TPS kukisti runkosarjan päätöskierroksella Ässät. Tomi Kallio näytti esimerkkiä iskemällä kaksi maalia.

Timo Savela

50 tehopisteen Kallio: "Omia pisteitä suurempi ylpeydenaihe minulle oli Tepsin kakkossija"

TPS:n runkosarja päättyi iloisissa tunnelmissa kakkossijaan. TPS:n sankari voitokkaassa Ässät-ottelussa oli kaksi maalia iskenyt Tomi Kallio, joka avasi ajatuksiaan Jatkoajan haastattelussa pelin jälkeen.

Liigan pistepörssin neljänneksi sijoittunut Tomi Kallio iski runkosarjassa 20 maalia ja antoi 30 maalisyöttöä.

− Hyvät luvut, mutta kuten olen monta kertaa ennenkin sanonut, niin omia pisteitä suurempi ylpeydenaihe minulle oli Tepsin kakkossija, kertoi TPS-kapteeni.

TPS:n ja Ässien välinen kamppailu oli runkosarjan päätöskierroksen ainoa ottelu, jossa molemmilla joukkueilla oli vielä panosta: turkulaisryhmä taisteli sarjan toisen sijan puolesta ja porilaiset yrittivät pitää paikkansa kärkikuusikossa. Ottelun merkityksellisyys näkyi heti alusta lähtien yritteliäisyytenä ja vauhdikkaana pelinä.

− Avauserässä nähtiin kaksi hyvin latautunutta joukkuetta, jotka pelasivat hyvää kiekkoa.

Avauserässä Kallio ei vielä osunut maalitolppien väliin, mutta ohjelmaa riitti silti, sillä miehen luistimesta lähti terä irti taklaustilanteessa.

TPS hukkasi kahden maalin johdon − "Jokaiselle joukkueelle tulee jonkin verran huonoja minuutteja"

Turkulaisten voiton takuumiehiä olivat ykkösketjussa hyökänneet Kallio, Éric Perrin ja Jasper Lindsten.

− Yhteispeli Jasperin ja "Ekin" kanssa on ollut hyvää. Hyvää yhteistä kemiaa on vaikea selittää, mutta useimmiten se perustuu siihen, että kaverit ajattelevat pelistä samalla tavalla. Peliäly on kaiken keskiössä, kommentoi Kallio.

TPS menetti toisessa erässä kahden maalin johdon, kun Ässät kiri nopealla tahdilla tasoihin.

− Laskimme hiukan omaa vauhtiamme, ja Ässät taas yritti kaikin keinoin päästä peliin sisään. Niin se menee, kyllä jokaiselle joukkueelle tulee jonkin verran huonoja minuutteja pelissä.

Vain kahden ja puolen minuutin kuluttua Ässien tasoituksesta TPS pääsi uudestaan johtoasemaan, kun Kallio viimeisteli voitto-osumaksi jääneen 3−2-maalin.

− Jasper teki hyvän kiekonriiston. Tiesin jo ennen kuin sain kiekon, että minulla on aika paljon aikaa. Tein muutaman liikkeen saadakseni Bernardin väärään suuntaan. Nyt se onnistui aika hyvin.

Myös illan viimeiseksi maaliksi jääneestä 4−2-maalista Kallio jakoi tunnustusta ketjukavereilleen.

− Eki teki hyvän ryöstön. Jasper oli epäitsekäs, varmaan hän tiesi jo ennen kuin sai kiekon, että minä olen tuolla päin jäätä. Jasper pelasi hienon kiekon minulle, ja vedin siitä suoraan syötöstä maalia päin.

TPS lähtee pudotuspeleihin mestaruus mielessään

TPS on kärsinyt viime aikoina loukkaantumisista, kun etenkin hyökkäyspäästä on ollut tärkeitä miehiä sivussa.

− Viimeiset kolme-neljä peliä ovat olleet vahvoja, mutta sitä ennen oli hiukan heikompi jakso. Kyllä se [loukkaantumistilanne] tietysti siinä varmaan näkyi. Luulen, että kaikki ovat ymmärtäneet, että tämä on nyt se joukkue ja tämän kanssa pystytään myös pärjäämään, kertoi Kallio.

Pudotuspelit alkavat Palloseuran osalta tiistaina 21. maaliskuuta. Vastustaja selviää myöhemmin.

− Ei tässä viikon aikana enää mitään taikatemppuja tehdä. Pitää käydä vastustajaa läpi, latautua ja hakea hyvää fiilistä. Pudotuspeleihin mennään voittamaan koko homma.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Liigan syyskauden top 5 -laitahyökkääjät: Kapteenien kuohukermaa ja ripaus taikuruutta

LIIGA | 20.12.2017 11:00
Liigassa on 15 kapteenia, ja heistä kaksi lukeutuu Liigan viiteen parhaaseen laitahyökkääjään. Myös Kärppien ykkösketjun laitahyökkääjät kuuluvat tähän viisikkoon. lue lisää

Kokeneen Kallion pelaajauralle jatkoa - "On suuri kunnia pukea mustavalkoinen pelipaita päälleni"

LIIGA | 7.7.2017 17:40
TPS sai hyökkäyspäähänsä tärkeän vahvistuksen, kun joukkueen kahden edelliskauden kapteeni Tomi Kallio teki vuoden mittaisen jatkosopimuksen joukkueen kanssa. lue lisää

Kallio kahden vuoden takaisesta tilanteesta: "Tepsi oli umpisurkea ja vitsi"

LIIGA | 31.3.2017 22:20
HIFK:n ja TPS:n tiukka puolivälieräsarja päättyi lopulta helsinkiläisjuhliin luvuin 3-2. Turkulaisten konkari Tomi Kallio ei aio tehdä hätiköityjä johtopäätöksiä uransa suhteen. lue lisää

Maanantaijää, viikko 10: Suosi suomalaisia, unohda ulkomaalaiset

LIIGA | 6.3.2017 9:43
Runkosarjaa on enää viikko jäljellä, joten Maanantaijäällä keskitytään edelleen pudotuspeleihin. Myös ulkomaalaisten pelaajien puuttuminen pistepörssin kärkipaikoilta puhuttaa. lue lisää

Lauri Korpikoski vaihtui olueen − TPS petti kannattajansa huonolla viestinnällä

LIIGA | 21.2.2018 21:10
Odotettua pelaajavahvistusta ei tullutkaan. TPS onnistui saamaan kannattajilleen pahan mielen kertomalla hyviä uutisia. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Tomi Kallio

TPS #71 L lh
s. 1977 Turku
183CM / 86KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 1995 Colorado Avalanche 4. kierros #81