Päävalmentaja Jussi Ahokas oli joukkueen tapaan pettynyt tappioon puolivälierässä.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Ahokas summasi Nuorten Leijonien turnausta: ”On ihan selvää, että tiettyjä asioita olisi pitänyt tehdä toisin”

Suomi tippui eilen nuorten MM-kisoista Tšekille kärsityn puolivälierätappion jälkeen. Päävalmentaja Jussi Ahokas vetää turnauksen yhteen.

Nuorille Leijonille syötettiin karvasta kalkkia puolivälierässä, kun Tšekki lakaisi Suomen laulukuoroon voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4−3. Suomen peli kaatui ennen muuta heikkoon viimeistelyyn. Nuorten Leijonien maalijyvä oli pahasti vinossa, jonka päävalmentaja Jussi Ahokaskin myöntää.

− Jos pystyy pelaamaan hyökkäysalueella ja pystyy tuottamaan maalintekopaikkoja, mutta ei laita kiekkoa maaliin, niin silloin antaa vastustajalle mahdollisuuden. Se oma momentum ja maalintekopaikat pitää käyttää hyväksi, Ahokas summasi Tšekki-ottelua.

− Paikkoja oli tarpeeksi, en minä sitä kiellä. Jenkkejä vastaan tehtiin kuitenkin se neljä maalia. Tanska-pelissä emme tehneet, kun olisi pitänyt tehdä. Tšekki iski vastaiskuista hyvin, mutta tämä oli pienestä kiinni.

"Fakta on kuitenkin se, että meillä oli 3-2-tilanteessa paikkoja laittaa 4-2 tai 5-2 tauluun"

Pelillisesti Ahokas kuitenkin oli tyytyväinen joukkueensa suorittamiseen Tšekki-ottelussa.

− Ei ainakaan tänään jäänyt pelillisesti vajaaksi missään mielessä. Totta kai löytyy parannettavia osa-alueita pelissä, ainahan löytyy. Pelin pitää kehittyä, Ahokas näki.

Suomi johti kamppailua aina viimeisille minuuteille saakka. Tšekkiläisistä Filip Zadina pääsi kuitenkin tasoittamaan ottelun, kun tšekkiläiset pelasivat ilman maalivahtia. Harmittavassa osumassa tulkittiin olevan niin käsisyöttöä kuin mahdollisesti maalivahdin häirintää.

Videotarkistusta tilanteeseen ei kuitenkaan saatu.

− En tiedä, olisiko siinä ollut mahdollisuus katsoa videolta. Se näytti hetkellisesti siltä, että oli maalivahdin häirintää, mutta ei vissiin ollut. Taisi olla joku alueella. Fakta on kuitenkin se, että meillä oli 3−2-tilanteessa paikkoja laittaa 4-2 tai 5-2 tauluun.

Kokonaisuus oli Ahokkaan mielestä kaksijakoinen. Nuorilla Leijonilla oli turnauksessa hyviäkin jaksoja, mutta peli ei tahtonut pysyä kasassa 60 minuuttia missään vaiheessa.

Turnaus alkoi Kanada-ottelulla, jonka Suomi hävisi. Sitä seurasi koitos Tanskaa vastaan.

− Kanada-peli oli hetkittäin hyvää, mutta missään nimessä se ei ollut parasta pelaamista. Tanska-peli oli hieman haastava. On vaikea pelata, kun pelaa koko ajan hyökkäyspäässä ja vie peliä. Voitimme sen kuitenkin, mietti Ahokas turnauksen avausotteluista.

Kolmannessa ottelussa Nuoret Leijonat kaatoi Slovakian, mutta alkulohkon päätösottelussa Suomi joutui taipumaan kisaisännille.

− Slovakia-pelissä maltoimme pelata ja tehdä riittävän työn. Suoritus oli kurinalainen ja siitä saimme sitä kautta voiton. Jenkkien kanssa ensimmäinen erä oli meiltä huono, mutta kaksi erää pystyimme pelaamaan hyvää kiekkoa.

Ahokas komensi ensimmäistä täyttä turnaustaan alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Suomen johtavilta pelaajilta ei turnauksen aikana saatu ulos odotuksia vastaavaa tulosta. Vaikka he pelasivat muutoin aivan hyvin, olisi hyökkäyspäässä pitänyt saada enemmän aikaiseksi. Se oli osaltaan syy siihenkin, miksi Tšekki lopulta voitti puolivälieräottelun.

