"Jos olisimme olleet taas pronssimatsissa, niin olisin varmaan lähtenyt vain kotiin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ronja Savolainen oli historiallisen voiton jälkeen hämmentynyt ja onnellinen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Suomi teki lauantaina historiaa, kun Kanada kaatui MM-kisojen välierässä. Puolustaja Ronja Savolaisella riitti ottelun jälkeen vientiä, tekihän hän upeat tehot 2+1.

21-vuotias Savolainen totesi tunnemyrskyssä, ettei sanoja löydy, mutta kyllähän niitä löytyi. Runsaastikin.

− Tämä on mahtavaa! Olen niin ylpeä tästä joukkueesta. Joukkue, johtoryhmä ja kaikki. Olemme tehneet hienon reissun tähän saakka ja nyt olemme siinä, mitä olemme tavoitelleetkin, Savolainen hehkutti.

"Pronssimitali oli yksi asia, mitä en tästä turnauksesta todellakaan halunnut mukaani."

Ottelu oli erittäin fyysinen, mutta Suomi oli oppinut läksynsä alkusarjan kohtaamisesta, eikä Kanada saanut fyysistä yliotetta. Lämmin tunnelma vallitsi läpi ottelun, mutta suomalaiset pysyivät tarvittavan viileinä.

− Kanukit olivat aika hiljaa, eivätkä halunneet avata suutaan. Enimmäkseen he koettivat töniä. Tykkään, kun on vähän tönimistä ja meininkiä. Ei sellainen meitä haittaa, siitä saa vain virtaa, Savolainen virnuili.

Savolainen oli ottelun ehdottomia hahmoja. Hänen lavastaan syntyivät niin ottelun avausmaali, 2−1-maalin syöttö kuin tyhjään maaliin viimeistelty 4−2-osuma.

"Ihan sama mitä finaalissa tapahtuu, niin olemme jo nyt tehneet historiaa"

Kanada otti maalivahdin pois ajassa 58.38 ja Savolainen näki tilaisuuden tulleen. Hän spurttasi omasta päästä yksin kohti kanadalaismaalia ja tulosta syntyi. Savolainen suojasi kiekkoa yhdellä kädellä ja siirsi kiekon maaliin.

− Näin kun kiekko pomppasi sopivasti, eikä kanadalaisista ollut oikein kukaan hereillä. Laitoin jalat liikkeelle, vaikka olinkin ihan väsynyt. Olisi sen aiemminkin voinut heittää pussiin, mutten luottanut omaan sihtiini siinä vaiheessa, niin lähdin sitten yhdellä kädellä tökkäisemään tolpan kautta sisään, hän hymyili pilke silmäkulmassa.

− Pieni itkukin siinä maalin jälkeen tuli, kun en oikein tajunnut mitä tapahtui.

Voitto maistuu makealta.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Yksi voiton avaimista oli Suomen tehokas ylivoima, joka onnistui kahteen otteeseen.

− Olemme ajatelleet sen niin, että emme lähde miettimään liikoja, vaan annamme vain mennä. Olemme näin tehneet ja onnistumisia on tullut, Savolainen totesi.

Nyt niin Savolainen kuin muukin Suomen joukkue pääsee taistelemaan maailmanmestaruudesta. Kommenteista huomasi, että nuori puolustaja ei ole tullut MM-kotikisoihin nöyristelemään.

− Herranjumala. En ole vielä hahmottanut, että olemme MM-finaalissa. Jos olisimme olleet taas pronssimatsissa, niin olisin varmaan lähtenyt vain kotiin. Pronssimitali oli yksi asia, mitä en tästä turnauksesta todellakaan halunnut mukaani. Pronssit saavat jäädä hyllylle, me haluamme jotain kirkkaampaa. Ihan sama mitä finaalissa tapahtuu, niin olemme jo nyt tehneet historiaa, Savolainen fiilisteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle