23 mustaa sekuntia Suomen turma - "Aika pettynyt fiilis"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Valtteri Filppulan illan uurastus ei kantanut Leijonia voittoon saakka.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Kapteeni Valtteri Filppula oli luonnollisesti pettynyt mies, vaikka Tšekki-koitos oli pelillisesti lupauksia antava ja Suomen paras Pariisissa. Ensimmäisen erän kiekollinen peli hyökkäyspäässä sekä Joonas Korpisalon maalin edustan puolustaminen olivat valovuoden aiempaa edellä.

− Vaikea sanoa oikein mitään nyt. Ei mahda mitään, pelattiin minun mielestä ihan hyvä peli. Oli lähellä, tosi paljon hyvää ja paras peli tähän mennessä minun mielestä. Tietysti nyt on aika pettynyt fiilis, mutta kyllä tästä on pelillisesti ihan hyvä jatkaa, 1+1-pisteet nakuttanut Filppula pyöritteli haastattelussa.

Pelin ratkaisut tapahtuivat vasta kolmannessa erässä sekä voittolaukauskisassa. Pitkään näytti siltä, että Suomi paketoi ottelun jo ensimmäisen periodin aikana.

− Pikkaisen liikaa puolustettiin ja jouduttiin puolustamaan. Siitä kunnia Tšekille, varsinkin kolmannessa erässä painostivat, Leijona-kippari kehaisi ensiksi vastustajaa, ja mietti sitten omiensa tekemistä päätöserässä:

− Olisi pitänyt pelata rohkeammin ja saada kiekko heidän päätyyn. Olisi pitänyt pitää kiekkoa siellä ja saada pidempiä hyökkäyksiä. Pitää antaa Tšekille kunnia, kuinka he tulivat aika rohkeasti ja karvasivat hyvin. Me ei päästy oikein pois, tai jos päästiin, niin tuli vaihto ja he olivat taas tulossa meidän päähän.

Kommenteista pystyi päättelemään sen, että passiivisuus koitui Suomen kohtaloksi. Isommassakin johtoasemassa vaaditaan pelirohkeutta.

− Varsinkin jälkeenpäin on tietysti helppo sanoa, että vähän rohkeammin olisi pitänyt pelata. Lopussa mentiin passiivisiksi, hyökkääjä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle