40 kopin Toivonen: ”Kiekko on hemmetin kivaa Vaasassa!”

LIIGA / Haastattelu
Hannu Toivosen torstai-ilta hipoi täydellisyyttä; 40 torjuntaa ja vierasvoitto.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Hannu Toivonen tarjoaa vastinetta palkkakuitilleen olemalla yksi Liigan työllistetyimmistä maalivahdeista. Toivonen on ottanut kauden 19 pelissä jo 554 torjuntaa, mikä riittää kuudenneksi kovimpaan torjuntalukemaan Liigassa, vaikka Toivosella onkin alla vähemmän pelejä kuin kilpakumppaneillaan.

Torstai kuului näin Toivosen normaalipäiviin. 30-vuotias maalivahti torjui 40 kertaa ja varmisti kopeillaan makean 3-1-vierasvoiton Tapparasta.

- Tällaiset pelit ovat helpompia kuin tylsät. Ei tarvitse mitään täpittää. Henkisesti helpompaa ja pysyy mukana, Toivonen kommentoi työmääräänsä.

Sportin fyysinen ja kurinalainen puolustuspelaaminen helpotti Toivosen iltaa. Vaasalaiset jakelivat makuupaikkoja maalivahtinsa edessä ja korjasivat irtokiekot tehokkaasti.

- Kolme pistettä mukaan ja pelattiin joukkueena hyvä peli. Sehän se iso juttu on.

- Jätkät uhrautuivat edessä, blokkasivat laukauksia ja pelasimme hyvän puolustuspelin. Olihan Tapparalla pari paikkaa, mutta näin kiekot hyvin. Kiitos jätkille!

"Tässä oli spesiaalia"

HPK-kasvatti viihtyi kauden 2008-09 Tampereella Ilveksen paidassa. Voittoisa paluu vanhaan halliin teki illasta erityisen.

- Kun on pelannut Ilveksessä, Hakametsän halli on minulle omanlaisensa paikka. Tässä oli spesiaalia. Täältä on hyviä muistoja, Toivonen kertoi.

Toivonen on maalivahtina kokenut paljon. Entinen ykköskierroksen NHL-varaus ei pystynyt pitkällä Pohjois-Amerikan visiitillään nappaamaan ykkösvahdin paikkaa NHL:stä. Odotukset eivät täyttyneet.

Nyt Toivonen tuo nimeään uudestaan parrasvaloihin Sportin ykkösvahtina.

- Haluan selkeästi näyttää, että pystyn pelaamaan korkealla tasolla vielä. Pakko sanoa, että kiekko on ollut hemmetin hauskaa Vaasassa.

"Tiedämme, ettemme pärjää millään yksilöveivauksilla"

Toivonen kuuluu Sportissa joukkueensa kokeneimpiin pelaajiin. Liiganousija tarjoaa seurana Toivoselle mielenkiintoisen haasteen.

- Jos emme nyt ihan altavastaajina, niin haastajina lähdemme jokaiseen matsiin. Meillä on ollut hyvä draivi päällä viime peleissä. Ja niin sen pitää ollakin. Ilmaiseksi emme saa tässä sarjassa yhtään pistettä.

- Vain hyvällä pelillä meillä on edes mahdollisuus pisteeseen. Emme ole mikään tähtiryhmä vaan tasainen ja työteliäs joukkue. Joukkuepelaamista meiltä pitää löytyä joka ilta, Toivonen vaatii.

Sportin pukukoppi syttyi huutoihin ja hyvään meininkiin voiton jälkeen. Joukkuehenki onkin kohdallaan Vaasassa poikkeuksellisen mainiosti.

- Meillä on koppi täynnä hyviä jätkiä. Duuniin on kiva tulla joka päivä. Tiedämme, ettemme pärjää millään yksilöveivauksilla. Meidän on pelattava yhdessä ja silloin voimme voittaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle