Ilman leimattua passia oleva Lehtinen vähäsanaisena, Ahokas toppuutteli tilannetta: "Ainahan tästä asiasta tehdään numero"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lassi Lehtisen rooli on ainakin toistaiseksi toimia kolmosvahtina.
Nuorten Leijonien maalivahtitilannetta ei ole lyöty vielä lukkoon. Avausottelussa Ruotsia vastaan katsomossa on maalivahdeista Lassi Lehtinen.

Suomi avaa alle 20-vuotiaiden MM-kisat Ruotsia vastaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Puhuttavin asia pelin alla on ollut Lassi Lehtisen jääminen ilman leimattua kisapassia.

− Kyllä se hieman yllätyksenä tuli. Kova kilpailu ollut maalivahdeilla ja tilanne on nyt tämä, Lehtinen murjaisee.

Lehtinen on pelannut vakuuttavan alkukauden Rauman Lukossa, jossa hän on jakanut vastuun tasaisesti Oskari Setäsen kanssa. Muusta kolmikosta Ukko-Pekka Luukkonen on pelannut vakuuttavan alkukauden OHL:ssa, kun taas Filip Lindberg on jäänyt pienempään rooliin Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa.

Myös Lehtinen muistuttaa siitä, että koko kolmikko on vahva, eikä siitä löydy heikkoja lenkkejä.

− Tästä tilanteesta pitää vaan kaivaa voimaa ja sisuuntumista, maalivahti toteaa.

Ryhmä on pian valmis

Nuorten Leijonien päävalmentaja Jussi Ahokas ei nähnyt tilanteessa ongelmaa, sillä lopullisia päätöksiä ei vielä ole tehty.

− Emme ole vielä lyöneet lukkoon, kuka on ykkösvahti, kuka kakkonen ja kuka kolmonen, Ahokas aloittaa.

− Poikien kanssa tietyt asiat on kyllä puhuttu. Ainahan tästä maalivahtiasiasta tehdään iso numero.

Muutaman passin leimaamatta jättäminen on päävalmentajan mukaan ollut looginen tilanne loukkaantumisten varalta. Jos kokoonpano olisi lyöty jo lopulliseen muottiin, ei tilalle olisi voitu hälyttää ketään.

− Kisapassin voi leimata kahdessa tunnissa. Jos halutaan poika peliin, kyllä me saadaan, Ahokas muistuttaa.

Ahokas mainitsi myös, että joukkueen lopullinen muoto lyödään lukkoon viimeistään Kazakstan-ottelun jälkeen. Suomi kohtaa Kazakstanin heti torstain ja perjantain välisenä yönä.

» Lähetä palautetta toimitukselle