Ahokas: "Uraman toiminnassa syytä erottaa kaksi asiaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Rauli Urama on saanut Jussi Ahokkaan mielestä turhaa kritiikkiä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Samalla kun Rauli Uraman valmennustaidot ovat saaneet voimakasta kritiikkiä, on samalla kritisoitu hänen toimintaansa myös urheilujohtajana. Nuorten Leijonien päävalmentajan Jussi Ahokkaan mielestä jälkimmäinen kritiikki on turhaa.

Nuorten maajoukkueen valmennustiimiin kuului MM-turnauksen alkaessa Rauli Urama, joka toimii myös Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtajana.

− Häntä haukutaan myös urheilutoimenjohtajan virasta, mutta turhaan. Kenelläkään juniorimaajoukkuevalmentajalta ei tule pahaa sanaa siitä, miten hän sen on hoitanut, Nuorten Leijonien päävalmentaja Jussi Ahokas kommentoi.

Ahokas on valmentanut nuorten maajoukkueita jo pidempään, joten hänellä on hyvä kuva Uraman toiminnasta maajoukkuevalmentajien kanssa.

− Meillä on erittäin hyvät palaverit maajoukkuevalmentajien kanssa. Samalla on Suomi-kiekon kierrokset viety koko maahan. Seurayhteistyö on saatu paremmaksi, liitto ja seurat ovat tulleet lähemmäksi toisiaan.

Myös harjoittelua on saatu muutettua Uraman nykyisen toimikauden aikana.

− Olemme saaneet enemmän yksilöharjoittelua aamuihin. Tällaiset asiat ovat jääneet huomioimatta hänen toiminnassaan, Ahokas kritisoi.

Henkilökohtaisesti Ahokkaalla ei ole mitään ongelmia Uraman kanssa.

− Hänen kanssaan voi puhua asioista oikeilla nimillä. Päävalmentajan vastuulla ovat toki pelilliset asiat.

Suomen juniorimenestys on tämänvuotisesta epäonnistumisesta huolimatta ollut viime vuosina hyvää, mistä Ahokaskin muistuttaa.

- Neljän vuoden aikana on tullut 18-vuotiaiden kisoista kultaa, hopeaa ja pronssia. Lisäksi siihen ajanjaksoon on tullut kaksi 20-vuotiaiden kultaa, eli ei siitä voi haukkua.

» Lähetä palautetta toimitukselle