− Kärkipelaajien työmäärä oli erittäin hyvä ja he sitoutuivat hyvin joukkueeseen. Heillä oli hyvät takapaineet, taklaukset ja he elivät tämän joukkueen kanssa. Voidaan aina kysyä, olisivatko he voineet tehdä enemmän pisteitä, mutta välillä kiekot eivät mene pussiin, Ahokas pyöritteli.

Ahokkaalle turnaus oli ensimmäinen täysi Nuorten Leijonien peräsimessä. Viime vuonna Ahokas hyppäsi kesken nuorten MM-kisojen ruoriin, kun Jukka Rautakorpi sai kenkää päävalmentajan paikalta. Tuossa turnauksessa Ahokas pelasti joukkueineen Suomen katastrofilta karsintasarjassa.

"Tunnelma on haudanhiljainen ja erittäin pettynyt"

Ahokas johti kertaalleen Suomen alle 18-vuotiaiden MM-kultaan vuonna 2016 Grand Forksissa. Tällä kertaa hänen joukkonsa ei kuitenkaan päässyt kamppailemaan mitaleista.

Olisiko päävalmentajan paikalla voinut tehdä jotain toisin, että parempi menestys olisi saavutettu tänä vuonna?

− Olisin varmasti voinut montakin asiaa tehdä toisin, mutta nyt on vähän liian aikaista miettiä sitä. Pelistä on hieman liian vähän aikaa. Pitää perkailla tarkasti läpi, missä pitää kehittyä ja mitä pitää parantaa taas tulevaisuudessa. Kun tulos on tällainen, niin sehän on ihan selvää, että olisi pitänyt tehdä tiettyjä asioita vähän paremmin, Ahokas tiivisti.

Tunnelma Nuorten Leijonien leirissä oli luonnollisesti hyvin alakuloinen, kun joukkue oli valunut Tšekki-pelistä takaisin pukusuojiin. Toiset pelaajista olivat hieman pettyneempiä kuin toiset, mutta yleinen fiilis oli luonnollisesti suuri pettymys.

− Tunnelma on haudanhiljainen ja erittäin pettynyt. Tämä ei todellakaan ollut se, mitä haimme. Ei voi oikein sanoin kuvailla sitä tunnetilaa, mikä tällä hetkellä on.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Toimitusjohtaja Nurminen: Ahokkaalla vielä vuosi sopimusta

MAAJOUKKUE | 7.1.2018 21:23
Suomen nuorten maajoukkueen valmennuskuvioista jatkossa on ollut epäselvyyksiä. Nyt on kuitenkin varmaa, että Jussi Ahokkaan sopimus nuorten kanssa jatkuu myös ensi kaudelle. lue lisää

Nuorten MM-kisat lukuina: Media lipitti satoja litroja kahvia, finaalissa komein yleisömäärä

MAAJOUKKUE | 7.1.2018 10:00
Jatkoaika kokosi yhteen lukuja Buffalossa pidetyistä nuorten MM-kisoista jäältä ja kulisseista. lue lisää

Vuoden 2016 tehotrio olisi pitänyt hyödyntää alusta asti

MAAJOUKKUE | 5.1.2018 11:00
Suomella olisi ollut käytössään alle 18-vuotiaiden MM-kisoista valmis tehokentällinen nuorten MM-kisoihin. Alusta saakka sitä ei kuitenkaan hyödynnetty. lue lisää

Sama ikäryhmä voitti vuonna 2016 alle 18-vuotiaiden MM-kultaa − Mikä muuttui?

MAAJOUKKUE | 5.1.2018 11:00
Vuonna 1998-syntyneiden ikäryhmä voitti keväällä 2016 alle 18-vuotiaiden MM-kultaa Grand Forksissa. Nyt samainen ikäryhmä oli vuorossa nuorten MM-kisoissa, mutta kulta jäi haaveeksi. Edes mitalia ei tullut. lue lisää

Nuorten Leijonien pelaaja-arviot - Hyökkäyspään onnistujat olivat kortilla

MAAJOUKKUE | 4.1.2018 11:00
Nuorten leijonien turnaus päättyi karvaaseen tappioon puolivälierässä. Tänäkään vuonna joukkue ei taistellut mitaleista, mutta sentään karsitaan suomalaiset eivät joutuneet, kuten viime vuonna. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat