MM-kisat: Leijonien leirissä tuska on tiedostettu – "Emme me tätä hävinneet kuitenkaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Joel Kivirantaan ei Suomen 0–3-voitto Ranskasta tehnyt suurta vaikutusta.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Suomi voitti MM-kisojen sunnuntai-illan ottelussa Ranskan lukemin 0–3, mutta Joel Kivirannan puheista sitä ei olisi uskonut.

– Tosi hidas vauhti. Menimme täysin vastustajan matkaan, Kiviranta mietti ottelun jälkeen. – Ensimmäisessä erässä oli paljon maalipaikkoja. Emme saaneet niistä sisään. Tuska kasvoi.

Kivirannalla oli myös näkemys siitä, mistä alle odotusten sujunut ottelu mahdollisesti johtui.

– Ehkä ajattelimme, että tällainen peli pitäisi naulata kahdessa erässä ohi. Luulen, että se [maalipaikkojen hukkaaminen] turhautti. Meni vähän puskemiseksi.

Kiviranta iski ottelun ensimmäisen maalin, kun ottelua oli pelattu kymmenisen minuuttia. Siitä huolimatta hän ei ollut otteisiinsa tyytyväinen.

– Itsellä olisi voinut mennä paremmin. Siinä on viisi lenkkiä jäällä samaan aikaan, ja silloin kun kaikki onnistuvat, peli rullaa paremmin.

Voitto oli kuitenkin tärkein. Se varmisti Suomelle, että se on lohkonsa kärkikaksikossa.

– Sillä on iso merkitys, että saadaan pelata [puolivälieräottelu] täällä. Ei tarvitse lähteä vaihtamaan mestoja. Ja mieluummin pelaa Sveitsiä tai Tšekkiä kuin Venäjää vastaan, Kiviranta sanoi.

Voitto tai hyvien lohkoasetelmien varmistaminen ei kuitenkaan pitänyt Kivirannan mietteitä pitkään positiivisina. Ottelu Ranskaa vastaan oli selvästi ollut turhauttava.

– Nollapeli Kekelle [Lankinen] ja kolme pistettä meille, Kiviranta pyöritteli, ja summasi sitten: – Emme me tätä hävinneet kuitenkaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle