43 torjunnan Similä: "Ei tarvitse tehdä loppuverryttelyjä"

MESTIS / Haastattelu
Petteri Similä käänsi omalta osaltaan ottelun SaPKolle.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo tasoitti puolivälieräsarjan KooKoon kustannuksella perjantaina Savonlinnassa. Voiton takuumies Mikko Nuutisen ja Kristian Kankaan ohella löytyi tolppien välistä. Petteri Similä on sarjassa mestarisuosikkeja vastaan venynyt kiekon tielle jo 70 kertaa, eikä taukoa kiekkosateesta ole tulossa.

SaPKo käänsi asetelmat itselleen edullisemmaksi jatkoajalle venyneen toisen kohtaamisen tiimoilta. KooKoon nopeaan tahtiin syntyneet kavennus- ja tasoitusmaalit eivät savonlinnalaisia hätkäyttäneet, vaan joukkue piti fyysisessä kamppailussa pintansa.

− Totta kai terävyyttä kopissakin esille nostettiin. Luotimme omaan hommaamme ja lähdimme tekemään töitä, Petteri Similä kertaili joukkueensa valmistautumista perjantai-illan otteluun.

Keskiviikkona Similän taakse upposi 31 laukauksesta neljä. Perjantaina kiekkosade oli astetta tiheämpää, sillä kiekko pysähtyi suojuksiin 43 kertaa ja yli 93 prosentin varmuudella.

− Ei siellä aiheesta tarvinnut jännitellä. Tietää, että jätkät laittavat kaiken likoon kuten tänään.

KooKoo on yksi kevään mestarisuosikeista, mutta pässipaidat ovat kuluneella kaudella osoittautuneet kouvolalaisille keskimääräistä vaikeammaksi vastustajaksi.

− Siellä on hyviä pelimiehiä, mutta niin on meilläkin, Similä tiivisti lyhyesti, mutta ytimekkäästi perinteikkään taisteluparin kokonaiskuvan.

Sarja jatkuu heti lauantaina Kouvolassa, joten edellisen pelin päätöksestä ei ole kulunut vuorokauttakaan kiekon tippuessa jälleen jäähän.

− Ei tarvitse tehdä loppuverryttelyjä, eli siirretään tämä lämpö huomiseen. Nyt vain äkkiä kroppa palautumaan ja sitten kaikki taas peliin, Similä myhäili.

Similän sopimus SaPKon kanssa päättyy tähän kevääseen, joten pudotuspelit ovat käytännössä oiva paikka näyttää, mitä miehestä ratkaisupeleissä irtoaa. Similä itse keskittyy kuitenkin meneillään olevaan sarjaan eikä murehdi huomista.

− Pelataan peli kerrallaan ja toivotaan, että tätä vasta useamman viikon päästä tarvitsee miettiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle