Ahokas painottaa kolmea asiaa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ahokas
Toiseen karsintaotteluun valmistautuvan Nuorten Leijonien päävalmentaja Jussi Ahokas nostaa esiin kolme asiaa, joissa on vielä parannettavaa, jotta voitto irtoaisi ottelusta ja samalla maajoukkue saisi lopetettua piinaavan turnauksensa.

Ensimmäinen osaottelu päättyi Suomen nihkeään 2-1-voittoon.

− Ensimmäisen ottelun jälkeen on käyty vähän pelillisiä asioita läpi yhdessä. Joukkueella on kova tahtotila, että otetaan voitto tästä pelistä ja lopetetaan turnaus siihen, päävalmentaja Jussi Ahokas korostaa.

Parantamisen varaa on ensimmäisen ottelun jälkeen, joista Ahokas nostaa esiin kolme pointtia.

− Maalintekoa pitää parantaa. On hyödynnettävä tilaa paremmin silloin, kun pelataan hyökkäysalueella. Suorissa hyökkäyksissä rakenne on ollut liian ahdas. Ensimmäisessä karsintapelissä oli toistakymmentä huippupaikkaa, ja niillä pitäisi saada aikaiseksi enemmän kuin kaksi maalia.

Suomi ei ole yhdessäkään ottelussa tehnyt kahta maalia enempää, joten maalinteko-ongelma on ilmiselvä. Ongelmaan haetaan lääkettä myös oikeasta pelirytmistä.

− On myös ymmärrettävä paremmin, milloin kannattaa hyökätä viisikkona ja milloin lähteä nopeasti ylös. Jos vastustaja on ehtinyt muodostaa viiden puolustuslinjaan, kannattaa vaihtaa kiekolla.

Ahokas korostaa, ettei sovi unohtaa myöskään karsintojen henkistä painetta

− Henkisellä puolella ei saa mennä asioiden edelle ja jokainen vaihto täytyy pelata hetkessä.

Ahokas muutti ketjuja jo kesken ensimmäisen Latvia-ottelun, ja samalla miehityksellä mennään myös toinen ottelu.

− [Joona] Luodon tulo toi lisää suoraviivaisuutta [Julius] Nättisen ketjuun. [Teemu] Väyrynen taas toi parempaa puolustusasennetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle