Kivijalan pettäminen harmitti Kangasalustaa - "Nyt me ollaan siinä tilanteessa, että meidän pitää näyttää ollaanko me hyvä joukkue"

LIIGA / Haastattelu
Kuva © Oskari Mäkisarka / oskari.makisarka@jatkoaika.com
Mikkelin Jukurit kärsi lauantaina 3-6-tappion kotikaukalossaan KalPalle. Jukuriluotsi Pekka Kangasalustaa oli pettynyt joukkueen puolustuspelaamiseen sekä kolmannen erän vaisuuteen.

Jukurit aloitti Savon herruustaiston pirteästi ja meni heti alussa johtoon, mutta pelin edetessä KalPa pääsi paremmin peliin mukaan ja pääsi avauserässä vielä johtoasemaan. Toisen erän alkuun kuopiolaisryhmä pääsi iskemään 13 sekunnin välein kiekon kahdesti Juhana Ahon selän taakse karaten jo 4-1-johtoon.

Jukureiden päävalmentaja Pekka Kangasalusta harmitteli tapaa, jolla vierasjoukkue pääsi peliin mukaan.

− Peliin lähtö oli hyvä, mutta omilla huonoilla kiekollisilla suorituksilla saatiin kaveri tähän peliin mukaan. Turhia pitkiä kiekkoja, joilla he saivat aloitukset meidän päähän ja sitä kautta tuli jäähyjäkin pari kappaletta. Sitten tietysti tuollainen toisen erän suvantovaihe, niin se oli jotenkin aivan käsittämätön. Siinä ei saatu vaan sitä juttua poikki, Kangasalusta totesi.

− Paljon puhutaan halvoista maaleista, niin kai nämä nyt oli niitä. Ei ole moisia meille tehty tällä kaudella. Se on vähän kummallinen juttu, että tänään petti pahiten se kivijalka, johon ollaan pystytty tukeutumaan. Se on tietysti mietinnän paikka, että miksi näin. Henkisen puolen juttujahan nämä monesti ovat, mutta turha selitellä. Numerot ovat taululla ja sillä sipuli.

Mikkeliläisryhmä kiri vielä toisen erän lopulla kuitenkin maalin päähän Miika Roineen ja Teemu Henritiuksen osumilla. Päätöserän alkuun tullut viides takaiskuosuma kuitenkin ratkaisi pelin lopullisesti. Kangasalusta oli tyytyväinen joukkueen kiriin, mutta hämmästeli joukkueen päätöserän vaisuutta.

− Kyllä siinä posilla mentiin. Todettiin, että unohdetaan tulostaulu ja ruvetaan pikkupalasilla pistämään omaa peliä ja nimenomaan puolustuspeliä kuntoon. Se näytti toimivan toisessa erässä niiden kavennuksien myötä juuri niin kuin puhuttiin. Ajateltiin mahdollisuutta enemmän kuin uhkaa ja saatiin siitä hyvä usko päälle. Kolmanteen erään sitä mentaalienergiaa ei kuitenkaan sitten löytynyt, Kangasalusta kertoi.

− Hyvä asia tietysti oli, että päästiin maalin päähän ja kova usko tietysti oli, että kolmannessa tullaan uutta intoa puhkuen. Suurin pettymys oli kuitenkin ehkä sitten, että jäälle mennessä se jäi täysin piippuun. Se jäi harmittamaan kaikista eniten, koska oli maalin peli siinä vaiheessa ja sitä paloa ei löytynyt. Se ihmetyttää ja pitää nyt tietysti keskustella läpi, että miten se saataisiin näkymään tuolla jäällä.

Jukureille marraskuun maajoukkuetauon jälkeinen aika on ollut hankalaa, sillä tauon jälkeisistä seitsemästä ottelusta se on voittanut vain kaksi. Joukkueen peliesityksetkään eivät ole olleet samalla tasolla kuin ennen taukoa, jolloin mikkeliläisryhmä voitti neljä ottelua putkeen. Kangasalusta tiedosti ongelmat, mutta ei ollut kuitenkaan tilanteesta vielä huolissaan.

− Tämä trendi on ollut nyt pidemmän aikaa jo meidän pelaamisessa. Se näkyy laukausmäärissä ja tälläisissä, että siellä on pikkuisen sellaista alisuorittamista. Moni pelaaja pelasi tänään kauden heikoimman ottelunsa, että sellainen kollektiivinen huono suoritus tämä oli, summasi Kangasalusta.

− Tälläisiä jaksoja tulee kaikille kauden aikana ja hyvä joukkue sieltä sitten aina kampeaa takaisin. Nyt me ollaan siinä tilanteessa, että meidän pitää näyttää ollaanko me hyvä joukkue.

Jukuriluotsin mukaan isoin kehityskohde löytyy aivan perusasioista.

− Kyllä meidän täytyy saada peruspelaaminen kuntoon. Ei tähän mitään poppaskonsteja ole. Tietysti yksilön vastuu kasvaa, että miten paljon teet töitä ja kuinka valmistaudut peleihin. Sieltä kautta varmasti saadaan lisää, mutta pitää olla kuitenkin järkevä. Tuossa oli tänäänkin paljon hyviä asioita, mitä voidaan ottaa mukaan. Sitten vain perusta kuntoon, niin ei se muuta vaadi, Kangasalusta päätti.

− Aloitettiin parannusprosessi heti tuossa pelin jälkeen. Kyselin jätkiltä tuolla kopissa, että mikä fiilis, miten voin auttaa ja kuinka tästä eteenpäin. Kyllähän tämmöinen asia pitää käsitellä. Nyt on viikonloppu vapaa, niin monesti unohdat sen asian ja sitten se sama juttu on maanantaina edessä. Näitä tulee pitkään kauteen ja ne pitää rehellisesti jutella halki. Yhdessä pitää löytää se viisasten kivi.

» Lähetä palautetta toimitukselle