JYPin uusin sukellus sai Merikiven mietteliääksi: "Mietitään syitä, mutta tämä on väärä foorumi siihen"

LIIGA / Haastattelu
Merikiven tulokaskausi JYPin penkin takana on ollut haasteellinen.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
JYPin perjantai-illan ottelu Sportia vastaan oli melko tutuksi tullutta kauraa. Nihkeämmälläkin pelillä JYP onnistui karkaamaan johtoon, mutta kahden maalin johto kuihtui viimeisen viisiminuuttisen aikana. Lauri Merikivi oli ymmärrettävästi tyytymätön.

Monet odottivat perjantai-illasta vauhdikkaampaa kamppailua, jossa molemmat joukkueet iskevät viimeiset bensat ulos tankista ennen joulutaukoa. Tämä oli kuitenkin melko kaukana totuudesta, sillä illan ottelu jäi kauas todellisesta kiekkospektaakkelista.

− Olen pettynyt siihen, minkälainen tunne ja energia meillä oli pelin alussa. Pelin edetessä hieman parannettiin, tuumaa JYPin päävalmentaja Lauri Merikivi.

Draamaakin otteluun saatiin, kun viisi minuuttia ennen loppua JYP johti ottelua 2−0 Jarkko Immosen ja Julius Nättisen maaleilla. Tästä huolimatta peli kääntyi ympäri, kun Sport kipusi tasoihin vieden pelin jatkoajalle.

Jatkoajalla vaasalaiset osoittivat jälleen sitkeytensä napaten toisen jatkoaikavoiton kahteen päivään. 3−2-voittomaalista vastasi Olavi Vauhkonen.

− Peli oli viidellä viittä vastaan hanskassa. Sitten siihen tuli vähän lepsuakin jäähyä ja Sport osoitti vahvuutensa, Merikivi summaa.

− Muutama jäähy maksoi aika helvetin paljon.

JYPin kannalta ikävä kaava on tullut kauden aikana varsin tutuksi. Jo pelkästään Sportia vastaan hurrikaaniryhmä on hävinnyt kaikki ottelunsa, vaikka jokaisessa pelissä joukkue on johtanut viimeisessa erässä. Johtoasemapelaaminen onkin ollut suuri kompastuskivi.

Pelkästään Sport-otteluiden kahdeksan lisäpisteen potti olisi tehnyt ihmeitä asetelmille sarjataulukossa.

− Ei me mietitä onko kärkijoukkue vai mikä joukkue, samalla tavalla valmistaudutaan joka peliin. Miksi näin käy, siihen en osaa yksiselitteistä vastausta nyt antaa, luotsi kommentoi.

Katsomoon sama näkymä ei ole aina välittänyt. JYPin esitykset ovat pääsääntöisesti olleet aivan eri luokkaa sarjan kärkijoukkueita vastaan, vaikka pistepotti ei kummoiseksi olekaan kasvattanut. Pelkistä Kärpät, TPS, ja Tappara-otteluista JYP on kerännyt viisi pistettä. Näitä pelejä on pelattu kuusi kappaletta.

Samaan aikaan JYP on pelannut yhdeksän ottelua Jukureita, Sportia ja KooKoota vastaan, joita ennen kautta ennakoitiin sarjan tyvipäähän. Näistä yhdeksästä ottelusta on kertynyt samaiset viisi pistettä.

Tilanteesta huolestuttavamman tekee se, että juuri nämä joukkueet ovat tällä hetkellä JYPin päävastustajia. Merikivi ei tällaisesta spekulaatiosta kuitenkaan innostunut.

− Minusta on ylimielistä sanoa ketään joukkuetta heikommaksi. Kyllä me syitä mietitään, mutta tämä ei ole oikea foorumi siihen.

Merikivi kertoi myös positiivisia uutisia sairastuvalta, sillä Jaakko Jokinen ja Mikko Mäenpää  ovat täydessä harjoituskunnossa. Puolustajia odotetaan pelikuntoisiksi jo joulun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle