Ahokas tyytyväinen Tanska-pelin antiin: "Aika tylyähän tuo meiltä oli"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jussi Ahokas oli tyytyväinen siihen, että Suomi pystyi parempaan peliin Tanskaa vastaan kuin ensimmäisessä Kanada-ottelussa.

Suomen ensimmäinen voitto irtosi turnauksen toisessa pelissä Tanskaa vastaan. Päävalmentaja Jussi Ahokas oli pelin jälkeen tyytyväinen siihen, miten Suomi pystyi hallitsemaan kenttätapahtumia ja parantamaan Kanada-ottelusta. 

Voitto oli Suomelle kuitenkin tärkein anti ottelusta.

− Aika tylyähän tuo meiltä oli, kun katsoo torjuntoja. Viimeinen erä osoitti joukkueen luonteen lujuuden. Meidän maalivahdillamme ei ollut yhtään torjuntaa.

Suomi laukoi ottelussa kohti maalia yli 60 kertaa. Joukkoon mahtui myös tolppalaukauksia ja maalin eteen pyörimään jääneitä irtokiekkoja. 

− Peli tuottaa sellaisia paikkoja, joista pitää tehdä. Tänään ei pomppinut, mutta kyllä maalit alkavat sieltä tulla jossain vaiheessa.

Tanska hävisi ensimmäisen ottelunsa Yhdysvaltoja vastaan 9−0. Suomen laukausmäärillä vastaavaan olisi ollut mahdollisuuksia. Siitä, että lukemat pysyivät suhteellisen tasaisina, Ahokas antoi tunnustusta Tanskan suuntaan. 

Tanskalaiset uhrautuivat kiekkojen eteen antaumuksella vielä pelin ratkettuakin.

− Täytyy sanoa, että vastustajan maalivahti pelasi ihan huippuottelun, ja heidän pelaajansa söivät paljon kiekkoja. He olivat valmiita tekemään kaikkensa voiton eteen.

Ahokas halusi parannusta Suomen ylivoimaan Kanada-ottelun jälkeen. Parannus nähtiin paikkojen valossa, vaikka ylivoimaosumia ei useista mahdollisuuksista huolimatta tullut. 

Aapeli Räsänen viimeisteli maalin ylivoimakuvion päätteeksi, kaksi sekuntia ylivoiman päättymisen jälkeen.

− Ylivoima tuotti tänään paikkoja uskomattoman määrän. Sinänsä se toimi. On pienestä kiinni, että kudit menevät maaliin. Mutta tämä oli selvä parannus edelliseen peliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle