus kohdata samaa vastustajaa useampaan kertaan. Nyt kuitenkin niin tapahtuu, mutta Ahokkaan mukaan se ei muuta normaalia valmistautumista peleihin.

− Edelleen samalla tavalla scoutataan vastustajaa.

Suomi piti pitkään ottelun jälkeen palaveria. Ahokkaan mukaan pelaajiltakin tuli paljon asiaa.

− Pelaajat olivat äänessä, ja sieltä tuli hyviä kommentteja, mitä pitää tehdä paremmin. Huomenna tarvitaan turnauksen paras peli.

Ahokas löytää itsekin selkeimmät parantamisen kohteet:

− Kamppailuvoitot, 1-1-voitot, puolustusmerkit, syöttöhuolellisuus ovat sellaisia asioita, mitkä täytyy saada paremmaksi.