Miika Lahden peli paranee askel kerrallaan: "Luistelua pitää pyrkiä kehittämään"

LIIGA / Haastattelu
Miika Lahti on löytämässä hyvän vireen.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP menetti SaiPaa vastaan otteensa kolmesta pisteestä, mutta Miika Lahti voi olla peliinsä tyytyväinen. Pitkään sivussa peleistä ollut Lahti on parantanut ottelu ottelulta.

JYP pelasi torstai-iltana SaiPaa vastaan ehkäpä kauden parhaan ottelunsa, mutta voitto varsinaisella peliajalla jäi jälleen haaveeksi. Miika Lahti oli kuitenkin tyytyväinen joukkueen esitykseen.

– Tosi hyvä startti meiltä, ollaan etsitty itseämme aika monessa pelissä. Saatiin hyvä meininki ensimmäiseen erään ja saatiin siitä paljon voimaa, yksi maalikin saatiin. Loppu jäi kismittämään mutta onneksi otettiin tärkeä voitto. Mielestäni ansaitut loppunumerot mutta se jäi harmittamaan, että oli kolme pistettä tarjolla, mutta ei pystytty ottamaan niitä.

Lahden mukaan JYP tuli otteluun erittäin hyvin mutta sen jälkeen ote hieman herpaantui.

– Keskityttiin hyvän lähdön saamiseen. Annettiin vain mennä ja yritettiin jatkaa samaa avauserän peliä mutta ei saatu ihan pidettyä sitä toisessa ja kolmannessa erässä. Ei sekään huonoa JYPiä ollut, muka ensimmäinen erä oli parasta meiltä.

Johtoaseman menetystä Lahti ei jäänyt sen enempää jossittelemaan.

– Siinä oli kaksi maalia alivoimalla ja yksi kuudella viittä vastaan. Kaveri teki hyvällä prosentilla maalit. Ei sen ihmeellisempää. Kokonaisuutena lauantaita kohti ja otetaan tästä voimaa.

Lahden johtama JYPin nelosketju pelasi vahvan ottelun, mutta maalinteko ei tänään onnistunut.

– Meidän kenttä oli tänään energinen. Saatiin riistoja ja maalipaikkojakin oli paljon, mutta ei mennyt sisään. Voi olla ihan tyytyväinen. Onnistuttiin niissä jutuissa, joita meidän kentän pitää tuoda peliin. Pyritään jatkamaan sitä seuraavissa peleissä.

Lahti teki paluun kaukaloon tänä syksynä pitkän kuntoutusjakson jälkeen. Lahden mukaan luistelun parantaminen on ollut avainasemassa kehittyneeseen pelaamiseen.

– Onhan se ollut iso prosessi. Tietenkin luistelu alkaa pikkuhiljaa tulla sieltä. Ehkä se on ollut suurin juttu, että saa jalkaa liikkeelle ja pääsee paremmin peliin sisälle. Pitää pyrkiä kehittämään sitä ja helpottaa sitä kautta omaa peliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle