Suomessa järjestettävien MM-kisojen järjestelyt sujuvat aikataulussa: "Kotikisat ovat yhdistäneet hienosti maamme jääkiekkokenttää"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Naisten MM-kisat pelataan Espoon Metro Areenalla huhtikuussa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Naisten MM-kisat järjestetään Espoossa huhtikuun alussa. MM-kisojen pääsihteerinä toimiva Tuula Puputti kertoo järjestelyjen edenneen hyvässä myötätuulessa. Kotikisaprojekti on yhdistänyt suomalaisia jääkiekkotoimijoita.

Naisten MM-kisat järjestetään Suomessa kymmenen vuoden tauon jälkeen, kun maailman parhaat pelaajat ottavat yhteen Espoon Metro Areenalla 4. huhtikuuta alkaen.

Kotikisojen pääsihteerinä toimiva Tuula Puputti on luonnollisesti innoissaan. Kiirettä pitää, kun kisajärjestelyitä hiotaan kuntoon niin isoissa linjoissa kuin pienissäkin yksityiskohdissa. Kisoihin valmistautuminen on sitonut ihmisiä hyvin yhteen.

− Kotikisojen myötä meillä on ollut hyvä paikka markkinoida tyttö- ja naiskiekkoa kotimaassa. Olemme saaneet näistä kisoista hyvän kehyksen koko kauden tekemiselle. MM-kisojen järjestely on yhdistänyt hienosti maamme jääkiekkokenttää, kun melkein koko toimisto on mukana tekemässä kisoja.

− Kaikenlaisia yksityiskohtia viimeistellään ja muun muassa turvallisuusasioita käydään läpi. Lisäksi markkinoinnin ja lipunmyynnin asioita hoidetaan kuntoon, Puputti listaa.

"MM-kisojen järjestely on yhdistänyt hienosti maamme jääkiekkokenttää"

Suomessa järjestettävät MM-kisat ovat historiassaan ensimmäiset, joissa pelaa yhteensä kymmenen joukkuetta. Laajentuneet kisat ovat asia, jota Puputti pitää tärkeänä lajille.

− Onhan tämä meille hieno juttu, kun turnaus on siinä mielessä historiallinen, että ensimmäistä kertaa pääsarjatasolla on kymmenen joukkuetta mukana. Olympialaisissa ja nyt myös MM-kisoissa kymmenen eri maata pääsee kisaamaan mitaleista. Tämä on näkynyt esimerkiksi joidenkin maiden rahoituksessa ja tulevaisuuden suunnitelmissa.

Kotikisojen näyttämönä toimiva Espoo ei ollut ainoa mahdollinen järjestäjätaho, vaan MM-kisojen suunnitelmissa oli useampikin vaihtoehto. 

− Meillä taisi olla lopulta neljästä viiteen tarjousta, joita harkitsimme kisapaikaksi ennen kuin Espoo varmistui. Järjestelyt ovat edenneet hienosti ja halli on mielestäni loistavan kokoinen, Puputti sanoo.

− Kun kymmenen joukkuetta tulee paikalle, niin tilojen mukautuvuutta piti suunnitella jo senkin takia, että IIHF:n vaatimukset olosuhteista täyttyvät. Jokaiselle joukkueelle pitää saada pukukoppi ja lisäksi omia tiloja on oltava valmennukselle ja huoltohenkilöstölle. Hallilla ei ole valmiina koppeja kymmenelle joukkueelle, joten rakennustöitä on pitänyt tehdä. 

Suomi toimii naisten MM-kisojen järjestäjämaana kymmenen vuoden tauon jälkeen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Kisojen järjestelyissä, varsinkin pelien ollessa käynnissä, auttaa suuri joukko vapaaehtoisia. Kotikisoihin riitti tunkua, sillä monia hyviäkin hakemuksia piti karsia pois.

− Saimme yli 400 hakemusta, joista vajaat 300 hakijaa valikoitui kisoihin vapaaehtoisiksi. Tehtäviä riittää akkreditoinnista, kuljetuksista ja toimitsijantöistä aina turvallisuuspalveluihin asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle