Vaakanainen palasi pelihommiin jakamalla nimikirjoituksen jäähyaitiosta: "Aika spontaani tapahtuma"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Urho Vaakanainen on alle 20-vuotiaiden kisoissa kolmatta kertaa.

Urho Vaakainen pelasi ensimmäisen pelinsä pariin kuukauteen, kun Suomi kaatoi Kanadan harjoitusottelussa lukemin 5−2 varhain aattoaamuna. Paluu kaukaloon sisälsi erikoisen hetken, kun kolmannen erän loppupuolella jäähyaitiossa istuessaan Vaakanaiselta pyydettiin nimikirjoitusta.

− Aika spontaani tapahtuma. Katsoja pleksin takana halusi nimikirjoituksen, joten äkkiä sutaisin sen ja jatkoin pelin seuraamista. Hauska juttu, ei varmaan toiste tule vastaan, Vaakanainen naureskelee.

Syy Vaakanaisen poissaololle oli uran toisessa NHL-ottelussa saatu aivotärähdys lokakuun loppupuolella. Paluuprosessi on ollut hidas ja raskas. Joensuulaisen tilannetta on seurattu lähes päivittäin, mikä on normaalia aivotärähdysten kanssa.

− Päivä päivältä menty - seitsemän viikkoa, Vaakanainen huokaisee.

− Raskastahan se on, että joka päivä joutuu miettimään omaa vointia ja siitä tullaan kyselemään.

Kun lupa lähdölle irtosi, päätös uran kolmansiin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin lähtemisestä oli helppo. Kahden vaikean turnauksen jälkeen kulta on kirkkaana mielessä.

Turnaus osui myös hyvään kohtaan kuntoutumisen kanssa, kun 19-vuotias puolustaja pääsee nopeasti hakemaan pelituntumaa isolla peliajalla. Samalla hänet nimettiin joukkueen varakapteeniksi Henri Jokiharjun kanssa, kun taas kapteenin virkaa hoitaa Aarne Talvitie.

− Nyt on todella hyvä fiilis. Pari voittoa on alla, mutta kunnon pelit alkavat vasta nyt, puolustaja sanelee.

− "Arska" [Talvitie] on tainnut olla koko maajoukkueuransa kapteenina, joten siinä on melko luontaista jatkumoa. Meille Jokiharjun kanssa nämä turnaukset ovat jo tuttuja hommia, joten voimme auttaa joukkuetta siinä, miten hommat täällä hoituvat.

Turnauksen ensimmäinen ottelu Ruotsia vastaan on jo voimakkaasti mielessä. Puolustajan mielestä joukkueessa on hyvä tunnelma, ja yleisöäkin odotetaan paikalle reippaasti.

− Ainakin kaupungilla sinisistä takeista tunnistetaan heti jääkiekkoilijoiksi, joten fiilistä pitäisi riittää.

» Lähetä palautetta toimitukselle