17-vuotias Kotkaniemi säkenöi debyytissään - liigauran avausmaali auttoi Ässät murskavoittoon

LIIGA / Haastattelu
17-vuotias Jesperi Kotkaniemi iski liigadebyytissään tehot 1+1.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Porin Ässät avasi liigakautensa lauantaina kotiottelulla Ilvestä vastaan. 6−2-voittoon päättyneessä ottelussa oli monta onnistujaa, joista yksi iloisimmista oli joukkueen nuorukainen, vasta 17-vuotias Jesperi Kotkaniemi, joka teki debyyttiottelussaan tehot 1+1.

Jesperi Kotkaniemen liigadebyytti ei olisi voinut juuri paremmin alkaa. Ässät voitti kauden avausottelussaan Ilveksen selvin 6−2-lukemin ja nuori lahjakkuus iski 1+1 tehot. Nuorukaisen uran avausosuma oli samalla ottelun voittomaali.

17-vuotias hyökkääjä sai tuntea miesten pelien kovuuden myös saamiensa osumien kohdalla, sillä hän saapui haastatteluun olkapää tiukasti teipattuna.

− Pieni tärsky, ei sen pahempaa. Laitettiin vähän hoitavaa toimenpidettä, hän tyytyi toteamaan.

Liigadebyytissään Kotkaniemi sai ketjukavereikseen Simon Suorannan sekä Ässien uusimman vahvistuksen, kanadalaisen Antoine Laganièren. Niin oma kuin ketjunkin pelaaminen sujui ilman sen suurempia murheita.

− Ihan hauskaahan se oli. Kovempi vauhti ja isompia äijiä vastassa, mutta ei muuten sen kummempaa. Peli tuntui hyvältä ja löysimme toisemme jäältä hyvin.

Kotkaniemi oli ottelun jälkeen yhtä hymyä, ja syystäkin. Liigadebyytin ohessa syntynyt uran ensimmäinen liigamaali nosti hymyn nuoren hyökkääjän kasvoille.

− Kyllähän se [maali] hienolta tuntui. Varsinkin, kun se tuli kotiyleisön edessä. Maalin tekeminen oli mahtavaa ja sillä sai sytytettyä itsensä. Hallissa riitti melua, joten oli hienoa pelata.

Liigakautta Kotkaniemi etenee eteenpäin pienin, harkituin askelin.

− Tarkoitus olisi ensi alkuun vakiinnuttaa oma pelipaikka joukkueessa, ja saada sitä kautta hyvin peliminuutteja, hän linjaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle