Kumman lämäri on tulisempi, Teppo Nummisen vai Kimmo Timosen? "En uskalla kehua, että minulla olisi ollut kovempi"

Muut Sarjat / Haastattelu
Teppo Numminen. Arkistokuva.
Kuva © Getty Images
Jääkiekko kuuluu NHL-legenda Teppo Nummisen elämään nykyisin enemmänkin perheen sanelemana kuin pakottavana aktiviteettina.

Tampereella asuva yli 1 400 ottelun pakki kertoi kuulumisiaan torstaina ennen Pelicansin ja Tapparan välistä liigamittelöä. Lisäksi lukuisia arvokisamitaleita voittanut pakki otti kantaa siihen, kumman lämärin on kovempi - hänen vai Kimmo Timosen.

− No jonkin verran seuraan Liigaa. Minulla on 12-vuotias Niklas-poika ja silloin, kun hänellä ei ole harjoituksia ja hän haluaa mennä peliin, niin sitten mennään hänen ehdoillaan.

Suomalaisessa jääkiekossa on tällä hetkellä käsillä omalla tavallaan kultaiset ajat. Esimerkiksi alle 20- ja alle- 18-vuotiaat ovat voittaneet lähimenneisyydessä yhteensä peräti neljä maailmanmestaruutta, ja NHL:n puolella Mikko Rantanen, Patrik Laine, Kasperi Kapanen, Miro Heiskanen, Pekka Rinne ja lukuisat muut tähdet kylvävät tuhoa.

Jääkiekko puhuttaa myös Nummisen perheessä.

− Täytyy myöntää, että halleihin en itse lähde. Perheen kanssa mennään, ja minun isäkin lähtee.

− Tavallaan siitä (peleissä käymisestä) on tullut perhetapahtuma. Mikäs sen parempaa on kuin jääkiekko, se ja sen analysoiminen kiinnostavat kaikkia. Kyllä Liigaa tulee edelleen seurattua.

Puhuttava lämäri

Numminen lopetti maagisen uransa kauteen 2008-09 Buffalo Sabresin paidassa. Puolustajan palkintokaappia komistavat muun muassa kaksi olympiahopeaa ja yksi olympiapronssi. Lukuisten kovien suoritusten lisäksi ihmiset saattavat muistaa pakin lämäristään.

Kun Kimmo Timosen paita nostettiin marraskuun alussa Hartwall Arenan kattoon, tuli lämärin kovuus toisen pakin juhlapuheessa esille. Kummallahan se sitten Nummisen mukaan oli tulisempi?

− Eihän se laukaus "Kimelläkään" kova ole, mutta en uskalla kehua, että minulla olisi ollut kovempi laukaus. Joka vuosi mentiin syöttöjen kautta, taalajäillä runkosarjassa tehot 117+520=637 ja pudotuspeleissä pisteet 9+14 nakuttanut Numminen veisteli.

− Jos tuli kaksi vastaan yksi -hyökkäys, niin mieluummin syötin. Sen verran vähän oli luottamusta laukaukseeni, pakki muisteli lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle