Aho riemuitsi ensimmäistä liigamaaliaan

LIIGA / Haastattelu
Sebastian Aho esiintyi vakuuttavasti Turussa.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Kärppien kauden avausottelun puheenaihe oli 16-vuotias Jesse Puljujärvi. Kaksi päivää myöhemmin 17-vuotias Sebastian Aho rymysi vuorostaan valokeilaan. Aho onnistui iskemään uransa ensimmäisen liigamaalin perjantaina Turussa.

Yli 10 000 katsojaa, sähköinen tunnelma, edessä haastava vierasottelu, vastassa huippumaalivahti ja sarjan kärkipelaajia. Moni 17-vuotias voisi jännittää aika paljon tällaisissa olosuhteissa. Sebastian Aho ei tästä hätkähtänyt, vaan otti ilon irti mahdollisuudestaan.

Liukasliikkeinen Aho ei nöyristellyt pätkääkään kaukalossa. Nuori poika oli jäällä elementissään ja suorastaan puhkui rohkeutta ja peli-intoa. Pää pysyi kylmänä ja kädet eivät tärisseet. Ahon hienon esiintymisen juhlahetki koitti toisessa erässä, kun nuorukainen herkutteli loistopaikalta pikkumustan Teemu Lassilan selän taakse. Uran ensimmäinen liigamaali tuli upeaan paikkaan.

- Sain (Joonas) Kemppaiselta hyvän syötön ja koetin sutaista kiekon vain maalia päin. Heti, kun näin sen menevän maaliin, iso tunteenpurkaus valtasi minut. Se näkyi tuuletuksessakin varmasti! Se oli mahtava tunne. Kiekkokin on tietysti otettu talteen, fiilisteli Aho maaliaan.

Aholla on viime kaudelta kolmen ottelun verran kokemusta liigapeleistä. Pääosin Aho kuitenkin pelasi A-junioreiden SM-liigaa, jossa hän paukutti 44 otteluun mojovat 59 tehopistettä. Hiukan päälle 11 minuuttia peliaikaa perjantaina kellottanut 180-senttinen ja 80-kiloinen laitahyökkääjä on vahva kandidaatti kauden tulokassensaatioksi.

Kilpailu peliajasta hallitsevan Suomen mestarin riveissä on kuitenkin kovaa. Aho antoi upean työnäytteen Kärppien valmennusjohdolle perjantai-illan esityksillään. Aho haluaa selvästi loikata ison askeleen eteenpäin urallaan.

- Tavoitteenani on tietysti päästä pelaamaan liigajoukkueessa mahdollisimman paljon. Haluan vakuuttaa valmennusjohdon tunnollisuudellani ja viimeistelytaidollani. Ne ovat minun vahvuuksiani. Ja totta kai tavoittelen paikkaa myös alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailuihin, kertoi Aho suunnitelmistaan.

Sebastian Ahosta kuullaan paljon jatkossa. Tie kohti huippua on vasta alullaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle