Honka hakee repaleiselle kaudelle positiivista päätöstä

LIIGA / Haastattelu
Hongan kauteen on mahtunut monien eri sarjojen pelejä.
Jukureiden riveihin torstaina liittyneen Anttoni Hongan kauteen on mahtunut monelaisia pelejä. Nuorukainen oli tyytyväinen päästessään loppukaudeksi liigajäille.

JYPin sopimuspelaaja Anttoni Hongan loppukauden mittainen lainasopimus Jukureihin julkistettiin torstaina ja perjantaina 18-vuotias puolustaja kantoi jo uuden joukkueensa paitaa KalPaa vastaan.

Ensimmäinen ottelu ei mennyt suunnitelmien mukaan sen paremmin Hongalta kuin koko joukkueeltakaan KalPan viedessä voiton 7-2-lukemin ja nuorukaisen tehotilasto jäi neljä pykälää pakkasen puolelle.

Lauantain ottelussa Sportia vastaan Jukurit nappasi 5-4-voiton voittomaalikisassa. Honkakin avasi pistetilinsä uudessa joukkueessa kokoamalla 1+1-tehot.

− KalPa-peli oli aika vaikea itselle. Keskiviikkona pelasin kuitenkin vielä A-nuorten alempaa SM-sarjaa. Liigassa on ihan eri vauhti ja on isompia jätkiä vastassa. Nyt oli sitten parempi suoritus ja alkoi oma pelikin kulkea, kuvaili Honka ensimmäisiä otteluitaan Jukureissa.

− Kyllä tuossa pikku hiljaa tuntee paremmin jätkiä ja pääsee joukkueen systeemiin kiinni, niin koko ajan suoritukset paranevat.

Kiekollisesti taitava puolustaja oli Sport-ottelussa alustamassa Kristian Tanuksen tekemää 2-0-maalia, minkä lisäksi hän laukoi itse toisen erän lopulla terävällä rannelaukauksella lukemiksi 4-2. Onnistumiset vetivät Hongan suun hymyyn.

− Ensimmäinen puolikas oli meiltä hyvää peliä. Saatiin siinä paikkoja ja vietiin peliä. Toisen erän jälkimmäisellä kympillä sitten vähän lopetettiin työnteko, kaveri pääsi peliin kiinni ja teki kaksi maaliakin. Viimeisessä erässä passivoiduttiin, mutta onneksi pystyttiin taistelemaan voitto kuitenkin vielä kotiin.

− En ole Liigassa pitkään aikaan tehnyt maaleja, olisiko toiselta liigakierrokselta edellinen. Kyllä se onnistuminen maistui, pakko myöntää, puolustaja myhäili.

"Välillä itsestäkin tuntunut turhauttavalta"

Hongan kausi on ollut hyvin rikkonainen, sillä hän on kauden aikana pelejä on tullut niin Liigassa, Mestiksessä kuin A-nuorten SM-liigassakin. Loppukauden pesti Jukureihin oli puolustajalle mieluinen juttu.

− Eihän se ole ideaalitilanne ja välillä itsestäkin tuntuu turhauttavalta. Nyt viime aikoina olen alkanut saada normirytmistä kiinni ja kun sain mahdollisuuden pelata täällä loppukauden, niin se on iso juttu itselleni, Honka totesi.

Loppukaudella nuoren puolustajan tavoitteena on vain pelata mahdollisimman hyvin.

− Yritän tietysti koko ajan parantaa omaa peliä sillä tavalla, että nämä viimeiset yhdeksän peliä ovat kauden parhaat pelit.