Toni Koivisto johdatti Lukon hienoon voittoon: "Pelattiin jopa kauden parasta peliä"

LIIGA / Haastattelu
Toni Koivisto (keskellä) sai onnittelut osumistaan.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Rauman Lukko haki tyylikkään 3–6-vierasvoiton tiistain Jyväskylän reissultaan. Kaksi maalia iskenyt Toni Koivisto oli vieraiden ykköstähti.

Toni Koivisto oli vahvassa vedossa, kun kokenut laitahyökkääjä upotti kiekon kaksi kertaa JYPin maaliin. Koivisto oli tyytyväinen joukkueensa kärsivällisyyteen ratkaisun hetkillä.

– Alku oli meiltä varovainen mutta sen jälkeen pelattiin ihan hyvää peliä, paikoittain jopa kauden parasta. Kolmannen erän alkuun päästettiin muutama helppo maali, mutta ei menty paniikkiin.

– Molemmille joukkueille oli hyvin tärkeä peli ja siihen nähden pystyttiin pelaamaan erittäin hyvin.

Koivisto iski Lukon illan avausmaalin, joka oli hänen uransa 200. Liigassa. Toistamiseen hän osui päätöserässä, jossa Koivisto teki ratkaisevan tuntuisen 3–5-osuman. Ville Niemisen tuttu lausahdus päti hyvin Koiviston molempiin maaleihin.

– Aika perinteisiä maaleja tälle kaudelle. Siitä maalin edestä pystyin laittamaan irtokiekot maaliin.

Ottelun alku oli Lukolta heikko, mutta Koiviston mukaan keskittyminen oli koko ajan omassa tekemisessä.

– Lähdettiin pelaamaan niitä omia juttuja, mitä oltiin sovittu. Annettiin pelin alku JYPille, mutta peli alkoi kääntymään meille, kun alettiin toteuttamaan harjoiteltuja ja sovittuja asioita.

Päätöserässä Lukko oli jo menettää selvän johtonsa, mutta raumalaiset ryhdistyivät tärkeällä hetkellä.

– Annoimme jo ensimmäisessä vaihdossa helpon maalin ja vielä toinenkin päästettiin, mutta onneksi saatiin viides ja kuudes maali ja hoidettiin homma kotiin.

Hyvä 50 minuutin peli ei riitä enää jatkossa

Tämän illan myötä Koivisto on tehnyt 53 ottelussa tehot 16+11=27. Uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta tavoitteleva Koivisto kuitenkin tietää, että todelliset onnistumiset mitataan vasta ratkaisevissa otteluissa.

– Oma kausi on sujunut aikalailla tasatahtiin joukkueen kanssa. Suhteellisen tyytyväinen olen siihen, miten olen pelannut. Tähtäin on kuitenkin kauden tärkeimmissä peleissä ja jos pystyy parantamaan kauden loppua kohden niin voi olla tyytyväinen.

Viimeisestä 10 ottelusta Lukolla on nyt kahdeksan voittoa. Parannettavaa kuitenkin löytyy kokonaisvaltaiseen pelaamiseen.

– Kyllä se on meidän arjesta lähtöisin. Ollaan harjoiteltu hyvin ja fyysisesti ollaan hyvässä kunnossa. Ollaan hyvä joukkue ja hyvä työ on tuottanut tulosta.

– Meillä on paljon pieniä asioita, joita pystymme tekemään paremmin. Täyden 60 minuutin pelaaminen on ollut meille vaikeaa. Aika monesti hyvä 50 minuutin peli on riittänyt voittoon, mutta se on ehdottamasti isoin asia saada ehjä koko ottelun suoritus jokaisena iltana, Koivisto toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle