Grant löi alkutahdit Jokereiden maalivyörylle

KHL / Haastattelu
Grant joutui vääntämään omskilaisten kanssa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Kauden alun epävarmuuden jälkeen Alex Grant on ollut Jokereiden puolustuksen eliittiä. Keskiviikon osumallaan kanadalainen nousi KHL:n puolustajien maalipörssin jaetulle kolmannelle sijalle.

Jokerit oli Avangard Omskia vastaan todella tehokas. 23 laukauksesta verkkoon pölisi peräti seitsemän, mikä takasi helsinkiläisille täyden pistepotin.

- Ensimmäinen erä oli meiltä ihan hyvä. Toisessa he hallitsivat, mutta pystyimme olemaan tehokkaita. Kolmannessa ostimme liikaa jäähyjä, mutta onneksi pystyimme pitämään johtomme, analysoi puolustaja Alex Grant.

Avauserässä Jokereilla oli vaikeuksia päästä Avangardin alueelle. Minuutti ennen summeria Grant sai kuitenkin katkaistua Avangardin hyökkäyksen keskialueella ja lähti nopeasti pystyyn Antti Pihlströmin kanssa. Hyökkääjä jätti Grantille taakse, ja kanadalainen laukoi Jokerit 1-0-johtoon.

- Sain hyvän katkon ja lähdimme heti ylös. Hän pudotti taakse ja sain lauottua maalin. Se oli joukkueelle iso osuma, josta saimme "boostia" juuri ennen taukoa.

Omsk hallitsi keskiviikon taistoa, mutta maalinteossa oli iso ero Jokereiden hyväksi. Lopulta Avangardkin sai iskettyä neljä maalia, vaikka jokerivahti Ryan Zapolski teki muutaman haamupelastuksen.

- Joka ilta emme voi tehdä seitsemää maalia tällä tehokkuudella. Toisaalta, emme saisi päästäkään noin paljon omiin, vieläpä maalivahtimme pelasi noin hyvin. Pelaamme mielestäni paremmin, kun peli on tiukka ja täytyy puolustaa tiiviisti.

Grant nousee maalipörssissä

Jokerit on ollut välillä pahoissa ongelmissa sarja kovaa karvaavia kärkijoukkueita vastaan. Loukkaantumisista kärsivä helsinkiläisryhmä pelaa ohuella materiaalilla, mutta Grantin mukaan kuormitus ei ole vielä liian kovaa.

- He karvasivat välillä kolmellakin miehellä, ja maalin edessä joutui vääntämään kovasti. Kyllä huomasi, että Avangard on sarjan kärkiporukoita, sillä heillä oli todella hyvin paketti kasassa ja paljon hyviä pelaajia.

- Olemme pelanneet paljon kuudella pakilla, joten sikäli kuorma ei normaalista erotu. Tietysti auttaa, kun koko joukkue puolustaa tiivisti ja välillä hyökätään itsekin.

Grantin oma kausi ei alkanut kovinkaan varmoilla otteilla, mutta vähitellen hän on petrannut otteitaan. Keskiviikon osuma oli hänelle kauden seitsemäs.

- Tehot tulevat, kun yritän vain saada kiekkoa maalille. Alussa kyllä oli muutama peli aika vaikeaa, mutta vähitellen homma on käynyt tutummaksi ja olen saanut lisää itseluottamusta. Vielä tietysti voisin parantaakin, puolustaja päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle