TPS:n tehopelaajaksi noussut Nieminen: "Olisin voinut tehdä ainakin neljä maalia"

LIIGA / Haastattelu
Otto Niemisen nälkä ei lopu, vaikka pisteitä kertyy.
Kuva © Timo Savela
TPS:n Otto Nieminen on noussut isoon rooliin turkulaisjoukkueen hyökkäyksessä. Laiturin peliaika on kasvanut, mutta etenkin fanit ovat vaatineet Niemiselle vieläkin enemmän vastuuta.

TPS:n Otto Nieminen on viime peleissä äitynyt hurjaan vireeseen, ja viimeisessä kymmenessä väännössä on kertynyt 11 tehopistettä.

− Pisteet tuntuvat hyvältä. Näköjään, kun tarpeeksi hommia tekee, niin kiekko pomppii ja paikkoja tulee. Tänäänkin olisin voinut tehdä ainakin neljä maalia, joten nälkää vielä riittää, kaksi maali Ässiä vastaan iskenyt Nieminen täräytti.

Palkinnoksi hyvästä vireestä Nieminen on nostettu kärkiketjuihin pelaamaan Oula Palveen rinnalle. Lauantai-iltana ketju Nieminen-Palve-Lauri Pajuniemi oli alati vaarallinen.

− Olen tykännyt Oulan kanssa olla, ja meillä on toimiva ketju kasassa. Katsotaan millä ketjulla jatketaan eteenpäin.

Nieminen pelasi Ässiä vastaan myös turkulaisten ylivoimassa, ja toinen maaleista tulikin miesylivoimalla. TPS:n ylivoima vaikutti huomattavasti aiempaa suoraviivaisemmalta.

− Emme ole käyneet hirveästi ylivoimaa läpi, mutta näköjään riittävästi, kun saimme pari maalia, Nieminen virnisti.

22-vuotiaan Someron Pallon kasvatin peliaika on koko kauden ajalta alle 12 minuuttia ottelua kohden. Peliaika on noussut, mutta viimeisen kymmenen ottelun aikana se on silti ollut alle 15 minuuttia ottelua kohden.

− Olen nyt tyytyväinen peliaikaani. Kauden alkupuoliskon pelit pitävät peliaikaa matalana, mutta nyt on peliaikaa on tullut ihan riittävästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle