Entinen NHL-kovanyrkki Shawn Thornton nauttii arjestaan pukuhommissa: "En kaipaa pelaamista"

NHL / Haastattelu
Panthersissa pelaajauransa viimeiset kaudet pelannut Thornton tuli tunnetuksi kovuudestaan.
Kuva © Getty Images
Florida Panthersin toimistoväen mukana Helsingissä vieraillut Shawn Thornton nauttii nykyisestä työstään eikä kaipaa pelaamista. NHL Global Seriesin kaltaiset erikoistapahtumat hän nostaa uransa tähtihetkien joukkoon.

Pelipaidan liituraitaan ja nujakoinnin tiimipalavereihin kauden 2016–17 jälkeen vaihtanut Shawn Thornton nautiskeli tunnelmasta Helsingin NHL Global Series -tapahtumassa, ja hän myös valotti hieman nykyistä toimenkuvaansa ja kuulumisiaan Jatkoajan haastattelussa.

Florida Panthersissa pelaajauransa viimeiset vuodet pelannut 41-vuotias kovanyrkki on jatkanut työntekoa saman organisaation palveluksessa, kun kaksi viimeistä kautta ovat kuluneet Panthersin liiketoimintojen johtotehtävissä.

− Johdan muun muassa joukkueemme markkinointia ja PR-toimintoja. Oikeastaan melkein kaikki brändiimme liittyvä kulkee minun kauttani.

NHL-uransa 705 ottelussa 1 103 jäähyminuuttia kellottanut Thornton kuitenkin toteaa, ettei loikkaaminen kaukaloista toimistotöihin ole ollut aivan vaivatonta. Uutta opittavaa ja tehtävää on paljon, mutta uusien kuvioiden omaksumisessa apuna ovat olleet osaavat työntekijät.

− Olen todella onnekas, kun alaiseni ovat niin hyviä työssään, se tekee työstäni huomattavasti helpompaa. Tehtäväkseni jääkin usein vain katsoa, että homma toimii ja etten omalla johtamisellani ole heidän tiellään, Thornton hymähtää.

Runsaiden kokouksien, henkilöstöjohtamisen ja koordinoinnin värittämässä työssään Thornton kokee hyötyvänsä paitsi NHL-vuosiensa opeista, myös työläistaustastaan. Tappelijan arjessaan järkähtämättömyyttä ja periksiantamattomuutta osoittanut kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja korostaa työetiikan merkitystä myös nykyisessä työssään.

− Olen kotoisin työläisperheestä, ja se on varmasti opettanut minulle maalaisjärkeä sekä valanut uskoa kovan työn merkitykseen, olenhan itsekin työskennellyt nuorempana tehtaassa. Näistä opeista on varmasti ollut apua nykyisessä työssänikin.

Vaikka muutos toimenkuvassa tiesikin kokonaisvaltaista elämänmullistusta, hän ei ole jäänyt kaipaamaan pelaajauraltaan mitään.

− Olen onnekas, kun sain voittaa Stanley Cupin pariin otteeseen, ensin Ducksissa, sitten Bruinsissa. Pelasin pitkän uran, johon olen täysin tyytyväinen. Nautin siitä, mitä nyt teen, enkä siksi kaipaa enää pelaamista.

Thornton tähdentää kaikenlaisten erikoistapahtumien – kuten ulkoilmaotteluiden ja ulkomailla pelaamisen – merkitystä, sillä ne jäävät rakkaiksi muistoiksi paitsi pelaajien myös katsojien mieliin.

Vuoden 2010 visiitti Eurooppaan ja Pohjois-Irlantiin kuuluvatkin irlantilaistaustaisen Thorntonin tärkeimpien muistojen joukkoon.

− Vaikka olinkin voittamassa kahta Stanley Cupia, muistelen yhtä suurella lämmöllä sitäkin, kun pelasimme Bruinsin kanssa ulkoilmaottelun. Lisäksi koen olleeni onnekas, kun sain pelata tällaiset Helsingin kaltaiset pelit Belfastissa ja Prahassa, Thornton päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle