Piste-ennätyksensä rikkonut Pelicansin Jesse Saarinen iloitsi vierasvoitosta: "Pumpattiin tosi kovaa tohon loppuun"

LIIGA / Haastattelu
Jesse Saarinen luottaa, että Pelicansin puolustuspelaaminen tiivistyy kevättä kohden mentäessä. Hyökkäyskalusto on jo nyt hänen johdollaan liigan tehokkaimpien joukossa.
Kuva © Timo Savela
Pelicans haki keskiviikkoiltana Turusta täyden pistepotin tiivillä vieraspelaamisella. Myös ennätykset paukkuivat Turussa, kun pussinokkien hyökkääjä Jesse Saarinen rikkoi henkilökohtaisen piste-ennätyksensä liigakaukaloissa alustamalla Juhamatti Aaltosen kaksi osumaa.

Pelicansin pukusuojasta kantautuivat iloiset voittohuudot, kun joukkue oli tehnyt onnistuneen vierasryöstön yhden liigan tämän hetken kuumimmista joukkueista, TPS:n, kotiluolasta. Lahtelaisten kokenut hyökkääjä Jesse Saarinen näki ottelun ratkaisun olleen lahtelaisten tiiviimpi joukkuepelaaminen.

— Tiedettiin, että tästä tulee vaikea matsi, mutta oltiin tänään tosi tiivis porukka. Vähän kinttaalla on ollut koko ajan, että lähteekö meidän kokonaisvaltainen pelaaminen paranemaan, mutta tänään oli kyllä ehjä 60-minuuttinen, hän totesi.

Pelicans onnistui pitämään TPS:n kiekollisen pelin läpi keskiviikon ottelun todella vaisuna. Saarinen oli tyytyväinen joukkueensa tehokkuuteen hyökkäyspäässä, mutta harmitteli toisen erän heikkoa hetkeä, jonka aikana TPS onnistui kahdesti vajaan kahden minuutin aikana. 

Kolmannessa erässä ainoastaan Pelicans onnistui maalinteossa, lopulta kolmesti, ja nappasi mukaansa isot pisteet pudotuspelikamppailua silmällä pitäen.

— Meillä oli selkeästi kova halu saada nämä kolme pistettä mukaamme. Pumpattiin tosi kovaa tohon loppuun ja niin yhdessä kuin vaan voi ja saatiin lopulta se palkinto sitten.

Pelicans sai ennen siirtorajan sulkeutumista joukkueeseensa kovan luokan vahvistuksen, kun Juhamatti Aaltonen liittyi lahtelaisten riveihin. Saarinen tervehtii Aaltosen liittymistä joukkueeseen enemmän kuin iloisena.

— Tosi pitkältä ajalta tunnetaan ja pelattiin jo nuorten maajoukkueissakin aikanaan yhdessä. Olen kyllä hänen puolestaan tyytyväinen, että on vaikean kauden jälkeen päässyt nyt käyttämään vahvuuksia ja nyt huomaa, että peli maistuu, Kiekkoreippaan kasvatti iloitsi.

Pelaaminen aiempaa kokonaisvaltaisempaa

33-vuotiaana oman yhden kauden piste-ennätyksensä liigakaukaloissa rikkonut laitahyökkääjä on ollut kelpo vireessä nakuttaen 45 pistettä 48 ottelussa. Syitä kyseiseen tekoon etsiessään kokenut hyökkääjä jakaa tunnustusta myös joukkueen pelitavan suuntaan.

— No varmaan olen kehittynyt koko ajan pelaajana, kun on ollut siihen mahdollisuus. Nyt on kyllä roolikin täsmännyt hyvin ja periaatteessa koko kauden olen saanut pelata ehjänä sekä nousujohteisesti.

— Tunsin jo viime kaudella oloni hyväksi, kun tulin Pelicansiin ja ollaan tällä kaudella jatkettu siitä. Ketjukaverit ovat olleet hyviä ja tietysti pelisysteemi tukee myös minun pelaamistani tällä hetkellä.

Aikaisemminkin yli 40 pisteen kausia niin Pelicansin, SaiPan kuin HPK:nkin paidassa pelannut Saarinen kokee pelaavansa nyt kokonaisvaltaisesti paremmin kuin kyseisillä kausilla.

— Hyviä kausia on ollut ennenkin, mutta nyt pelaamiseni on kokonaisvaltaisempaa. Järkeä on tullut enemmän pelaamiseen ja pelin ymmärtäminen on kasvanut.

» Lähetä palautetta toimitukselle