Vanhan liiton konstit nostivat Jukurit suosta - nuoret pelaajat keräsivät kehut Kangasalustalta

LIIGA / Haastattelu
Kokkonen onnistui pitkästä aikaa maalinteossa.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Jukurit nousi vaikean avauserän jälkeen lopulta voittoon saakka Pelicansia vastaan. Isoon rooliin ottelussa nousi nuori puolustaja Mikko Kokkonen, joka vastasi tasoitusmaalista päätöserässä.

Jukurit oli ottelun avauserässä suurissa vaikeuksissa Pelicansin kanssa ja lahtelaisryhmä karkasikin jo erän avauspuolikkaalla kolmen maalin karkumatkalle. Mikko Kokkosen mukaan mikkeliläisryhmä ei ollut lainkaan valmiina ottelun alussa, vaikka vastustajan vahvuudet olivat tiedossa.

− Ei oltu valmiina yhtään. Tiedettiin, että Pelicans tulee kovaa ja paineistaa, mutta ei oltu valmiina sen paremmin henkisesti kuin fyysisestikään ensimmäisessä erässä, Kokkonen totesi.

Erätauko toi lopulta toivottua parannusta mikkeliläisten pelaamiseen ja se kiri lopulta päätöserässä tasoihin. Voittomaalikilpailuun venyneessä kamppailussa Markku Flinck veivasi ratkaisevan rangaistuslaukauksen Jussi Olkinuoran selän taakse ja varmisti voiton.

− Otettiin vähän tiukempi keskustelu ensimmäisellä erätauolla ja peli rupesi kääntymään. Puhuttiin ihan, että tyydytäänkö me tähän ja mitä pitää tehdä paremmin. Mentiin vanhan liiton jutuilla, että ihan railakkaasti ärräpäätkin siellä lenteli, kertoi Jukureiden päävalmentaja Pekka Kangasalusta.

− Ruvettiin toisesta erästä lähtien tekemään oikeita asioita, saatiin tunnetasoa nostettua hyvin ja fysiikka rupesi pelaamaan. Pelattiin hyvät kaksi erää. Hienoja maaleja jätkät tekivät ja rankkarikilpailu oli mainio lopetus ottelulle.

Jukureiden puolustus koki siirtorajalla suuria muutoksia, kun isoja minuutteja kellottaneet Aleksi Salonen ja Teemu Suhonen vaihtoivat maisemaa. Siirtojen myötä Kokkosenkin vastuu mikkeliläispuolustuksessa on kasvanut entisestään. Pelicansia vastaan hän keräsi joukkueen isoimman jääajan 23.43 ja kiitti vastuusta iskemällä tehot 1+1.

− Mukavia äijiä molemmat olivat ja harmi, että lähtivät. Tämä on kuitenkin kilpaurheilua ja nyt pitää itse astua esiin. Vielä en ole ollut niin tehokas kuin Suhonen, mutta toivottavasti vielä joskus pystyn sen paikan tuossa ottamaan. Nyt on itseluottamus kasvanut ja sitä kautta uskon pystyväni auttamaan joukkuetta vielä enemmän, Kokkonen sanoi.

Kokkosen lisäksi tehoille Pelicansia vastaan pääsivät siirtorajalla joukkueeseen liittyneet Kristian Tanus ja Anttoni Honka, jotka kuuluvat Kokkosen tapaan joukkueen nuorempaan kaartiin. Kolmikon suoritukset keräsivät myös päävalmentaja Kangasalustalta kehuja.

− Kun peli on tuollaista, että mennään lujaa, niin silloin pelimannit erottuu. Pelin luonne muuttuu sillä tavalla, että pitää pelata sitä jääkiekkoa. Se ei ole sellaista stigalätkää, että koutsi on piirtänyt sinut tuohon, vaan silloin pitää löytyä korvien välistä monipuolisuutta ja luovuutta. Sen takia nämä nuoret kaverit ovat ikäisissään maailman lahjakkaimpia, koska he pystyvät heittäytymään tuohon peliin, Kangasalusta kommentoi.

Jukureilla on jäljellä runkosarjassa vielä seitsemän ottelua. Joukkueen tavoitteena ollut pudotuspelipaikka on jo karannut, mutta kuten Pelicans-ottelun nousukin osoitti, ei mikkeliläisryhmä ole lyönyt hanskoja tiskiin. Tätä piirrettä myös Kokkonen arvostaa joukkueessa.

− Meidän joukkueesta usko ei tule kyllä loppumaan koskaan. Siinä ollaan varmaan yksi Liigan parhaimpia joukkueita. Ollaan sitkeitä ja taistellaan niin kauan, kunnes viimeinen pillinpuhallus tulee, linjasi Kokkonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle