Tšekin "suomalaisvahvistus" Haš: "Tapparassa paljon töitä pelaajakehityksen eteen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Hugo Haš on ikäluokkansa tšekkiläisiä kärkipuolustajia.
Kuva © Saimi Airaksinen
Tšekin joukkueessa nähdään näissä kisoissa Suomestakin tuttu nimi. Takalinjoilla pelaava Hugo Haš on pelannut jo kaksi vuotta Tapparan junioreissa.

Hugo Haš pääsi avausottelussaan maalitilastoihin tekemällä Tšekin avausosuman, joka kavensi tilanteeksi 1-2. Maali jäi pelaajalta itseltään pitkälti huomioimatta peliä arvioidessa:

− Emme pelanneet ottelua lainkaan niin kuin piti. Teimme virheitä, emmekä myöskään tehneet maaleja tarpeeksi, Haš ajatteli ottelusta.

− Niiden asioiden kanssa täytyy tehdä töitä ennen seuraavaa ottelua.

Erityisen heikosti Tšekiltä sujui ottelun ensimmäinen erä, jossa joukkue oli suorastaan vastaantulija, ja tilanne oli täysin ansaitusti Valko-Venäjän eduksi 2-0.

− Valmentaja tuli koppiin, ja sanoi, että meidän täytyy pelata paremmin. Se toimikin toisen erän avauspuoliskon, mutta sen jälkeen tyhmät rangaistukset sotkivat peliä, ja vastustaja hyödynsi sen.

Kesällä 2017 Haš lähti hakemaan pelaajauralleen kehitystä Suomesta. Hän onkin ollut vaikuttunut Tapparan osaamisesta

− Tapparan organisaatio on erittäin ammattimainen, ja valmennus sekä seurajohto tekevät paljon töitä pelaajien kehittymisen eteen.

Junioriotteluiden lisäksi Suomessa hänet nähtiin kahden ottelun ajan LeKin Mestis-joukkueessa. Lyhyellä tähtäimellä tavoitteet ovatkin Suomen kaukaloissa.

− Haluan päästä Liigaan ja tietysti nähdä, varaako joku NHL-joukkue minut kesällä. Pitää kuitenkin tehdä töitä kehittymisen eteen. Sopimustani on vielä vuosi jäljellä, ja sen jälkeen voin katsoa, mihin suuntaan menen.

Tšekki kohtaa alkulohkossaan myös Suomen. Vastassa on useampi Hašille tuttu pelaaja, kun Tapparan pelaajista Suomea edustavat Iivari Räsänen, Patrik Puistola ja Kasper Simontaival.

− Olemme keskustelleet pelistä hotellilla, mutta on erittäin jännittävää pelata heitä vastaan.