Puolustajalupaus Lassi Thomson pitää siirtymistä WHL:ään uran kannalta parhaana ratkaisuna − "Peli on täällä ihan erilaista"

MAAJOUKKUE, Muut Sarjat / Haastattelu
Thomson voitti Suomen kanssa kultaa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa viime keväänä.
Ikäluokkansa parhaimpiin suomalaispelaajiin kuuluva Lassi Thomson siirtyi kesällä Ilveksestä WHL:ssä pelaavaan Kelowna Rocketsiin. Puolustajan tähtäimessä on yhden pitkäaikaisen unelman saavuttaminen NHL-varauksen muodossa.

Viime kaudella erinomaisesti Ilveksen alle 20-vuotiaiden joukkueessa esiintynyt ja Suomen kanssa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa kultaa voittanut Lassi Thomson, 18, jätti kesällä kotimaan kaukalot taakseen ja siirtyi WHL:ssä pelaavan Kelowna Rocketsin riveihin. Rockets varasi Thomsonin kesällä järjestetyssä CHL:n varaustilaisuudessa, jossa Kanadan juniorijoukkueet pääsevät varaamaan Pohjois-Amerikan ulkopuolisia pelaajia.

− Suurin syy siirtymiseen oli, että halusin nähdä, miten täällä eletään ja pelataan jääkiekkoa. Halusin myös uusia kokemuksia ja ajattelin myös, että tämä on parempi vaihtoehto uran kannalta kuin jäädä Suomeen pelaamaan, Thomson kommentoi Jatkoajalle.

"Ajattelin, että tämä on parempi vaihtoehto uran kannalta kuin jäädä Suomeen pelaamaan"

− Sopeutuminen Kanadaan meni todella hyvin, koska sain hyvän perheen, missä asua ja jotka pitävät todella hyvää huolta minusta. Joukkuekaveritkin ovat ottaneet hyvin vastaan ja heidän kanssaan pystyy viettämään paljon vapaa-aikaa.

Rocketsin kausi ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta joukkue on viime aikoina parantanut otteitaan ja kerännyt kymmenestä viimeisestä ottelusta kuusi voittoa.

Henkilökohtaisella tasolla Thomsonin alkukausi on sujunut lupaavasti. Suomalaispuolustaja on tehnyt 24 ottelussa seitsemän maalia ja yhteensä 18 tehopistettä. Hän jakaa tällä hetkellä WHL:n puolustajien maalipörssin kärkipaikan kolmen muun pelaajan kanssa.

− Kausi on lähtenyt omalta osalta hyvin käyntiin. Olen saanut paljon onnistumisia ja hyvin vastuuta. Joukkueella on ollut pieniä vaikeuksia peleissä, mutta koko ajan ollaan menossa parempaan suuntaan.

Thomson kuvailee WHL:ää huomattavasti Nuorten SM-liigaa tasokkaammaksi sarjaksi. 

− Peli on ihan erilaista täällä. Pelaajat ovat todella nopeita ja pelikin on paljon nopeampaa. Kiekon kanssa aikaa on paljon vähemmän kuin Suomessa. Pienemmän kaukalon takia tilaakin on vähemmän, jonka vuoksi täytyy pystyä ennakoimaan joka vaihdossa. Peli on täällä myös paljon fyysisempää ja koko ajan täytyy olla hereillä taklauksien varalta, Thomson kuvailee.

− Harjoittelussa suurin ero Suomeen on, että täällä ollaan keskimäärin päivässä enemmän jäällä. Lisäksi jäällä keskitytään paljon enemmän yksilöllisiin harjoituksiin. Valtavia eroja ei harjoittelun suhteen kuitenkaan ole.

Thomson pitää itseään ennen kaikkea hyökkäävänä puolustajana. 

− Suurin vahvuuteni on laukaukseni ja luistelusta on kehittymässä toinen vahva alue. Heikkouteni ovat enimmäkseen puolustuspelaamisessa. Erityisesti kamppailutilanteet vahvojen vastustajien kanssa tuottavat välillä ongelmia. 

Tulevan vuoden tavoitteekseen Thomson nimeää ehjän ja hyvän kauden. Myös ensi kesän NHL:n varaustilaisuus on käynyt puolustajalupauksen mielessä. 

− Tietenkin NHL-varaus on se, mistä olen haaveillut. Yritän tehdä koko ajan parhaani ja harjoitella mahdollisimman kovaa, jotta se haave ensi kesänä täyttyy. Siihen pyritään ja sen eteen tehdään joka päivä hommia. 

» Lähetä palautetta toimitukselle