Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Aki Keinänen palkittiin Kupittaan jäällä Mestiksen viimeisessä runkosarjaottelussa.

Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/

600 Mestis-kamppailun Keinänen: "Mökkilaiturilla sitten tajuaa, mitä on tullut tehtyä"

TUTOn Aki Keinänen teki Mestis-historiaa runkosarjan päätösottelussa, kun 600 Mestiksen runkosarjaottelua tuli konkarihyökkääjälle täyteen. Keinäsen ennätystä ei ihan heti tulla rikkomaan, sillä seuraava pelaaja raahaa 100 runkosarjaottelua Keinästä perässä.

Runkosarjan päätösottelu Turun Kupittaalla alkoi TUTO-legenda Aki Keinäsen palkitsemisella. 600. Mestis-ottelun johdosta Keinästä palkitsi muun muassa TUTOn tuore toimitusjohtaja Roope Paltta. Myös TUTOn mailavalmistaja palkitsi konkarin kultaisella mailalla. Mestiksen kaikkien aikojen paras pistemies 473 pisteellä otti tilanteen rauhassa.

− Totta kai palkitseminen oli hieno juttu, mutta tämä oli runkosarjan peli niin kuin ihan mikä tahansa muu tärkeä peli. Tarvitsimme voiton ja otimme voiton. Varmaan vasta mökkilaiturilla sitten tajuaa, mitä on tullut tehtyä.

34-vuotias Keinänen on viihtynyt TUTOssa yhteensä 13 kautta. Kaudelle 2005 laituri saapui Turkuun Kuopiosta, missä Keinänen pelasi niin ikään Mestistä. KalPa-kasvatille Turku on nykyään kuin koti.

− Kyllä siinä savolaispoika oli alkuun ihmeissään, että mitä täällä tapahtuu. Hyvin olen sopeutunut Turkuun, ja ihan ok tasolla olen pystynyt pelaamaan. Matka on ollut pitkä, mutta toivon sen vielä jatkuvan. 

− Tämä on hieno kaupunki ja puitteet ovat viimeisen päälle. Kaikki, mitkä on luvattu, niin on aina hoidettu. Nämä ovat isoimpia syitä, miksi täällä on kiva olla.

Keinäsen jatkosuunnitelmat ovat selvät. Mestiksen maaliennätystä hallitseva laituri jatkaa myös ensi kaudella TUTOn paidassa, ja halu pelata on edelleen korkealla tasolla. 

− Jääkiekko on edelleen kivaa, ja nuo jätkät tuolla kopissa. Tykkään tästä niin paljon, että vielä homma jatkuu, Keinänen iloitsee.

TUTO-konkarin ainut Liiga-kokeilu on kaudelta 2008-2009, kun hyökkääjä pelasi Ässät-paidassa 29 peliä. Siellä ura ei kuitenkaan lähtenyt lentoon, ja tie kävi takaisin Turkuun. Keinäsen ajatuksena on ollut lopettaa uransa kotikaupungissa Kuopiossa.

− Unelma oli joskus päättää ura kasvattajaseuran paidassa, mutta se ei onnistunut. Liigan portit ovat sulkeutuneet minun kohdaltani, mutta nautin peleistä täällä ja toivon hyvää menestystä Turussa.

Loppukaudellakaan kokenut konkari ei omaa napaa katsele, mutta joukkueen päämäärä on selvä.

− Ei ole mitään henkilökohtaisia tavoitteita keväälle. Joukkueena menemme, ja ainut tavoite on mestaruus, Keinänen tiivistää itsevarmasti.

Juttua muokattu 7.3.2017 klo 23.11: Korjattu TUTOn toimitusjohtajan nimi

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Mestiksen kurinpitäjä tiukkana: "Huitominen loppuu nyt" - TUTO-ikonille pelikieltoa

MESTIS | 19.2.2018 13:19
Aki Keinäsen otteet tuottivat kahden ottelun mittaisen pelikiellon. lue lisää

Mestis-kauden parhaimmisto sai palkintonsa - Tanuksen tykkikausi keräsi arvostusta

MESTIS | 27.4.2017 21:47
Mestis jakoi palkinnot kuluneen kauden parhaimmistolle. Palkintorohmuna esiintyi erityisesti piste- ja maalipörssin voittanut Jonatan Tanus. lue lisää

Kupittaalla protestoitiin suljettua Liigaa kovin sanoin - TUTOn kannattajaryhmän puheenjohtaja: "Se oli yksittäisten kannattajien lakana"

MESTIS | 17.3.2018 0:05
TUTOn ja K-Vantaan välisen ottelun kolmannessa erässä TUTOn fanikatsomoon nousi lakana, jossa protestoitiin suljettua Liigaa kovin sanoin. TUTOn kannattajaryhmä TUTO Rebelsin puheenjohtajan Kimmo Välikosken mukaan kyseessä oli yksittäisten kannattajien tekele. lue lisää

Julius Pohjanoksa loisti jälleen TUTOn maalilla - "Ollaan tällä hetkellä aika paha vastustaja"

MESTIS | 16.3.2018 21:37
TUTOn ja K-Vantaan välisessä ottelussa kotijoukkueen maalilta löytyi tuttu sankari. Mestiksen tämän kauden yksi parhaista maalivahdeista, Julius Pohjanoksa, nollasi 32 torjunnallaan vierasjoukkue K-Vantaan yritykset yksi toisensa jälkeen ja varmisti torjunnoillaan TUTOn 3−0-voiton. lue lisää

TUTOn yllätysratkaisija Friman: "Menen vain maalille, niin niitä maaleja tulee"

MESTIS | 12.3.2018 21:57
TUTOn illan tähtipelaajaksi nousi yllättäen Nico Friman, joka iski kaksi ylivoimamaalia. Turkulaisten kiituri onnistui pysymään jäähyaition ulkopuolella 80 rangaistusminuuttia sisältäneessä kamppailussa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Aki Keinänen

TUTO #82 R lh
s. 1984 Kuopio
173CM / 80KG
SOPIMUS: 2019